1

Téma: Letnění hvězdníků 2019

Tak jsem začala s letněním, všechny amky jsem v neděli  vystěhovala na balkon mám ho zasklený, takže i v noci je tam tepleji než venku a zdá se, že se jim tam líbí.
Loni jsem je dávala na balkon také ve stejnou dobu a dneska mohu říci, že jim delší letnění jenom prospělo. Nechala jsem v bytě 10 amek, které jdou na květ z toho tři vyhání současně dva stvoly a jedna má dokonce tři. To se mi ještě poštěstilo.

2

Re: Letnění hvězdníků 2019

To je bezva, když je taková možnost, moje musí počkat až po zmrzlejch  a pak přímo na dvorek.

3

Re: Letnění hvězdníků 2019

Také už jsem některé dala do skleníku aby měly víc světla ale na noc je zakrývám netkankou.Letos je nebudu vysazovat. Po loňském roce mi vůbec nekvetou. Mám podezření že se ve skleníku přehřály tak je nechám v květináčích a v létě dám pod strom...

4

Re: Letnění hvězdníků 2019

Moje odkvetlé se zatím taky mačkají v bytě. Jsem v pokušení je vystěhovat ven na balkón, když vidím, jak již všechno kvete, ale zmrzlíci by ještě mohli přijít. Ven (zatím do foliáku) jsem odvozila begonie, Nerine, Ismene a včera (nový) Křín. Vše pak bude ve větších květináčích v mírném stínu.
Taky oddělím amarylky, co mám silné podezření na spálu, ty půjdou na léto do pařeniště. Na podzim pak uvidím, zda půjdou domů nebo do odpadu! Nevím, zda existuje přípravek, kterým by se dala spála zažehnat. (Mrzí mě, že jsou to koupené právě z velkoobchodu.) To si raději nechám zdravou "babičkovskou" amku!

5

Re: Letnění hvězdníků 2019

Já odkvetlé amky vystěhuju na balkon nejspíš přes Velikonoce, to bude trochu času. Letos mi kvetou nějak mizerně. Nejspíš se jim nelíbilo, jak jsem je ze sklepa šupla ještě na chvíli na balkon. Sice nezmrzly, na zasklené lodžii nemrzne, ale velké výkyvy teplot po zimování jim nejspíš neprospěly. Aspoň že všechny rostou ab

6

Re: Letnění hvězdníků 2019

Mám je venku, ale uvažuju, že až bude chvilka, tak je vyndám z truhlíků a nastěhuju do květináčků. Nějak od té doby, co jsou společně v truhlíkách, tak se jim nechce žít.

7

Re: Letnění hvězdníků 2019

V truhlících já mám jen mladé rostlinky, které rostou i v zimně na okně v pokoji. Tak se jich tam víc vejde.Jakmile povyrostou a dá se předpokládat, že do zimy budou již tak velké abych je mohla nechat zimovat, přesazuji nyní - tedy na začátku letnění do květináčů  jednotlivě. Do truhlíků nové rostlinky sázím kdykoliv během roku.