Téma: letnění hvězdníků r.2010
Letníte už hvězdníčky???? Nebo čekáte až po zmrzlíkách????
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010
Letníte už hvězdníčky???? Nebo čekáte až po zmrzlíkách????
Letníme, letníme
Andy,Evy já čekám až po zmrzlejch dala jsem je na noc ven jen jednou aby propršeli myslela jsem si,že mě přestanou žloutnout listy a že zezelenaj a dostanou barvu a žloutnou si vesele dál sem z toho smutná a na té cibuli co mi žloutne ten list mě začla růžovět cibule,ale asi to nic nebude viděla jsem to i na vašich amarylkách
Neletníme čekám po zmrzlejch tady se dost ochladilo a hlásí že to pujde až k nule tak to nebudu ryskovat :rolleyes: :rolleyes:
Já jsem je zatím dala do skleníku. Mám strach, že je ještě v noci zima. Listy zbledly, ale to bude spíš spálený od sluníčka... Ty kvetoucí mám zatím doma, jak dokvetou půjdou také ven
U nás je přes noc teplota kolem 10 - 14 stupňů, tak proč neletnit Navíc doma už nemám místo Musí se přihlížet v jaké oblasti kdo bydlí.. tady na jižní Moravě máme tepleji heč
Závidím Moravě. My na Vysočině letníme v červenci, teď ještě nosím teplé spodky a za domem mám sníh.
kruci nemohl se ten praotec Čech usadit trochu víc na jih?
Sníh za domem ?? :o Tak to jsem ráda že jsem tam kde jsem Tady je fakt už docela pěkně. Ikdyž dneska prší, ale jinak krásný teploučko Už mám vysázené i okurky a rajčata
To mi Zdenku povídej tady zima jak v ruskym filmu
Evi ty se máš tady to vypadá ná ještě pár studenejch dní ( měsíc)
inu Jani to si myslíš že já doma netopim?a jak rád, teplo domova je milé ale... ...ale zkracuje květ amky a tak sem ji odnesl z kuchyně na chodbu k oknu, tam se jí pokvete ještě déle a zkusil sem i opylit, tak sem zvědavej co sem za čmeláka ale bzz sem při tom nedělal tak jestli sem měl tak je chyba jasná
U nás na západě to taky ještě není nic moc. Přes den je teplo, ale přes noc u nás mrzlo ještě minulý týden.....
Nic si z toho nedělejme, my ze severnějších krajů. Teď u nás třeba není takové teplo jak na jihu, zato v létě neumřeme vedrem (a cibule taky ne).
To je fakt Jani, všechno má své pro i proti
Já je mám taky venku a zatím v poho.
Když já mám ráda teplo tady je teď jenom 8 stupňů takže nic moc, topím ještě by jim bylo zima chudinkám :rolleyes: :rolleyes:
Já jsem tam co Evča, už jsem taky začala pracovat na přístřešku na který napnu netkanou textilii,ale teďka už několik dnů prší, proběhlo i pár bouřek.Tak jsem to zase odložila.Asi by nebylo dobrý přesazovat je do deště.Ale moc se už těším.
Dneska 5 stupnů nejdu ven sama natož cibulinky
Janko, u nás je dnes zatím stále 8°C.
ale musím říct, že před 14 dny jsem vysadila (resp. vyhodila ven) cibulku, která už mě štve určitě tři roky. neroste, kvete max. jedním květem a navíc vloni kvetla prakticky bez květního stvolu - rovnou u cibule!. tak jsem volila mezi kompostem a záhonem, protože doma v květináči jsem ji měla už měsíc bez známek pohybu. nakonec zvítězil záhon. a včera koukám, že lezou 4 listy. a to byla venku po vysazení praktiky v mrazech (-2,5°C při zemi pod krytem!!)
Komul tady je z bídou 5 a studenej vítr tak ven vůbec a do skleníku asi ještě počkám mám fakt strach.Zítra to má jít podle předpovědí už nahoru tak je v pátek odvezem k taťkovi do skleníku.Už jsou tyden v přepravce chudery.
Komulko, tak nakonec bude takovýto tvůj zákrok fungovat jako nejlepší povzbuzení!! Dej si to patentovat!! Teda byl by lochec, kdyby ta tvoje kráska nakonec ještě dala i květní stvol a krásně rozkvetla.
Já mám venku zatím pár cibulí, ale o víkendu to nastane Jenom aby si na nich potom nějaký potvůrky nepochutnávaly
jasně - už vidím ty billboardy: ořezaný podpučí a výsadba do mrazu = nejlepší ozdravení vašich cibulí!!!
tisíce děkovných dopisů
To je vážně síla,jací jsme mičurini,nakonec se nám povede vypěstovat mrazuvzdorné hvězdniky odolné proti narcisovce,spále i hnilobě.
u nás už je cez deň 21°C a v noci 10 alebo čosi pod 10 krásna jar...2 amarylky ale v biednejšom stave mám už na balkóne..uvidíme čo urobia, 2 mám v izbe lebo jedna má semenníky a druhá bude kvitnúť..
Moje už jsou dávno venku,kromě kvetoucích a všechny jsou v pohodě,listy rostou,ty původní tmavnou a narovnávají se a malinké cibulky vysouvají lístečky,krásně tmavé a silné
TAk já to teda risknu,Macku ty je máš ve skleníku nebo venku?Ty jsi nejblíž tak si myslím že dneska by to šlo na okně 1 patře 4,5 stupně a vítr. :rolleyes: :rolleyes: jaro jak vyšitý.
Ty tam máš ještě zimu,ještě vydrž až se oteplí.....Já už je tam pár dní mám
Já letos strašně váhám dát je ven , po loňském letnění mi vlastně z 8 2 sežrala larva mouchy a vykvetly jen 3. Tak nevím . Myška
Já letos strašně váhám dát je ven , po loňském letnění mi vlastně z 8 2 sežrala larva mouchy a vykvetly jen 3. Tak nevím . Myška
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010