Re: letnění hvězdníků r.2010
A takovou úrodičku mám ještě u Baby Star,Vittatum,a u dvou co ještě nekvetly.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010
Stránky Předchozí 1 … 13 14 15 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
A takovou úrodičku mám ještě u Baby Star,Vittatum,a u dvou co ještě nekvetly.
Taky má mimčo Mrs.Garfield,Apple Blossom a i jiné,ale všechna jsou a budou letos nesamostatná,takže budou k mání až v příštím roce,ale budou.
Jinak jsem přišel zkrze cibulovku ještě o Red Llilian,Trentino,Presidenta Johnsona a Minervu.Všechno se pokouším řízkovat,tak snad něco zachráním.
Jirko jak ty to děláš. Takovou úrodu jsem ještě neviděl. Max. tak tři.
Jirko,kdybys měl do budoucna cibulku Mrs.Garfield,nebyla by na výměnu?
Kde jsi ji vůbec sehnal?
Martine, není to ta naše milá moucha?
Narcisovka, naše zlá moucha nemá dlouhé tykadla.
Jirko, máš hezkou mateřskou školku.
Heli,Mrs.Garfield zatím nebude volná,je už zabukovaná,ale jestli bude další,tak s Tebou počítám.
Martine, ten hmyz je brouček nebo moucha. není to moc vostrý, něco podobného nám lozí na hřbitově po náhrobcích, ale čím se živí netuším. Mě zase v amkách lozí spousta cvrčků.Snad neškodí. :rolleyes:
Mám u poloviny cibulek docela rozlezlou spálu,tak nevím,jestli je mám namořit už před uskladněním,nebo až na jaře před vysazením a nebo dokonce 2 krát.Co ty na to Edo?
Jirko, do budúcnosti by som mal záujem o mimčo A.giraffe. Ak teda budeš rozdávať.
Jirko ,já bych měla taky zájem o cibulku od A.giraffe, kdyby ti teda nějaká zůstala.
Cibulky budou k mání,ale asi ne letos.Nemají vlastní kořínky a tak je chci nechat jěště na jaře u zasloužilé maminky.
ja by som chcela ak bude Baby Star,Vittatum, Giraffe kludne budúci rok..lebo si musím nejak usporiadať to čo tu už mám..začína toho byť dosť
Jirko, namořením nic nezkazíš. Jestli jsou napadené červenou spálou namořil bych je již na podzim při uskladnění a na jaře klidně znova. Asi měly přiliš vlhka a málo větrání. Před nějakým časem jsem dělal pokus s rosením a výsledek byl, že touto chorobou rostliny byly více postižené a přírůstky žádné.
Byly celou sezónu venku,no a víš jaké bylo počasí.A i když byly pod igelitem a při těch deštích prakticky bez zálivky tak jsou cibule stejně napadené.A co tak nejlépe použít?
Jirko ty vyndaváš na zimu cibule z květináčů?A jak je označuješ?
Jirko, hodně používám na moření Merpan, ale neřeknu ti jestli to je nejlepší řešení. Tento přípravek obsahuje složku Captan (80%), kterou samostatně používají na ochranu hvězdníku před spálou, uživatelé asi největšího fóra na světě "GardenWeb". Ve světě se prodává jako pudrový prášek, u nás jsou to jemné granulky. Jesli se něco bližšího o způsobu používání dozvědět, zkus zadat na tomto fóru slova "hippeastrum Captan". Google to dokáže přeložit do češtiny, není to dokonalé, ale trochu číst se to dá.
Jelikož byly cibule ve volné půdě,tak ano.Zatím mám v plánu použít krycí malířskou pásku a fix.
Letos nechávám v květináčích jen cibule poškozené,ať jim prodloužím vegetaci,a semenáčky.
Jirko, souhlasím s tebou, semenáčky určitě a u poškozených cibulích nic jiného nezbývá. Merpanem rozmíchaným na kašičku také natírám červené skvrny, docela to pomáhá (jen když je nemocná na povrchu). Už jsem to tady někde psal.
Balíš je do něčeho nebo volně?Hledam nejlepší (na usporu místa) spůsob jak je uskladnit.Pokud jich bylo pár tak to nebyl problem ale nastal .Uskladnit musím 38 cibulí.A jak je značíš abys věděl která je která. :cool: :cool:
To je otázka pro Jirku, já je nechávám v květináčích zasazené a až na jaře přesazuji a popř. ošetřím proti spále, ale je to jen něco málo cibulek, které mají spálu.
Já je mám celkem zdravé bez spály jen 3 měly hnilobu vevnitřku cibulí a ty vypadají že se zmátoří.A Tosca ta se vesele množí.
Teda dneska jsem se sem dostala teprve až tu nikdo není.Taky budu zimovat bez květináčů teda jasně že jen ty co jsou dorostlé.Na druhém foru mi popisovali, že cibuli bez zeminy částečně oschlou - aby se bal rozpadl,dát do novin po jedné i s cedulkou a tak je naskládat do bedničky. Po 14dnech kontrola a odebrat uschlé listy. Tak to mám v plánu udělat podobně. Semenáčky chci z volné půdy a i ty co zůstaly v nádobkách sesadit do truhlíků a malé cibulky taky ale do jiných truhlíků. Oddělím je od sebe přepážkou, abych neztratila evidenci.Sama jsem zvědavá jak to půjde. Amky mám pořád venku, velké jsou taky pod igelitem, ale tak aby mohl proudit vzduch. Spálu zatím nevidím .Třeba se zhrozím,až je budu vytahovat. Teď se mi zdají zdravé.
Janko,38 to je sranda,já jich mám kolem 90 ti větších(některé druhy vícekrát),a dnes jsem počítal a nedopočítal letošní přírůstky mimin a jen těch je dalších 120 minimálně.A u semenáčků,pokud si nechám 2 ks od jednoho druhu či křížení bude cca150 cibulek.A dalších 5 kultivarů mám objednaných.Něco málo mám ještě domluveno z fóra,takže suma sumárum se budu muset v zimě postarat o takových 400 kousků. No mazec.
Ale až to jednou všechno pokvete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A to budeš zimovat taky v pokoji? to se tam už nevejdete!!!!
Stránky Předchozí 1 … 13 14 15 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010