Re: Opylování,šlechtění,semena
ty semenace na webu nikde nemas vid? jinak co to je za semeniky v prostrednim albu na tvem webu?-jsou pěkně naducaný
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
ty semenace na webu nikde nemas vid? jinak co to je za semeniky v prostrednim albu na tvem webu?-jsou pěkně naducaný
To teda netuším kde myslíš, :)napiš odkaz.
to bylo na Pavla
ja bych dal Papilia a taky plne odrudy...
Nevím,ale Papilio asi nemá.
pre Mira: tie semenníky boli na jar tohto roku. ale čo to boli za kríženia už neviem ani ja sám. Krížil som všetko so všetkým čo mi kvitlo.
aha
Tak křížení Papilka zatím moc úspěšné není,na Papiliu uz je jen jeden semeník ale i ten asi uvadne,protože stvol se sesychá.Na P.Breeze z prvního opylování drží jeden semeník,na Vittatum včechny tři.A pokusil jsem se i o opylení Krakatoa a kupodivu zatím vypadá nadějně.Teď jsem opyloval Giraffe a Neon?Další bude B.star.
no bude to jeste hodne napinave
Něčeho takového bych rád časem docílil:
Vyšlechtil Alan Meerow.
to je fakt nádhera
úžasný ,nemám slov. Ani já s křížením Papilka moc neuspěla. Zatím tam ještě jeden žije, ale nevím.Dala jsem jej na Clowna jen tak cibule měla jen dva květy a opylila jsem jen jeden.Ani jsem po předešlých neuspěších nevěřila,a on zatím roste a drží.Tak uvidím.
to je ale krasavice! hned na prvni pohled mi to pripomina Papilio x Misty
Ta je super!!!!!
Budete zase letos nabízet semínka?Ráda bych vše po Papiliovi,Sumatře,Night Star,Gervase,...
Mě pokvetou až na jaře a samé běžné druhy.
to samy bych rad i ja-tyhle odrudy jsou moc zajimavy
To budeme chtít asi všichni
Miro, reagujem na tvoj príspevok z 27.12.2010. Písal si o daní odrezaného stvolu s kvetmi do cukrového roztoku. Nevieš aká časť stvolu má byť pod vodou? Zo 5 cm stačí? Idem to vyskúšať. Cibuľka Gilmaru sa mi moc nepozdáva, resp. pri kúpe mala len pár biednych korienkov - tak ju nechcem zaťažovať ešte aj dozrievajúcimi semienkami. Nerád by som ju stratil. Radšej prídem o semienka ako o cibuľu.
psalo se, ze ponorena ma byt jen mala cast...
O.K. dík, vyskúšam.
Karen, dekuju za seminka, dnes prisla
Mirku, ještě mám nějaká doma, ale počkám až jak dopadnou poslední dva semeníly tak bych to dala najednou.
jasne,jsi sikulka! co jsi ted naposled vubec opylovala??
Už jsem to psala mám tu nejistého ale zatím nevadne Clown + Papilio a starší Ambience + San Remo
Karen, semínka dorazila v pořádku,Donau x Bílá - jsi mi už poslala,vyhazovat se nic nebude.Jen ať holky pěkně rostou,třeba mě překvapí
Na ty dvě další křížení se už hlásím dopředu
Já si nebyla jistá tak někomu jsem je teda už neposlala. Tak se omlouvám. Clown + Papilio je pořád jako balonek ale stopka je zdravá nezasychá tak třeba dozraje. Je to jediné opylení Papilkem které se mi tu drží.
Já dala Papilák na červenou,zatím se drží -bude to teprve týden.Tak uvidím
A chci skusit dát Papilio na toho mého kolibříka,tak uvidím
Já jej dala na co šlo, všecko odešlo, týden to je ještě brzy.mně odcházely tak v půlce nebo ve třetím týdnu. Ještě nemám vyhráno ale snad už to dozraje .Ale z minulého opylení San Remo ty jsem posílala čisté a s Donau třetí bylo opylené Neit Star a to jsem měla jen 10 semen a neposlala jsem nic. Teď se raduji,protože mi začínají klíčit .Zatím mám teda 3 kořínky.:| , není to moc ale lepší něco než pár facek. Třeba ještě přibudou.
Tak P.B. x Papilio 0 bodov.Ani jedno semínko nebylo zralé.Vyvinutá sice byla,ale semeník dnes odpadl a semínka uvnitř byla stále dužnatá a jen lehce dohněda.No snad dopadnu lépe u druhé cibuky.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena