Tak už delší dobu jsem pozorovala tři amarylky, měly malý černý flíček na cibuli, ale listy mají všechny krásné tak jsem to nebrala moc dramaticky. Dneska mi to přeci jen nedalo, a všechny tři cibule jsem vysypala z květináče a docela hodně se zděsila Ta první vypadala hrozně, celá nahnilá, tak jsem ji začala loupat suknice, když jsem odebrala první vrstvu, tak jsem zjistila že to způsobil uhnívající květní stvol (zbytek), tak jsem jej vyřízla a snad tím cibuli zachránila. U druhé to už bylo o poznání horší. Byla celá pohnilá, suknice byly nesouvislé, každá vrstva jinak vysoká, jako by rozežraná... tak jsem ji hooodně ořezala a uvidíme, ale asi se mi ji nepodaří zachránit. A třetí cibule měla úplně stejný flíček, ale když jsem oloupala jednu vrstvu suknic tak byla naprosto v pořádku, tvrdá jako kámen, tak to je asi jediná nadějná Co je ale zajímavé že všechny tři měly nádherné bílé kořeny, a všechny mají krásné dlouhé listy. Jedna z nich měla listy dlouhé 80 cm Pro srovnání jsem ji vyfotila s mojí šestiletou dcerkou, ta měří asi 110 cm