331

Re: Pestovanie zo semienok

Já sázela semínka od Prelude 2.4. Je to pár dnů co se u čisté Prelude jedno probudilo. Mám jen dvě semínka tak to jedno vzejíté je úspěch,Druhé křížené zatím nic nedělají.Ale je to teprve 14 dnů tak není nic ztracené ,většinou mi vyklíčila až kolem 18 dne.

332

Tak to jim dobrě topím já je sázela 6.4 a první vykouklo 13.4. ab  ab

333

už za týden tak to se mi ještě nepřihodilo. Mám je v petce a zavřené horním dílem. Stojí na okně, taky ještě topíme,ale nijak moc.

334

Na pokecu je fotka ab teď ještě jestli je dochovám an  an

335

Karen, u Prelude už mám oba lístečky venku, tak jsem šťastná jako blecha  ad Ten druhý se ukázal až dneska, přitom ten první je venku už nejméně týden  ab

336

Evčo, já mám pořád ten jeden a jsem  šťastná jako dvě blechy  ab   ab   ab
a co ty kříženci po Prelude? ty ti nerostou?

337

Karen, ti kříženci jsou venku tři z pěti  an

338

Já ještě nic ale věřím,že bude líp  ab   ab

339

5 ze 6 ae  ae  ab  ab

340

Tak už se to zlepšilo Čistá prelude je pořád sama -jedináček, ale u kříženců dneska vykoukly dvě!!!  ab   ab

341

an  an VYDRŽAŤ ab  ab  ab

342

Semínka všude kam se podíváš  ab  ab

http://sklad.obrazku.cz/t376368_DSC04689.JPG

343

Teda Evi ty seš machr  ad  an

344

tak to je fakt úžasný !

345

Karen, Evi, semínka už jsou doma, mooooooc děkuji  an Jinak jak už jsem tu někde psala, Floris Hekker drží na jednom stvolu všech 5 semeníků - neuvěřitelný borec  ab

346

Ahoj lidicky,me se to opylovani nedari,prvni stvol Toscy je v cudu,behem dvou dnu zezloutl a dnes jsem ho zvadlej vyhodil.Ato jsem opyloval tri dny po sobe od rozviti a vzdy z jineho kvetu.Muze to sice byt i cibulkou,je malo zakorenena a zmensila se na polovinu,tak vazne nevim.Stve me to,u Giraffe to bylo to samy,akorat ze byla pro zmenu ve vaze.

347

no jo holandské zahradníček  ae  ab mně to ve váze taky nešlo

348

Jirko,já opylila vždy jen jednou a pokud byl čistý,tak jsem opylila z toho samého květu...

349

Evčo, jak jsem psala uplně nahoře o tom mém jediném semínku Prelude co mi vzešo  tak zase umřelo  ac   ac   ac  to jsem se někde taky už zmiňovala.Z těch křížených vzešla z 5  semen 3.Už jsou dost povyrostlá.To umřelé jedniné Prelude umřelo po napadení plísní .Najednou na něm byl bílý viditelný povlak a lupínek ležel, pod ním na zemi. Ceké jsem to odstranila z povrchu  zeminy a nechala tak. je to ale dva dny jsem chtěla petku znovu použit tak že to vysypu a vypláchnu horkou vodou a koukám že tam zase něco leze. Nejdřív jsem si myslela ,že se probralo to druhé semínko,ale to by teda bylo až po 24 dnech od zasetí!!!  :rolleyes:  Teďka jak se to co tam roste zvětšuje, začínám si myslet, že je to to první semínko co umřelo!! To je ale taky divný.Jenže ten lísteček co vykukuje nemá špičku ale koneček je jako by  utrženej a oschlej. No je jedno co se to tam přihodilo,hlavně že roste.  ab   ab   ab

350

Na mojí 1. žíhané začaly žloutnout a zmenšovat se semeníky, kromě 1. ac  ac
Jinak semínkám od vás se daří.A další plavou.http://sklad.obrazku.cz/obr377920_jesle1.jpg

351

Taky pěkná sbírka  ad

352

Karen, tak to je opravdu zvláštní. Já mám od Prelude ze dvou semínek obě vzešlá, už mají asi 8 cm dlouhý lísteček, z těch křížených jsem na tom stejně jako ty, 3 z 5  an  S plísní na výsevu jsem teď taky bojovala, protože jsem koupila jiný substrát a to byla chyba.. Všechna semínka jsem před dvěma dny pinzetou hledala v substrátu a přesazovala do nového. Všechna semínka už mají kořínek nebo lístek, tak jsem ráda že je ta plíseň nezničila  ad Za chvilku jedu pryč tak nestíhám, ale brzy vložím fotky semenáčků, daří se jim výborně  an

353

Karen taky mi ty semínka začínají vylezat an zatím po jednom  po dvou  an  an

354

Evi,Dj. to je semeník pro vás zatím dobrý ab  http://sklad.obrazku.cz/t378226_028.JPG

355

Za jak dlouho vám vylezly první semínka?mě pořád nic neleze nepomáhá ani domlouvání ab  ab  ab

356

Ilonko vydrž mě některá za 10 dní a další taky 20 dnech  an dej jim čas a teplo an  an

357

Janko nejstarší jsou zasety 8.4. další jsou mladší a mám je na parapetě tam svítí sluníčko a přikryté igelitem to jsem se tady někde dočetla,takže myslíš že mám ještě čekat? ab  ab  ab

358

Vydrž já zasela 7.4. a vzešly tento týden :rolleyes:  :rolleyes: vyhodit to můžeš vždycky ab  ab já sela poprvé a zatím vyšly ode všeho aspoň 2

359

U mě je to také první pokus ab

360

něco určitě vyleze