151

Re: Naše křížení amarylek

mam za to, ze nejaka uz je..ale zahlid sem na netu-ale je zatim v plenkach,nic libiveho-zatim, jinak jirinky jsou hodne chimericky-desitky mozna stovky odrud uz existuji

152

A jsou ty jiřinky hezký? Některé ty fialky se mi moc nelíbily. Zvlášť mě zaráželo, že každý kvítek u něktrých vypadal jinak.Amku si moc neumím představit.

153

jirinky chimery bych rekl, ze jsou asi vubec nejhezci...na pokec o vsem dam foto-sem se to moc nehodi...

154

jj jdu se kouknout!!

155

tak uz je ozarena-sice jsem ji dnes zapomnel v praci, ale zitra ji urcite doma zasadim

156

no to bude nesmírně zajímavé co to udělá.  Moc se těším. an an an

157

Aby to nebyla nakonec nějaká Adéla  ab    ab    ab

158

No teda , to snad nééé  !! Ještě by nám Mirečka schlamstla, ab ab ab

159

ja jsem taky zvedav, prvni uspechem bude to, ze vubec poroste, nkdy se stane, ze dane cibule ci hlizy vubec neporostou-tim spis, ze neznam hodnotu jak silne zareni by mely cibule dostat-kdyz se da malo tak se nic nemusi projevit anebo hodne-tak rostlina vubec nevyroste, tk doufam, ze hodnota totozna pro jiriny se ji bude zamlouvat..no nechme se prekvapit

160

Tak jsem dneska od rána myla okna v pokoji a přitom sundala všechny semenáčky z oken a taky je vyfotila. Teď mohu porovnat jak od zasazení do truhlíků vyrostly.
Přitom jsem se taky podívala na křížence  po   Hymenocallisu .Mám dva  a oba se mají k světu. Rostou oba a je vidět,že mají ty tmavo zbarvené spodky listů.

při zasazení do truhlíkuhttp://sklad.obrazku.cz/t544005_01201001....jpg   a dnes http://sklad.obrazku.cz/t544006_01201003....jpg
při zasazení  http://sklad.obrazku.cz/t544007_04201001....jpg  a dneska http://sklad.obrazku.cz/t544008_04201004....jpg

161

no narostlo to Karen skvele! jeste k tem krizencum Hymenocallisu-tys tedy opylilia Hipeastrum timto pylem? a jakou odrudu?? diky

162

Vidím Karen ,že to máš jak zelenou louku ab ab.Ten náš miláček se mi v nich pořád válí jako by to byla tráva  ac

163

mne mamcina mlada kocicka si oblibila semenacky, furt tam mura leze :-(jediny stesti e to, ze je to ta nahusto a nema kam slapnout,ale chudaci ti krajní..

164

Mirku semínka z křížení  matka neznámý červeny kolibřík + otec Hymenocallis  jsem dostala  od Beaty ze Slovenska. Dozrála jen 3 ale všechna rostou. Já mám dvě  ona si nechala jedno.
přikládám několik fotek z růstu  :
rodiče
http://sklad.obrazku.cz/t544800_114201001...matkacervenykolibrikodBeatyzeSRotecHymenocallisodBeatyzeSR.jpg  rostlinky při přesazení z volné půdy do truhlíku http://sklad.obrazku.cz/t544801_114201009....jpg  http://sklad.obrazku.cz/t544802_114201010....jpg
Všimni si že už při přesazení mají rostlinky ty tmavě zabarvené dolní konce listů

165

trosku Te nabudim-pokud by semenace vypadaly jako Hymenocallis tak to bude veliky pokrok!proc!protoze zatim neexistuje zadny cv.Hymenocallisu v cervene nebo i ruzove cervenobile barve, je jen bily a sv.zluty...tak se tes:-) taky Karen nezapomen na tu zvlastnost, ze Hymenocallis se musi zimovat pri teplote vyssi nez 15st, jinak nepokvete-pisu to prave s ohledem na Tve semenace, ktere mohou mit toto zakodovano ve svem nezvyklem rodokmenu an

166

No vidíš Mirku, to jsem zrovna nevěděla. Tak zatím je vše vpořídku, jsou v obyváku a jak je vidět, pravděpodobně budou červené, tak už jen kdyby se květ podobal víc otci.
Mimo to jsem to o té teplotě nevěděla vůbec. Mám cibulku Hymenokalisu právě od Beaty  ,čili vlastně přímého potomka otce.Byla to ta chudinka co mi ji asi nejspíš už poslala napadenou ošklivou mouchou. Ji jsem teda vyhodila, ale má dvě malé miminka  a pak jdem dostala ještě  z jiného zdroje  teď honem nevím od koho.Všechny tyhle cibulky jsem dala k Amkám a to je teda špatně. Oni jsou teda malé a na kvetení to ještě nebude,ale i tak bych je měla vytáhnout a dát jinam. Ty je zimuješ taky jen tak v novinách nebo  nějak jinak?

167

ja Ismene sklidim a necham i s listy a koreny zatahovat v kotelne, v prubehu zimy je ocistim a necham je tam a je to pravda, ze kvetou jen pri vyssi teplote-mimojine i Sprekelie si žádá vyssi teplotu..no sem moc zvedav co se Ti z nich ukaze

168

Sprekelii jsem měla jen ze semínek .ale nic z ní není, postupně začaly odcházet ještě na zahradě. Tady zašly už i poslední. Leda že by šly spát i co semenáčky  a na jaře zase vylezou?! Ale ti co je měli od Marcelky jako já  byli na tom stejně.
Ismenie ty druhé, ne ze Slovenska jsem dostala už nachystané na zimování. Měla jsem je zasazené do květináče a nezalila je . Postupně zatahovaly. Ty druhé Slovenské po mouše zatáhly ješt na zahradě.

169

o ty mouse mi ani nemluv,kvuli ni budu muset udelat velky tunel kam dam vsechny Hymenocallisy a zaroven i hvezdniky, no bude to narocne neco udelat,ale nic jineho mi nezbyva

170 Naposledy upravil: karelex (13-11-2010 21:15:04)

No já budu muset taky vyrábět ty tunely. Tyhle semenáčky až půjdou na zahradu už budu muset taky zakrývat a do toho co mám by se nevešly. Už to mám naplánovaný. Z latí které dneska kluci sundali ze střechy ,některé ještě vypadají dobře a tak poslouží ještě na ty tunely. Ten rám dokážu vyrobit sama a ty dráty na klenití zvládnu navrtat myslím si taky. Hlavně že mám ty latě. Ty na to budou perfektní  a bude se s tím lépe pracovat  jak s tím co mám  tím velkým. To je široký a do prostředka se už nedalo dosáhnout.
Už se těším jak to budu dělat. ab ab ab

171

no ja reknu radsi nasim,aby mi to nejak udelali .-) nebot tyto prace jsou spis technicky a od tech davam ruce pryc-sem pak sprostej jak dlazdic, kdyz to nejde ab

172

To máš tak, když jsme se sem stěhovali, ještě manžel ledas co udělal, dneska už mu to nejde,a syn je moc zruky. A tak jsem se postupně naučila. On člověk když musí tak to najedno jde.Ale trvalo mě nežli jsem se naučila zatloukat hřebíky. Určitě nejsem technický typ.Ještě že už nechovám králíky. Postavit králíkárnu to by bylo horší.

173

No já mám taky 2 rostlinky,křížence Hymenocallis.Matka am.Antarctis.Zatím rostou docela pomalu-teprve vyčuhuje 3.lístek.
Tak jsem na ně zvědavá.Taky jsem skoro všechny květy Hymenocallis opylovala různými amarylkami,ale z toho nebylo vůbec nic.
Taky jsem zvědavá,co vykvete Miroslavovi z té ozářené cibule.

174

uz je zasazena, hl.aby zacly rust listy, pokud bylo zareni silne, nemusi ani zacit rust, tak uvidime...

175

Mirku držím palce aby ozářené cibulka vyrazila.Už jsi to někdy s amkama dělal?

Leni, ta am.Antarctis je asi bílá že?!  Moje sazeničky po Hymenocallis, když jsem je v září brala do truhlíku a dom, měly jedna 4 a druhá 3 lístky, sázela jsem je jedno z vody a druhé přímo do země 1.7.
Po přenesení do bytu většina semenáčků strácí listy. A teď jsem se dívala na ty dvě  a lístečky šly i tady dolů. Větší má 4 a menší jen jeden, ale zelenej tak snad to vydrží. Bylo zajímavé že semínku co jsem jej dala přímo do země vedlo od začátku nad tím co bylo plavat. Možná ta plavací metoda pro tohle křížení není nejlepší. Musím se zeptat Beaty jak se vede tomu jejímu.

176

nikdy jsem to s amkama nedelal,je to pokus... jinak si rikam, ze pokud budu potrebovat nutne pyl z ismene tak si vezmu z kotelny cibuli a necham si ji vykvest doma, ten teplotni šok co ma mit nad 18 uz snad mela takze sance na vykveteni by tu byla, akorad nevim, zda by se dala takto opylit Sumatra, kterou mam u Martina tady objednanou...
jinak pro Tebe jsem dal fotky araukan na pokec o vsem, tak se Karen jukni

177

Na Donou se již otevřelo 5 květů na druhém stvolu, ale co je důležitější na prvním stvolu se zatím chytly a taky drží všechny semeníky co jsem opylila .A to:  dva jsou po bílé  neznámé od  Janky a dva jsou po Night Star  pyl od Rity Opylení bylo provedeno od 6.11.
Na druhém stvolu jsem pro jistotu opakovala Night Star a nově růžový kolibřík od Janky.
Tak pouvažujte jestli bude mít někdo zájem když to výjde. Jo a jeden květ je taky vlastním pylem  pro porovnání s kříženými.
http://sklad.obrazku.cz/t549401_bonitaceCelesta006.jpg  http://sklad.obrazku.cz/t549402_bonitaceCelesta013.jpg

178

kdyby to vyslo tak urcite bych mel zajem s tou Night Star, tam se muzou ocekavat veliky zazraky! an

179

Karen kdybys měla časem cibulku  N.Star x kolibřík a N.Star x N.Star tak na mě prosím mysli. an   an    an

180

jinak Karen koukam, ze jsi se taky vybavila sušinou ag mam ji taky a sem rad, ze tu neco jakoby kvete