Téma: Množení amarylek z dílků
Moc by mě zajímalo jak bychom mohli co nejrychleji a v co nejvetsim mnozstvi rozmnozit nas semenac, ktery se nam nebo spis vsem bude libit...
Nevis to Edo či ostatní jak to chodí?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Množení amarylek z dílků
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Moc by mě zajímalo jak bychom mohli co nejrychleji a v co nejvetsim mnozstvi rozmnozit nas semenac, ktery se nam nebo spis vsem bude libit...
Nevis to Edo či ostatní jak to chodí?
Myslím si ,že se to dělá přez rozřezání cibule a z ní se pak čeká na malinké cibulky ze čupinek. :cool: Ale ve skutečnosti si neumím představit samu sebe jak takto ničím zdravou cibulku :rolleyes: Je to tak nějak Edo?
no taky bych mel z toho depresi...ve velkem to delaji predpokladam meristemy, ale jinak to musi jit, ne?...ten Karen napad je asi opodstatneny, ale zas brutalni :-(
Chělo by to začít trénovat.
to je síla, na to bych asi neměla odvahu :rolleyes:
kdepak jsi to nasel?! takhle se to vazne dela?..vypadaji jak oloupany tykve na halloween...no hruza
To jsem v životě neviděla.
Taky mně to příjde jako sranda! Myslela bych si ,že tam musí zůstat kousek toho podpučí?
Na ukázku ještě několik fotografii, jinak mnoho dalšího o množení najdete od Camellialina na stránce fóra
Plant-seeds
no edo...vypada to jak kdyz z cibuli udelam garnáty ci nejaky morsky potvory...ale asi to tak je uz odzkousene..
Ti z vás, kteří si objednali ze zahraničí knihu od Veroniky M. Read "Hippeastrum", tam najdou podrobný návod. Já jsem to zkoušela, když jsem nechtěně poškodila větší cibuli, vyšlo to (foto najdete u Edy - množení, cibule z šupin). Ale zas tak rychlé mi to nepřipadá, trvalo tak 9 měsíců, než se objevily malé cibulky.
Taky jsem to udělala letos v září - zjistila jsem, že ve dvou cibulkách, co jsem si koupila přes internet jsou larvy. Jednu jsem rozřízla na 1/4 a druhou na 1/2. Nevím, jestli to bylo tím, že se ty šupiny nemohly rozevřít, ale ta, co byla na 1/2 umřela a neudělalo se nic. Ale ta, co byla na 1/4, té se ty vnitřní šupinky pěkně vzpřímily a udělaly místo novým cibulkám. Na 3 těch čtvrtkávh mi vyrazily malé cibulinky. A musím říct že asi tak po měsíci, max po dvou měsích. Možná taky záleží na kondici té cibule. Tahle měla normálně kořeny, ale na tom to taky asi moc nezáleží, protože jsem ty 1/4 dala do perlitu, tam se udělaly ty cibulky a včera zrovna jsem je chtěla dát do substrátu a kořeny nikde.
To, co popisuje Goretka, se mi stalo, když jsem část cibule vyřízla (taky od červa) a aniž bych o to záměrně usilovala, objevily se nové výhonky (viz diskuse kuriózní foto amarylisu). Předtím jsem se to snažila dělat přesně dle popisu v knize, tzn. preparování každé cibulové šupiny, dezinfekce, zabalit do sáčku a krabičky a dát na několik měsíců do tepla.
Ještě by mě zajímalo, Goretko, jestli jsi ty cibule přes internet potom u dodejců reklamovala?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Množení amarylek z dílků