Re: Opylování,šlechtění,semena
Mimo toho Clovna , jsem teď nedávno opylila Papiláčkem ještě Sumatru , Rose, Benfiku,ale to je ještě příliš brzy mluvit o tom, Benfika ještě kvete. ti dva první vypadají zatím nadějně.Neboj myslím na tebe.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Mimo toho Clovna , jsem teď nedávno opylila Papiláčkem ještě Sumatru , Rose, Benfiku,ale to je ještě příliš brzy mluvit o tom, Benfika ještě kvete. ti dva první vypadají zatím nadějně.Neboj myslím na tebe.
tak at se zadari, ja tedka sundal sacek z tech od tebe kde byla matkou Donau-vyklicily suprove- tj. x bilý a Flamengo Q.
Karen, já se hlásím dopředu
Karen ty si mala kríženie Donau X Flamengo Queen? Nejako mi to ušlo.
Ne ne, Pavle neměla, to jsi si Mirku spletl, pyl Flamengo jsem dostala až v poslední době. Vlastní Flamengo nemám.Donau jsem měla jen dvoje ,jedno s bílou a druhý vlastní. Víc ne.
Donau slušně klíčilo i mně, zato to poslední Exotika čistá od Andi a moje vlastní Ambience + otec San Remo klíčili jen neochotně, mám tam jen ale 2-3 klíčky. V jednom případě dokonce jeden klíček ještě odumřel, to jsem viděla poprve a tak jsem to hned všechno zasadila.
ted sem chtel napsat, ze jsem tady napsal blud timto se omlouvam, melo to byt San Remo.. nicmene matka Donau se osvedcila, u te druhe varky to mi jeste neklidi nic,ale o vikendu by jiz neco mohlo, ta Ambiance tam je to sited z hlavy pamatuji
Dozrávají mi semínka čistá po Magic Green a potom čistá semínka Charismy Kdo máte zájem dejte vědět
Evco, jestli muzu poprosit tak cokoliv po Magic Green rozhodne rad uvitam, diky moc!
Mirku, píšu si tě Budu posílat v pondělí, nééé v úterý, až půjdu do práce. Teď mám dovolenou
diky moc! se mas, taky bych bral volno, ale to si nechavam az bude teplo a budu se moc slunit
Evi ja by som si tiež zobral semienka po Magic Green. Díky
I já bych rád.
Dobrý večer,
vloni jsem dostala bílou amarylku a jelikož jsem si myslela, že má červenou spálu, tak jsem ji chtěla zachránit a opylila jsem ji. Vše se podařilo, až na to, že jsem při přesazování cibulek zkrátila kořínky, poněvadž mě připadaly hrozně dlouhé. Až teď jsem si přečetla, že se nemají kořínky poškozovat. Budu z těch cibulek něco mít, nebo je mám rovnou vyhodit. Každá má asi po dvou listech. Díky za radu. Hana
Hani tak nejdřív snad abych tě tu přivítala, a cibulky určitě nevyhazuj, mockrát cibule sama o kořínky příjde, zvláště teď ty co sázím po zimování jsou taky povícero bez kořenů. Ty jsi zakrátila kořínky u semenáčků při přesazení? To teda nedělám, ale určitě to přežijí.
Evi já se hlásím taky.Děkuji
Hani, vítám tě tady.Kdysi dávno jsem pri přesazování amarylkám zkracovala kořeny.Nic se jim nestalo a i kvetly.Takže nemusíš mít strach a nic nevyhazuj.
Evčo taky bych měl zájem o semínka Green Magic i Charismy. Stačílo by mě od každého tak po 3 ks. Děkuju předem.
Děkuji za přivítání a za odpovědi. Ačkoliv nejsem ještě velkým pěstitelem těchto krásných kytiček /doufám ale, že se to změní/, tak velice ráda pročítám tato stránky. Mám pouze čtyři druhy
a mají všechny na květ, ani o jednon nevím jak se jmenuje. Věřím ale, že s vaší pomocí se to dozvím. Hledám to tady podle fotek a jenom hádám. Ale na sto procent si nejsem jistá u žádného. Fotky mám velké a taky se mě je nedaří zmenšit.
Přeju vám i sobě hodně potěšení z těchto krásných květů.
Hani tady na té straně kde to nyní šteš, vyjeď nahoru a tam jsou pod těmi modrými kvítečky uložené tři programy. Hned ten první je na zmenšování fotek.Další dva používáme na vkládáni fotek do fora. Tak se to rychle nauč a předveď nám svoje miláčky. Já ti zaručuji, že nežli příjde podzim, určitě se tvoje sbírka rozšíří o další. Nabízí se tu řada semínek a také dceřiné cibulkečky na výměnu, a nebo i jen tak pro radost obdarovaného i dárce.:)
Ahoj Evy máš ještě Magic Green jestli ne nevadí jen se ptám,když nabízíš je tu plno lidiček určitě předemnou a poštovné ti také zaplatím:D
Evčo, Magic Green bych při eventuelním dostatku semen přijal také.
Zítra odešlu zamluvená semínka pro Mirka,Pavla,Helenku a Lenku.
Na každého vyšla jen tři, bohužel víc jich nebylo
dekujem Karen, budem se tesit .-)
Jupí.Už se těším.
To nevadí, lepší něco než nic.Děkuji
tak mi dneska vylezly semenacky San remo x Donau,jupí
Prosím, jak dlouho zrají semínka? Já už tu mám něco od prosince - opýleno v prosinci, a semeníky jsou krásně veliké tak už se nějak nemůžu dočkat. Ibišky zrají cca asi 2 měsíce. U amarylisů nevím..:o
Něco přez měsíc. tak 5 neděl, ale taky to někdy trvalo dýl .Zdá se mi že nejdýl dozrávala semena křížená po cybistrech nebo i Papilátka.
Tak nevím, těch 5 týdnů už to je. Ale stále jsou zelené. Ještě chvíli vydržím. Děkuji za odpověď!
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena