Re: letnění hvězdníků r.2010
Dobře.Beru tě za slovo.Hlavně aby do podzimu dožily.Teď se mi zdají ještě malé na rozesílání-většina se tvrdošíjmě drží na 1 lístečku, nejstarší mají 3.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Dobře.Beru tě za slovo.Hlavně aby do podzimu dožily.Teď se mi zdají ještě malé na rozesílání-většina se tvrdošíjmě drží na 1 lístečku, nejstarší mají 3.
Leni, budu s tím počítat.
Jirko parádní móóóc pěknej
Jirko, je super pěkný!!! Nádherně tečkovaný.
Jirko....móóóc pěkný kvítek
Jirko, to je ta No Name cibulka?? Tak to je fakt povedený kousek, moc se mi líbí
Jo to je ona,ta od strýce.
Jirko, mně jsi ji taky poslal .A roste moc pěkně .Když přišla měla 3 listy a další vykukoval. Dneska jich má 7 a pořádně dlouhých .Kvete ti nádherně .Gratuluji!!!
Je nádherná.Doufám,že je to ta, co jsi mi taky posílal.Moc se mi líbí.
Jirko, i mě se moc líbí, moc moc moc.
letním na balkoně, takže bez slimáků. Ale přijde mi, že semenáčky nějak nerostou.
Tak to teda mně rostou.Dneska jsem zase rozsazovala sazeničky do volné půdy.Na rozsazení je vybírám né podle velikosti rostlinek,ale podle hustoty rostlinek. Někdy jich tam ještě dodatečně vzešlo víc nežli kolik jich tam bylo,když jsem je dávala ven.
Ale všimla jsem si něčeho jiného. Když jsem rozsazovala ty uplně první - to jsou ty za pletivem u kraje - ty velké -mělo jich dost cibuličky červené.
Taky jsme o tom tady mluvily a říkali jsme si že se té spály asi přez semínka nezbavíme. Tenkrát jich ten červený povlak mělo dost. Rostou ale jako by jim ani nic nebylo,Já už na to aji zapoměla.Později jsem sázela do volné půdy ty co byly větší, malé -menší žádné jsem neměla .Od těch prvních jsem pak už ty červené skvrny na cibulce ani na koříncích neměla. Až dneska jsem zase sázela takové mrňousky protože se jich tam tísnilo moc a koukám zase je tam ten červenej povlak.Tak co když je to normální stav vzhledem ke stáří rostlinky a později z toho prostě vyroste.?
Tady jsou ty nejmenší co jsem sázela dneska - ale 4 řady -ty s červenýma skvrnama jsou v prostředku nad tím prkýnkem - no ty nejmenší. Jsem zvědavá jestli to tam bude i na podzim až je budu vyndávat.
KAREN valím oči to je teda plantáž :rolleyes: :rolleyes: máš je teda super velký,nádhera
GRATULUJI
No jo a pořád ještě přibívají. Už teď myslím na to až je začnu zase dávat naspět do truhlíku na zimu. To bude fuška. A těch truhlíků co budu muset nakoupit.!!! :mad:
Ale mám z nich radost jak se jim daří. Každý den jak jdu krmit na zahradu pak za něma spěchám jestli se jim něco nestalo. :rolleyes::rolleyes:
To bude balík za ty truhlíky .Budeš asi potřebovat sponzora né?To jsou chvíle kdy vám holky závidím velké zahrady a MORAVU tady jak začne pršet je okamžitě zima. :lol: Zrovna leje a leje a 10 stupňů taky nic moc teplo. Jak v Rusku.
No jo, u nás neprší já už dneska zalejvala,ale mně to teplo nevyhovuje, asi by se mně u vás líbilo.
To teda nevím sedím tu ve svetru a v teplech ponožkách brrrrrrrrr. to je teda letnění :/
u nás na Vysočině by se ti určitě nelíbilo. Když vy dáváte ven rajčata,já mám zbytky sněhu.V létě zima,v zimě Sibiř.Ani těm bramborám se tu moc nedaří. Předci se tu usadili, že to bylo místo na zemské kupecké cestě, ale neúrodná půda a pořád zima a sychravo.I odvody panstvu tu byly nižší z důvodu neúrod.Já chci zase do tepla
S manželem jsme první dva roky bydlely ve Žďáře nad Sázavou. Já tam byla spokojená, on nadával. Byl tam i v učení a měl toho dost, Mně se tam líbilo. Moje babička pocházela kousek od Žďářu ze Škrdlovic. Každé prázdniny jsem tam jezdila a celej rok se na to těšila.V zimě jsem tam byla taky několikrát. Zima mně nevadí.
LENI ty jsi moje holka souhlasím s každým slovem západní čechy taky hrůza ,teplo a sluníčko celkem 1 měsíc v roce jinak sibiř :lol:
Byla jsem se mrknout na zahradě, když dneska přestalo pršet ,sazeničky dobrý a tak jsem otevřela i velké cibule a čekalo mě značné překvapení. Nejdřív se z přístřešku vyvylil oblak páry. Docela mě to překvapilo jak se to pod tou textílií paří,ale asi jim to vyhovuji.Je to dneska 6 dnů co jsem jej měla otevřený a to to tam vypadalo takto: a dneska jsem koukala na květ před rozkvětem. To teda doma to tak rychle nešlo
Je to cibule sousedky má jich u mne na léto ale 5.Tahle má spoustu malých miminek u sebe a pořád vyrážejí další.Teď jsem jich napočítala 11.
Karen, to je nádhera ako ti to pekne rastie... Určite sa ti aj Papilák v zime odvďačí kvetom za tvoju starostlivosť.
Papilio pořád ještě hajinká.Žádná změna ,tak je to dobrý hlavně když se nehorší.Mohl by taky dát nějaké to mimi,že?!Ani nevím jestli to někomu už udělal.
Papilio mi začalo tlačit 4 list.
S letněním jsem skončila ,leje pořád jako z konve.Jsou hrozně promáčený a jak je zima tak přestaly prospívat a žloutnou listy.V ložnici jim bude líp.
To je bezva Janko, tak tobě se už budí.Mně teda nikoli ,ale neva.A tvoje Papilio už někdy kvetlo?
Tady teď taky pršelo, když to bude pokračovat dám přez ty velký taky igelit.
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010