Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Cibulka tvarem i vzhledem vypadá na Papilio.
Jj to s tím nasazeným a zmizelým poupětem se mi stalo u .Elvase taky. Dva stvoly odkvetly a když nasadil po třetí tak pak nic ani jsem nevěděla kam ten výhon zmizel.Ona ale ta cibule byla divná od začátku. Bez listů,po odkvětu nasadil na listy a změkla cibule zarazila se.Tak na povzbuzení jsem ji dala do živé vody a ona místo aby se olistila tak nasadila další květ.A tak se to několikrát opakovalo.Nakonec mu zflekatěly listy a Eda řekl že je to listová spála ,že listy zhodí a znovu narostou a že to tak bude každý rok. Přesně tak se i stalo. Teď už má krásné dlouhé listy. a je na zahradě.
Snad TO JE PAPILIO už by to mohlo ukázat
Snad to bude, už podle toho že v tuhle dobu odpočívalo.Myslím že už někdo psal že se mu budí.Tak by ten průběh byl shodný u všech Papiliů
Nejsem si jistá ale myslím že Edovi se probouzí.
Já jsem to nebyl, Papilio stále spinká. Koukám mezi listy každý den a čekám, kdy se tam objeví nový lístek.
Psal jsem to já ve středu v tématu Papillio, má 5 listů a je na střeše a mokne a mokne. Za tři toky co ho mám, tak kvetlo jen první rok, teprve pak jsem se tady dozvěděl o jiném způsobu pěstování. Už mi udělalo 5 miminek, 3 jsem rozdal, jedno mám v záloze a jedno učím růst na parapetu, slíbil jsem ho kopci, ale stále se nějak nemůže chytit. Pomalu mu roste první list, teď jsem se na něl podíval a už má 5 mm dlouhý druhý. Tak snad už si dá říct a budu ho moct na podzim poslat. Koukám z okna mé kanceláře a počasí mi připomělo známý výrok pana Kemra z neméně známého filmu Na samotě u lesa.
Karle tak to ty já to hledala ve starších příspěvcích a nenarazila jsem na ten tvůj tak se omlouvám já ho mám na západním okně jde na něj sluníčko od 13 do 21 hodin .Tak nevím snad se mu tam daří když vystrkuje 4 list. :cool: Co ses dozvěděl jiného o pěstování ? To počasí je na pytel jak říká klasik ( p.Kemr) chčije a chčije. nehorší je ta zima tady začali v bytovkách topit. :lol:
Moje Papilio sice není na střeše ale mokne taky,vlastně moknou všechny amky včetně květu,ještě že nebyl už otevřený. Loni mně zmokl květ co se otevíral a už se neotevřel.Tady pršelo od noci až do polene. Teď už jsem přez ně dala igelit,zalité jsou dostatečně.Semenáčky zakryté igelitem byly .
Janko, přečti si v tématu Papillio od první stránky zkušenosti od Edy, Mirka i jiných. Ono se nezimuje jako ostatní, bez listů na sucho. Letos to taky tak udělám. Přes to - koupil jsem ho od Bakkera samozřejmě bez listů s pár kořeny a po zasazení asi za 2-3 měsice vykvetlo.Takže dědku raď (to abys nemyslela, kdybych napsal babo, že myslím tebe)
To mě nemůže urazit bába už jsem tak co.Ty přízpěvky jsem četla.Já myslela že máš něco nového.Já moje Papilko koupila na jaře od Lukonu Glads taky bez listů,ty vyhnaly brzo a do teď stálo.Uvidím co bude dál.Ráda bych aby ještě letos vykvetlo.To je ale asi zbožné přání.
Jani, mě se taky Papilio začalo probouzet, už mu roste druhý lístek
To jsem zvědavá komu vykvete Jdu do rachoty , bude pěkný den a já zavřená v tý krabici kde člověk neví co je venku. :/ Svítí sluníčko a je skoro jasno.
Tak si to Jani užij Tady je zatím skoro zataženo, ale sluníčko se začíná snažit, tak snad bude hezky
Tak jsem doma a celý den bylo prý hezky. Zítra mám volno a bude určitě pršet .
Pršet už nemá, tady jsme dneska měli uplně jasno a už dost horka odpoledne. Zítra si myslím si to užiješ taky.
Docela se těším obhlídnu amarylky ,neměla jsem na ně tenhle týden čas. i když tady zase poprchává ty záplavy okolo Ústí a Liberce no hrůza a Olomouc prý taky.Doufám že Jirkovi se to vyhlo. :cool:
Moc pěkný gratuluju je pěknej
Tak aj ja budem mať prvý kvet z letnenia. Amka je malá (cibuľa len okolo 15cm v obvode) a má len 3 listy. Ale už tlačí aj mimčo - zaujímavé. (Omlúvam sa za foto - fotené mobilom)Myslím že to bude niečo veľmi podobné tomu čo teraz kvitne Karen.
gratuluju já nic bůůůůůůů
Pavle je nádherná
Pavle super nádhera v tomhle období opravdu potěší
Karen to platí i tobě máte kliku já nic
Pavle, pěkná,
Edo mám ty nové cibule normálně zasadit?Nebo máš nějaký jiný postup?Poraď analfabetovi na podzim jsem ještě nikdy am. nenakupovala :cool:
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010