91

Re: Opylování,šlechtění,semena

ty semenace na webu nikde nemas vid? jinak co to je za semeniky v prostrednim albu na tvem webu?-jsou pěkně naducaný ab

92

To teda netuším kde myslíš,  ab :)napiš odkaz.  ab ab ab

93 Naposledy upravil: Miroslav (28-12-2010 20:03:45)

to bylo na Pavla ag

94

Teď mi psala Beata ze Slovenska .Kvete jí Red Charm  ze 4 květů má u tří bliznu tak to zkouší opylovat, ale už jen to, že tolik květů má bliznu je zvláštní přiložím fotku od ní je pěkná
http://sklad.obrazku.cz/t583182_RedCharm2.jpg  http://sklad.obrazku.cz/t583181_RedCharm.jpg
Nevím ale čím opylovala.Ještě jí kvete Mambo   http://sklad.obrazku.cz/t583183_Mambo28.12..jpg
tak možná je dala dohromady.

95

ja bych dal Papilia a taky plne odrudy...

96

Nevím,ale Papilio asi nemá.

97

pre Mira: tie semenníky boli na jar tohto roku. an ale čo to boli za kríženia už neviem ani ja sám. Krížil som všetko so všetkým čo mi kvitlo. ab

98

an aha ab

99

Tak křížení Papilka zatím moc úspěšné není,na Papiliu uz je jen jeden semeník ale i ten asi uvadne,protože stvol se sesychá.Na P.Breeze z prvního opylování drží jeden semeník,na Vittatum včechny tři.A pokusil jsem se i o opylení Krakatoa a kupodivu zatím vypadá nadějně.Teď jsem opyloval Giraffe a Neon?Další bude B.star.

100

no bude to jeste hodne napinave an

101 Naposledy upravil: dj.joop (03-01-2011 21:20:20)

Něčeho takového bych rád časem docílil:

http://img.janforman.com/th/HMeerow1213Lgxtcp.jpg

Vyšlechtil  Alan Meerow.

http://www.usna.usda.gov/PhotoGallery/H … isM-P.html

102

to je fakt nádhera

103

úžasný ,nemám slov. Ani já s křížením Papilka moc neuspěla. Zatím tam ještě jeden žije, ale nevím.Dala jsem jej na Clowna jen tak cibule měla jen dva květy a opylila jsem jen jeden.Ani jsem po předešlých neuspěších nevěřila,a on zatím roste a drží.Tak uvidím.

104

to je ale krasavice! hned na prvni pohled mi to pripomina Papilio x Misty ab

105

Ta je super!!!!!

106

Budete zase letos nabízet semínka?Ráda bych vše po Papiliovi,Sumatře,Night Star,Gervase,...
Mě pokvetou až na jaře a samé běžné druhy.

107

to samy bych rad i ja-tyhle odrudy jsou moc zajimavy an

108

To budeme chtít asi všichni  ab

109

Miro, reagujem na tvoj príspevok z 27.12.2010. Písal si o daní odrezaného stvolu s kvetmi do cukrového roztoku. Nevieš aká časť stvolu má byť pod vodou? Zo 5 cm stačí? Idem to vyskúšať. Cibuľka Gilmaru sa mi moc nepozdáva, resp. pri kúpe mala len pár biednych korienkov - tak ju nechcem zaťažovať ešte aj dozrievajúcimi semienkami. Nerád by som ju stratil. Radšej prídem o semienka ako o cibuľu. an

110

psalo se, ze ponorena ma byt jen mala cast...

111

O.K. dík, vyskúšam.

112

Karen, dekuju za seminka, dnes prisla an

113

Mirku, ještě mám nějaká doma, ale počkám až jak dopadnou poslední dva semeníly tak bych to dala najednou.

114

jasne,jsi sikulka! an co jsi ted naposled vubec opylovala??

115

Už jsem to psala mám tu nejistého ale zatím nevadne Clown + Papilio  a starší   Ambience + San Remo

116

Karen, semínka dorazila v pořádku,Donau x Bílá - jsi mi už poslala,vyhazovat se nic nebude.Jen ať holky pěkně rostou,třeba mě překvapí ab
Na ty dvě další křížení se už hlásím dopředu  ab

117

Já si nebyla jistá  tak někomu jsem je teda už neposlala. Tak se omlouvám. Clown + Papilio  je pořád jako balonek ale stopka je zdravá nezasychá tak třeba dozraje. Je to jediné opylení Papilkem které se mi tu drží.

118

Já dala Papilák na červenou,zatím se drží -bude to teprve týden.Tak uvidím
A chci skusit dát  Papilio na toho mého kolibříka,tak uvidím ab

119

Já jej dala na co šlo, všecko odešlo, týden to je ještě brzy.mně odcházely tak v půlce nebo ve třetím týdnu. Ještě nemám vyhráno ale snad už to dozraje .Ale z minulého opylení San Remo ty jsem posílala  čisté a s Donau třetí bylo opylené Neit Star a to jsem měla jen 10 semen a neposlala jsem nic. Teď se raduji,protože mi začínají klíčit .Zatím mám teda 3 kořínky.:| an, není to moc   ale lepší něco  než pár facek. Třeba ještě přibudou.

120

Tak P.B. x Papilio 0 bodov.Ani jedno semínko nebylo zralé.Vyvinutá sice byla,ale semeník dnes odpadl a semínka uvnitř byla stále dužnatá a jen lehce dohněda.No snad dopadnu lépe u druhé cibuky.