Re: letnění hvězdníků r.2010
Jsou vykoupany,previcur to jistí
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jsou vykoupany,previcur to jistí
Tak dneska ráno šly všechny am. domů je zima 5 stupňů a ustavičně jsou přeháňky. :lol:
U nás je 13 stupňů a každou chvilku přeháňky
Evi aspoň máte teplo tady je zima jak v .... :)ani se mi nechce ven ale musím jdu na odpolední tak se tu mějte večer jsem tu jak na koni
Teplo Jani vypadá jinak Fouká vítr jak blázen :mad: Tak ať ti to v práci rychle utíká
holky vy tu píšete o previkuru a mě řekli,že nic takovýho neexistuje a prodali mě mospilan
Jani je možné, že to u vás prodejce nezná, ale jedná se o běžný fungicid proti houbovým chorobám atd.. Tady jsou dva odkazy http://www.eshop-pro-zahradu.cz/plisne- … -50ml.html a http://www.agrobio.cz/vyrobky/26-previcur-607-sl.html. 10 ml nádobka se dá sehnat okolo 40,- Kč.
Martine tady to je 10g sáček,kterej se dává do 1 l vody a 20 minut se ty cibule v tom vykoupou tak jsem to udělala a dala je zpět do nového substrátu a nezalila jsem je až zítra a zaliju je jen do misek.Doufám,že ty cibulky zachráním maj to jen na kořenech a podpučí a jedna cibule má dost veliký to podpučí a dost tvrdý.
Jani nejsem sice žádný odborník přes postřikové přípravky, ale Mospilan je insekticid, který je určen pro hubení živočišných škůdců. Z tvého příspěvku nevyplývá co vlastně chceš ošetřovat, ale domnívám se, vzhledem k odkazu co píše evča a janka se ti zřejmě jedná o hnilobu. Pokud je to tak, tak ti mospilan moc nepomůže. Je potřeba koupit něco z řad fungicidu.
Jani ja ho taky u nás nesehnala tak ho nakonec vozím z Karlových Varů.Kupuju ho v OBI za 65,-kč.
Martine já to spletla todle je na mšice už nevím jak se to jmenuje,ale dali mi to na spálu
Martine nedalo mě to a šla sem se do koše kouknout co to je zač a je to merpan nevím jestli to tu znáte a stál 80kč a je to na jedno použití
Janino,Merpan je dobrej,zabral jak na hnilobu,tak na šíření červené spály.
Janino, já Merpan jednorázově nepoužívám. Vím, že by se výrobcům velice hodilo jednorázové použití. Měli by pěkný kšeft. Uzavřel jsem ho do lahvičky a pěkně si ho dávkuji tolik, kolik potřebuji. Merpan se používá na spálu, hniloby, houby, plísně.
Konečně se ukázalo sluníčko a tak putovaly právě amarylky na balkon. Snad se jim tam bude líbit jako ty roky předchozí(o:
Na balkoně mám Amky už od 27.4. je pravda teď jak byla zima se zastavily nerostly,ale jinak jim to neublížilo teď už snad bude konečně teplo a krásně porostou
Moje jsou tam možná ještě dřív a taky v pohodě,všechny zesílily a narostly a ztmavly listy
Tady s teploty točily kolem 5 stupňů ještě pršelo tak byly doma.Teprve dneska pujdou ven jen co si dopiju kávu
Já jsem právě dosadila poslední amarylky co byly ještě na okně Uf, to byla fuška Ty ostatní co už jsou venku dlouho, krásně narostly listy, ztmavly, paráda. Už se těším na podzim až je budu zase všechny dávat do květináčů
Podzim neeeee ještě jsme se pořádně neohřáli
Já vysazovala Amky ven 8.5. pod přístřešek z textélie, takže ze začátku na ně pršelo teprve 26.5. jsem je překryla igelitem. Myslím si, že jsou uplně vpořádku. Dneska jsem je fotila teda jen dírkou ve švu, ale vypadají pěkně. I plevelům se velice daří. Ale porovnávala jsem fotky při zasazení a tak vím,že minimálně u dvouch vyrostly nové listy. jedna co měla 3 má dneska už 5 listů.
Karen máš je moc pěkné je vidět,že se jim pod textilií dařilo ani voda a chlad jim neublížily
Karen krása ako pekne rastú. Vidno že umelé podmienky v byte nemôžu nahradiť takýto spôsob pestovania. Aj rastlinkám so semienok sa viac darí von. Vidím to aj u seba ako pekne rastú - a to sú von ani 2 týždne.
Včera jsem sekla trávu a dneska dopoledne shrabovala, teď se chystám ,že bych tak kolem 17 hod to už snad nebude takové horko,šla na Amky. Mám ještě nějaké doma, co měli před měsícem semeníky. Tak otevřu přístřešek, opravím co se za těch větrů pokazilo a hlavně vypleju a prohlídnu zblízka jak vypadají jednotlivé rostliny. Semenáčky mám v úmyslu dát pod jiný přístřešek,zatím v něm dorůstá salát,ale nějaké se tam už vejdou. Tak bych měla rozdělěné mimča od starých. Myslím si ,že semenáčkům by snad ta zlá moucha neblížila. Mají tak minicibulku, v ní by se larva ani nemohla uživit. Tak plánuji, že bych je na den nechala bez překrytí a na noc pod igelit.No a zase vyfotím ,abych se pak doma mohla potěšit pohledem o kolik Amky vyrostly.
Jak se říká potěšpánbůh. Co bych dal za kousek zahrádky a mohl tam vysázet cibule, které by si tam rostly jak sami potřebují a nemačkaly se v květináčích.
Martine z toho si nic nedělej nejsi sám já taky jen tiše závidím mám je v květináčích vystrčené za dveřma
Martine, pěstování v bytě za oknem nebo na balkoně má také výhodu, Můžeš se na ně dívat kdykoliv si vzpomeneš.
Tak jsem je skutečně stihla zkontrolovat.Vyplela vše co tam nepatřilo a velice to prokouklo.Dvě rostlinky co byly už dřív léčený a už jsem si myslela ,že je to vpořádku,tak nebylo, a znovu se rozjela hniloba. Čekalo mě nemilé překvapení s Passadenou. Zrovna včera ji zmiňoval Eda, že je náročná a já psala že ta moje už je dobrá.Dneska bych to netvrdila. Když jsem ji dávala ven měla prokoženelý bal a několik listů. Teď je docela bez listů. Cibule je na hmat tuhá tak jsem ji tam nechala,nevím jestli jsem udělala dobře nebo ne. Stejně je na tom Elvas,ale tam jsem s tím počítala měl poslední list už když šel ven. Má spálové listy a Eda říkal že opadají a narostou nové. Tak teď už snad začnou růst.
Ale abych si jen nenaříkala, vlastně nejvíc mě trápí ta Passadena. Jinak je to fajn.
Semenáčky báječně poskočily,stěhovala jsem je k salátu do přístřešku
Salít musím takto ukrývat před ptáky a srnci, jinak z něho nic pro nás nezbyde. Jak jej koncem týdne sklidím, vložím do země petky se semenáčky. Ukázalo se ,že v prvním přístřešku byly mimča dočista suchá. Tady budou přístupnější.Na noc jsou pod igelite, ve dne volně.
Potěšilo mě Papilio, nic se mu nestalo,jen taky bylo docela suché. Zdá se mi, že mu narostla už trochu cibule .Porovnávala jsem to s fotkou před měsícem.Teď jsem jej přestěhovala dopředu je hned vedle truhlíku s řízky.Ty se nijak výrazně nezměnily.
Karen, máš obrovskou plantáž hvězdníků. Já o Pasadeně ani nechci psát, protože stále nevím jak to s ní dopadně. Jedna malá cibulka má tři listy, s tou to bude asi dobrý a druhá asi po půl roce bez listů, začíná nepatrně rašit. Tak nevím. Když napíšu už je to dobrý, tak za měsíc to nebude pravda.
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010