Re: Pěstování ze semínek-2
Pěkný Pavle, na kterém tržišti budeš prodávat???
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pěstování ze semínek-2
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pěkný Pavle, na kterém tržišti budeš prodávat???
Krása Pavlíku tak aby rostly!!! Já ty svoje už musela rozsadit do půdy,moc se tam uř tlačily
Doma mám ještě ale 20 na plavačku,ale už se mi zdá že jich je nějak nebezpečně moc.Další klícku už nemám,a tak asi začnu vysazovat jen tak na záhonek.Horší to bude na podzim,vážně mám strach co na to řekne manžel
Myslím, že stánky budeme mať vedľa seba!!!
Evi ,Karen,Pavle to už není na stánky to je velko -chov ale máteto všichni moc pěkný já těch pár co jsem měla tak jsem je musela rozdat a i některé jiné květiny aby bylo místo na....:) a to mám objednáno na září dalších 6cibulí
Já mám ty moje semenáčky všechny takový mrzáčky,jeden lístej a kde nic tu nic.Ale taky je mám jen tak v truhlících venku ponechány osudu i počasí,jen zalévám a hnojím.A navíc mi občas do nich i hrábne kočka,nebo je okusují ptáci.Vůbec na ně nemám čas,od 6 ti do 19 hodin jsem v práci a docela mě to mrzí.No snad z nich něco bude.
Taky je mám venku, ale jsou přikryté, ze začátku byly pod igelitem, teď už jsem jej sundala a mám je jen pod pletivem - v kleci po kuřatech.Nevím jestli by je ptáci zobali,ale salát sežerou pokaždý spolehlivě.Ještě jsem je nehnojila, jen zalévám.
Dneska jsem zase po nějakém čase sázela semena - plaváčky do zeminy. Zdá se mi, že tato pozdější semínka jsou na tom s klíčivostí o hodně hůř nežli byla ta dřívější. Předešlá semínka z vody většinou začala klíčit téměř všechna .Tato skupinka byla ve vodě od 18.-24.6. do dneska .Vzešlých bylo mnohem méně a to ještě, když vůbec měly jen kořínky. Sázela jsem je a už nečekala na zelený výhonek, protože se mi zdálo,že se v některých skleničkách kalí voda.
Hodně semen bylo prázdných a nebo měly sice jadérko ,ale nic se s ním nedělo. Pokut vzešlo aspoň něco zasadila jsem je. Ještě mám 4 slenky v kterých se zatím neděje nic.Z těch posledních jsou dvě vlastní - po Baby Star. Jedna z B.S. je ve vodě teprve od 29.6. tak tam je ještě nějaká naděje. Co u ostatních nemáte podobnou skošenost?
Karen, já jsem sázela plaváčky včera, asi 15 druhů a klíčivost je dobrá, řekla bych nejméně 90 % Ale je pravda že některé už měli lístečky třeba 3 cm a jiné teprve maličké, třeba jen 5 mm... asi záleží na vyzrálosti semínka, nebo fakt netuším čím to je... Každopádně semenáčků bude až až
Kromě těch čtyřech co jsou ještě ve vodě, tak aspoň jedno mně vzešlo taky ,ale jinak jich mám fakt méně nežli dřív.Tobě jsem posílala taky tu Baby Star?teď si nejsem jistá, tu kříženou jsem neposílala určitě - bylo jich málo. Tobě ta čistá vzešla? mně teda ani jedna.
Jinak semenáčků mám taky habaděj. Už jsou skoro všechny na zahradě mimo těch dnešních. Ty dospělé cibule co kvetly a jsou v léčení - a vyrazily jsem dala jen na dvůr na slunko,.Už jsem si ověřila že jak není cibule celistvá na déšť nesmí. Dvě takové mně zhnily -definitivně.
S tou klíčivostí je to nevyzpytovatelné, od 4.5., tedy dva měsíce plavaly moje čerstvá semena, ze semeníku rovnou do vody a nevyklíčilo ani jedno, tak šly do pryč, přes to, že většina byla tvrdá. Mám tu další adepty na stejné rozloučení. Z mojí Minervy z 10ti semen vyklíčilo jen jedno. Tyhle zákonitosti nám asi zůstanou navždy utajeny. Moje semenáčky jsou takovéto.
Kájo, z tvých posledních zatím neklíčí Charisma x Black Pearl . Ani jedno ale z mých dvou křížení Baby Star mám křížení na Christmas gift a čistou a taky nic.
Leni tak ty potvorský slimáci žerou i amky? Doufala jsem ,že to bude pro tuhle havěť jedovatý.
Tak to si musím dát bacha.
Karen, semínka od tebe - čistá Baby star mi došla včera, takže zatím nemůžu posoudit jak budou klíčit. Dám vědět později
A děkuji Lence za semínka, dnes v pořádku dorazila
Evčo už to vím od Karla, že se to takto zdrželo to byly na cestě pěkně dlouho, já počítala že vám došla ještě před těma svátkama. Kupodilvu na Slovensko dorazila v pondělí - oni nemají ty svátky.
Kájo ty semenáčky máš moc pěkný-silný. To máš asi v práci ( podle okna) tam je to jak ve skleníku né?
Karen, tak ta samá, Charisma x Black Pearl jsem včera pikýroval do země, už mělo 6 z 10 lístky. A vzorově klíčil President J. x Gilmar-100%, před chvilkou jsem ho sázel. Jsou to fakt záhady. Aspoň bude co měnit, někomu vzejde to a jinému něco jiného. Mějte se tu fain, moc nepište, ať za 14 dní, až se vrátím z dovči, nemám moc ke čtení. Tak pa pa Karel
Tak to je záhada, ještě je nechám dál, víš co se možná stalo? V těchto vedrech se mohla semena cestou přehřát.Já mám kovovouschránku, sice hlídám pošťáka když čekám zásilku, ale kdyby tam byly chvíli dýl, nebo někde cestou?! Mohl by to být problém. ALe nevzešla mi ani vlastní - teda zatím.
Janko, mám to všechno v práci, okno na jih, na teploměru je právě 29 °C, některé semenáčky jsou opravdu pěkné, až se divím a mám z nich radost, jen aby vydržely.
Karle ,já myslím že vydrží.Přemýšlela jsem kam je dát (semenáčky) aby pěkně rostly.A nápad byl takový,že šli na huru pod plechovou střechu.Dovedeš si představit jak tam je.A zatím se jim to líbí.
ahoj.Budu trochu delší.Zajímá mě, jak vám klíčily semínka ode mne- růžová s červenou,čistá a s clownem. Mě klíčily úplně fantasticky- některé měly ve vodě už i 2 kořínky,mohutnézdravé.dlouhý lístek.Kupovaný Clown měl spálu-3 semínka po něm z 10 měla část kořínku červený ??? Tak mě zajímá,jestli mě tak klíčily,protože byly ode mne a šly tak plavat hned 2.den po dozrání(i když vám jsem je posílala současně ten den),nebo je to po mámě-babičkovská,zdravá,
vzrůstná, bezproblémů zvládla občasné přelití i sucho.Prostě moje nej amarylka.Tak by mě zajímalo, jak klíčila tato semena vám.Některá semena od vás klíčila stejně krásně, ale některá byla pomalejší.Některá vystrčila špičku kořínku, a pak se dlouho v té vodě válela a nic.Proto se snažím zjistit jaký vliv má zdravotní stav matky,genetika a počasí na klíčení semen.
PS:Brzy budu loudit, jak se mají další semínka.
Ahoj Leni, tak mně tvoje semínka taky šly dobře. Můžeš se podívat na data jak jim to šlo na tomhle odkazu http://karelex1.rajce.idnes.cz/31c_cast … _91_-_120/
Jsou to čísla 110,111 , 112 a 113
Už jsou všechna na zahradě tak doufám že jim ta vedra neublíží, zatím jsou vpořádku.
já se musím přiznat, že jsem dnes uvařila několik semenáčků. měla jsem je na zápraží pod přesahem střechy, takže ve stínu, ale protože sluníčko už přece jen trochu kleslo, tak je zřejmě lízlo a k tomu ty příšerné teploty, takže dílo zkázy bylo dokonáno... je ale zajímavé, že to nebylo celoplošné - mám v jedné misce kolem devíti druhů a lehly jen některé. zítra budu počítat ztráty
Hlavně ta růžová x s červenou neznámou jsou totiž větší než jiná o měsíc starší. Tak mě zajímá, čím to. Jinak se v těch hicech nějak nehýbou.nebo to je taky tím,že je ňufním každý den a pokroky tak moc nevnímám.
pro komuli-třeba se vzpamatují.Cibulička je v zemi, i kdyby chcíply lístky, snad obrazí.Snad.
Mě se taky podařila pěkná blbost.Truhlík, kde jsem zkoušela výsev hned, bez plaveckého výcviku, poté co začaly 1. klíčit jsem dala ven do stínu.Sice byly zalité, ale než jsem přišla z práce,přece jenom vrchní část vyschla, asi zaschla nevyklíčená semínka a už nic , kromě těch, co už měly špičku lístku venku nevylezlo.Nakopala bych si.
Já se teda divím, možná jsou už ty moje semenáčky zvyklé, ale mám je na plném slunci chvilku ráno a pak až se pootočí jsou na úpalu od 12 hod až do západu slunka. Nic je nestíní a zalívám je večer z hadíce a ráno, kontroluji, jestli se na některou nedostalo,tak ještě konvičkou.Na jaře byly chráněné igelitem na noc nebo před deštěm,ale teď už nic. rostou všechny, nevidím žádnou újmu. Starší jsou přímo v zemi, mladší ještě v petkách. A zatím stále doplňuji dalšími co mi v obyváku dorůstají. Jakmile je zasadím do petky a trošku povyrostou - přenesu je tam. Teď už se mi tam ale další nevejdou a budu muset nachystal kus půdy mimo ohrádku a zasadit tam další z větších z petky.
Takhle vypadají dospělé a dorost a takto semenáčky
Karen - máš krásné hvězdníky. Nechápu to. Já je měla také na sluníčku jako ty a včera už jsem je přesouvala do stínu. Sluníčko mají jen ráno. Listy totiž měly úplně spálené a když už nějaký přirostl, tak se hned spálil. Tak uvidíme jak se jim bude dařit ve stínku.......
Přeji hodně úspěchů v pěstování......
Tak já nevím Andi čím to může být. Dejme tomu že ty co jsou v zemi že jsou tím víc chráněné, ale ta fotky je ze dne kdy jsem ty poslední sázela z petek do země tak jsou čerstvé.A kontroluji je dvakrát za den. Ne že by žádný lísteček nezežloutl,zežloutne,ale to jsou ty první co vyrazily a jsou viditelně tenčí a to už jsou další listy větší a zelené. Kontroluji je ale zase se s něma tak moc nemazlím, zatím žádné hnojení jen občas dávám do postřikovače jakési hnojivo co jsem dostala při koupení řůže. Eda říkal že to není nic moc a že se hodí jen na ty malé rostlinky.Jmenuje se to Pflanzen Nektar duo star Gold pro dům ,zahradu , i balkon. Většinou to používám když přenáším nové petky z bytu.Pak postříkám všechny.
Andi, já je mám celý den na přímém slunci.Nejdřív listy taky šli do...(byli spáleny), potom narostly druhé a ty jsou proti slunci odolné.Větší problém jsem měla když pořád pršelo.Tady ty vedra jim vyhovují.
No, když pořád pršelo měla jsem je pod igelitem to teda ano,ale slunko jim fakt nevadí. Jen si nejsem jistá jak moc je zalívat. Heli jak je moc nebo teda často zalejváš. Já když vidím že je zem kolem rostlinek suchá tak zaleju. V těhdle horkách je to každý den. Jak to děláš ty Heli.
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pěstování ze semínek-2