Re: Pěstování ze semínek-2
Martina já by sem zas brala chlapa,kterej by mi kytky nevyhazoval na kompost
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pěstování ze semínek-2
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Martina já by sem zas brala chlapa,kterej by mi kytky nevyhazoval na kompost
Tychi tak Tě vítám.Já měla na podzim taky dvě a teď už asi 25(ani přesně nevím-radši to nepočítám )
Jstu tu všichni nějací vstřícní, sotva sem strčím nos, už byste mě obdarovávali(o: To si ani nezasloužím..
Tychi,taky tě vítam.
Tychi, zdravím tě také, konečně po dlouhé době nová registrace. Všichni si tady tykáme, snad nebude vadit, když ti budem tykat také. Máš pěkné fotografie a s výsledkem křížení se necháme překvapit.
Tychi, květ na druhé fotografii je odrůda Lady Jane. Nikde to tady nebylo napsáno, tak nevím jestli víš, kterému hvězdníku tento nadherný květ patří.
Ahoj Tychi, vítam ťa aj ja zo Slovenska. Ak by si mala do budúcnosti záujem o nejaké informácie o amkách, toto fórum je to najlepšie miesto pre ich získanie. Všetci sa s tebou určite radi podelíme o svoje skúsenosti.
Tykání považuju na internetových fórech za naprosto normální jev, takže bez problémů.
Názvy odrůd si pamatuju vždycky jen chvilku, takže děkuji za určení. Zapíšu si to do galerie.
Tychi, občas to tady zkolabuje a nejdou stránky. Je to zde také normální jev.
Taky vítám mezi námi Tychi, je jedno jestli jsi kluk nebo holka, hlavně ,že máš ráda amky jako my všichni. Že jsi teprve začátečník, ? no já loni měla svoje první dvě Tvoje fotky mi zatím nejdou otevřít, tak snad se to později zlepší a taky se kouknu. Moje jsou dole. :|
Jo tak už se mi fotky taky otevřeli
Bych řekla,že Tychi je holka
Jsem holka..
Ale abych tu udržela téma, tak se zeptám, jestli semeník roste skokově nebo postupně, přijde mi, že se nějak v růstu zastavil. Pořád je víc dlouhý než široký.. Cibule pustila další lupen, asi potřebuje nabrat sílu.
Já bych řekla, že semeníky se zvětšují stejnoměrně, ale tohle počasí jim nepřidá.Dokud se nescvrkává nebo se neohýbá dolů, ta se nic neděje. Já mám na poslední co mi kvetl, 4 a jeden zaostává. Kupodivu to není ten poslední,a ty dva co jsou z mraženého pylu jsou dobrý pořád.
Jo a ten rostoucí list to dělat může, už dřív jsem měla na jedné cibuli, semeníky a začal růst druhý stvol.Taky se tenkrát ty první semeníky zastavily,ale nakonec dozrály.
Ahoj Tychi koukám 2 dny tu nejsem a hned je nás bláznů víc.
Taky jsem zkusil nechat dozrát semeníky ve vodě. Použil jsem 1/2 l nerez termosku. 20.5. jsem do ní dal stvol z Charismy se čtyřmi semeníky. Dva brzy spadly, třetí se přestal zvětšovat a ten čtvrtý je už největší ze všech, co jsem kdy měl. 31.5. jsem pak přidal ještě druhý stvol, také Charisma. Do dnešního dne jsem ani nevyměnil vodu, ani jsem jí nedolil. Potopené konce jsou stále původní, neseříznuté a vůbec nehnijí. Na tom prvním je vidět, jak uvadá jeden semeník. Ten jsem rozebral. V jedné části byly semena černobílá, tedy nedozrálá. 4ást jsem dal do vody vyklíčit, část jsem nechal na suchu. Ta do druhého dne zčernala. Ten semeník měl ale také semena se spálou, na fotce je to vidět a dal jsem tam i jiné semenáčky evidentně se spálou. Byl zdeformovaný tam, kde byla ta červená semena. Na dalších fotkách semenáčků je to taky vidět. Semena mi klíčí ve vodě, takže jsem už viděl několik cibulek, že nemají kořínek, jen červenou tečku na spodku cibulky. Spála ja vytrvalá a urputná, bude mít ale cibulek dost, takže ty napadené můžeme vyhodit Karel
Janko, měla bych zájem o nějaké to tvoje semínko oboje. Lemon Lime nemám ještě v této kombinaci vůbec.Tak kdyby ti zbylo ,byla bych ráda.
Karen jestli dozrajou ráda ti pošlu
dík a to ti už určitě dozraje,už je máš velký
Jani, tak potom mysli aj na mňa so semienkami.
Pavle píšu si snad dojdou :rolleyes: a budeš chtít oboje?
Začal mi sesychat větší semeník, asi mám smůlu a semen se napoprvé nedočkám.
Tychi, to se stává hodně často, že semeník před dozráním zaschne. Může to být i odrůdou. Naštve to, ale nic si z toho nedělej, budou další.
Mě taky vždycky narostly všechny 4 semeníky asi jak ořech a pak přestaly, postupně odešly a zůstal jen 1. Ale cibule kvetly dřív než si udělaly kořenový systém a listy. Růžová, co prvně zakořenila a kvetla až měla 5 lupenů, utáhla všechny 4 semeníky.
Jinak u nejstarších semenáčků už mám 2 lístky(dubnový výsev)
To se chlubím, pokud by to někdo, kdo už má 3-4-...lístků nepochopil. Na mě úspěch. I ty sprekélie z vysypaného truhlíku úspěšně rostou, ale jsou to pořád jen takové nitky s 1 lístkem.Jak rostou vám?
Lenko sprekelie zrovna tak,jen nitky
U mě sprekelie katastrofa. Když jsem viděl, že nerostou, vyndal jsem je z hlíny a podíval na kořeny a zjistil, že všechny kořeny uhnily a navíc jsou nahnilé odspodu i cibule. Bude zázrak, když to některá přežije.
To těm mým velikým se daří,mám je zasazené v té bedně s ostatními amarylkami a rostou jak o závod .To miminka jsou nitky
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pěstování ze semínek-2