1

Téma: letnění hvězdníků r.2010

Letníte už hvězdníčky???? Nebo čekáte až po zmrzlíkách????

2

Re: letnění hvězdníků r.2010

Letníme, letníme  an

Andy,Evy já čekám až po zmrzlejch dala jsem je na noc ven jen jednou aby propršeli myslela jsem si,že mě přestanou žloutnout listy a že zezelenaj a dostanou barvu a žloutnou si vesele dál sem z toho smutná a na té cibuli co mi žloutne ten list mě začla růžovět cibule,ale asi to nic nebude viděla jsem to i na vašich amarylkách

4

Neletníme čekám po zmrzlejch an  an tady se dost ochladilo a hlásí že to pujde až k nule tak to nebudu ryskovat :rolleyes:  :rolleyes:

5

Já jsem je zatím dala do skleníku. Mám strach, že je ještě v noci zima. Listy zbledly, ale to bude spíš spálený od sluníčka... Ty kvetoucí mám zatím doma, jak dokvetou půjdou také ven  ag

6

U nás je přes noc teplota kolem 10 - 14 stupňů, tak proč neletnit  ab  Navíc doma už nemám místo  ac  Musí se přihlížet v jaké oblasti kdo bydlí.. tady na jižní Moravě máme tepleji  ab  heč  ab  ab

7

Závidím Moravě. My na Vysočině letníme v červenci, teď ještě nosím teplé spodky a za domem mám sníh.
kruci nemohl se ten praotec Čech usadit trochu víc na jih?

8

Sníh za domem ?? :o  Tak to jsem ráda že jsem tam kde jsem  ab  ab  Tady je fakt už docela pěkně. Ikdyž dneska prší, ale jinak krásný teploučko  an  Už mám vysázené i okurky a rajčata  an

9

To mi Zdenku povídej tady zima jak v ruskym filmu ab  ab
Evi ty se máš tady to vypadá ná ještě pár studenejch dní ( měsíc)

10

inu Jani to si myslíš že já doma netopim?a jak rád, teplo domova je milé ale... ...ale zkracuje květ amky a tak sem ji odnesl z kuchyně na chodbu k oknu, tam se jí pokvete ještě déle a zkusil sem i opylit, tak sem zvědavej co sem za čmeláka ab ale bzz sem při tom nedělal tak jestli sem měl tak je chyba jasná ab

11

U nás na západě to taky ještě není nic moc. Přes den je teplo, ale přes noc u nás mrzlo ještě minulý týden.....  an

12

Nic si z toho nedělejme, my ze severnějších krajů. Teď u nás třeba není takové teplo jak na jihu, zato v létě neumřeme vedrem (a cibule taky ne).

13

To je fakt Jani, všechno má své pro i proti  ag

14

Já je mám taky venku a zatím v poho.

15

Když já mám ráda teplo ab  ab tady je teď jenom 8 stupňů takže nic moc, topím an  an ještě by jim bylo zima chudinkám :rolleyes:  :rolleyes:

16

Já jsem tam co Evča, už jsem taky začala pracovat na přístřešku na který napnu netkanou textilii,ale teďka už několik dnů prší, proběhlo i pár bouřek.Tak jsem to zase odložila.Asi by nebylo dobrý přesazovat je do deště.Ale moc se už těším.

17

Dneska 5 stupnů nejdu ven sama natož  cibulinky an  an  an

18

Janko, u nás je dnes zatím stále 8°C.
ale musím říct, že před 14 dny jsem vysadila (resp. vyhodila ven) cibulku, která už mě štve určitě tři roky. neroste, kvete max. jedním květem a navíc vloni kvetla prakticky bez květního stvolu - rovnou u cibule!. tak jsem volila mezi kompostem a záhonem, protože doma v květináči jsem ji měla už měsíc bez známek pohybu. nakonec zvítězil záhon. a včera koukám, že lezou 4 listy. a to byla venku po vysazení praktiky v mrazech (-2,5°C při zemi pod krytem!!)

19

Komul tady je z bídou 5  a studenej vítr tak ven vůbec a do skleníku asi ještě počkám mám fakt strach.Zítra to má jít podle předpovědí už nahoru tak je v pátek odvezem k taťkovi do skleníku.Už jsou tyden v přepravce chudery.

20

Komulko, tak nakonec bude takovýto tvůj zákrok fungovat jako nejlepší povzbuzení!! Dej si to patentovat!!  ab  Teda byl by lochec, kdyby ta tvoje kráska nakonec ještě dala i květní stvol  a krásně rozkvetla.  an

21 Naposledy upravil: Evča (05-05-2010 12:41:33)

Já mám venku zatím pár cibulí, ale o víkendu to nastane http://www.celysvet.cz/skin/smile/s1480.gif Jenom aby si na nich potom nějaký potvůrky nepochutnávaly http://www.celysvet.cz/skin/smile/s6030.gif

22

jasně - už vidím ty billboardy:  ořezaný podpučí a výsadba do mrazu = nejlepší ozdravení vašich cibulí!!!
tisíce děkovných dopisů  ab  ab  ab

23

To je vážně síla,jací jsme mičurini,nakonec se nám povede vypěstovat mrazuvzdorné hvězdniky odolné proti narcisovce,spále i hnilobě.

24

u nás už je cez deň 21°C a v noci 10 alebo čosi pod 10 ab krásna jar...2 amarylky ale v biednejšom stave mám už na balkóne..uvidíme čo urobia, 2 mám v izbe lebo jedna má semenníky a druhá bude kvitnúť..

25

Moje už jsou dávno venku,kromě kvetoucích a všechny jsou v pohodě,listy rostou,ty původní tmavnou a narovnávají se  an  a malinké cibulky vysouvají lístečky,krásně tmavé a silné  ad

26

TAk já to teda risknu,Macku ty je máš ve skleníku nebo venku?Ty jsi nejblíž tak si myslím že dneska by to šlo ab  ab  ab na okně 1 patře 4,5 stupně a vítr. :rolleyes:  :rolleyes: jaro jak vyšitý.

27

Jani,taky 1.patro,balkonek,krytý stromy.Momentálně 11°C
http://sklad.obrazku.cz/t383183_P1130051.JPG

28

Ty tam máš ještě zimu,ještě vydrž až se oteplí.....Já už je tam pár dní mám

29

Já letos strašně váhám dát je ven , po loňském letnění mi vlastně z 8 2 sežrala larva mouchy a vykvetly jen 3.    Tak nevím . Myška

30

Já letos strašně váhám dát je ven , po loňském letnění mi vlastně z 8 2 sežrala larva mouchy a vykvetly jen 3.    Tak nevím . Myška