1 Naposledy upravil: Robca (31-10-2019 19:29:04)

Téma: Co s hvězdníky

Dobrý den. Tento týden mi došly cibule hvězdníků z Holandska. Jsou tam papilio, mystica, santiago, evergreen, magic green. Cibule jsou pěkné, zdravé.
Zasadil jsem je a chtěl bych poradit jestli to papilio, mystica dát rovnou domů na parapet, nebo nechat nějakou dobu ve sklepě?
Teď je mám všechny ve sklepě, kde je tma, teplota kolem 18st zatim . Cibule jsou zatažené, možná seřezané.
Děkuji

2

Re: Co s hvězdníky

Ještě alespoň měsíc bych je nechal ve sklepě. I kdyby to bylo déle, nemělo by se jim nic stát. Jesliže  některá cibule začne rašit, tak jí dát do tepla na okno.

eda

3

Re: Co s hvězdníky

Ale to Papilko bych vzala do bytu hned. Nebo Edo ty si to nemyslíš?  Papilka nyní přece již rostou .

4

Re: Co s hvězdníky

Mám doma 2 Papílka. Jedno roste, má nových 8 listů a druhé spí a nedělá nic. Nechávám je většinou celý rok na okně. Oni mívají téměř vždy nějaké listy i když jsou špatný. Nevím co poradit. Mýslím, že to není tak důležitý si vybrat co udělat. Pokud je cibule zdravá, tak nebude žádný problém nechat ji ještě ve sklepě nebo ji dát do tepla na okno.

eda

5

Re: Co s hvězdníky

Já mám jen jedno a to mi předala Evča když amky rušila. U ní kvetlo tak vím jistě že o Papilko jde.Celé léto bylo na dvoře  v částečném stínu. Po minulé zimě mělo 12 listů , když jsem jej v říjnu brala do bytu  zbyly mu 4 , ale zelená cibule byla tuhá ...no neviděla jsem na něm nic podezřelého. Po přenesení do bytu na okno hned začaly rašit 2 nové listy .Nyní již je má dorostlé a ukazuje se další lísteček.cibulka nabírá  na oběmu což posuzuji podle svislé pukliny v suchých suknicích na povrchu.  Tak mám z ní radost. Po dobu letnění jsem jej zalévala jen velice opatrně, slunko skoro na něj nedosáhlo. Měla jsem jej postavené pod stříškou . Tak doufám že mu moje péče vyhovuje. Jiné cibulky co jsem již nedávno kupovala  jsem také nechala zimovat  a sázím je až začnou rašit. Já je jen nesázím když již přišly jen tam v papírku zabalené. Čekám až se začnou probírat.