301

Re: Papilio

neboj ,já nepředbíhám ab ab ab

302

Merlot, ale Karen poskytla peľ na opeľovanie...  ab ab ab

303

NO VŠAK UŽ MLČÍM.(ALE JE TO TĚŽKÉ-MLČET)  ab  ab

304

Merlot,máš ode mě SZ.

305

DĚKUJI ZA ZPRÁVU.  ab  ab  ab  ab  ab   ab  ab  ab  ab  ab  ab  UŽ SE TĚŠÍÍÍÍÍM DJ.JOOPE

306

Ještě si počkáme.Dozrávání semínek trvá přibližně měsíc. Ale napjatá jsem pořádně, jestli se to ujme. Budu ti Jirko velice držet palečky.

307

Pavle, mám možnost zalévat měkčí vodou , která má Ph okolo 6,5 a stupeň tvrdosti bude blízký dešťové, tak to vyzkouším. Jeden celý rok jsem všechny hvězdníky již touto vodou zaléval a výsledky nebyly o nic lepší, tak jsem od toho upustil. Možná byla ale chyba v něčem jiným. Hodně jsem ten rok používal insekticidy a je možné, že se hvězdníkům časté postřiky nelíbily. Zlé mouše se jedy ovšem nelíbily také, nebyla ani jedna napadená cibulka. Uvidíme jak se na tuto změnu bude tvářit  Papilio.

eda

308

Edo, myslím že zalievanie bežných hvězdníkov tvrdšou vodou vôbec nevadí - vyskúšal som, avšak u papilia som od začiatku zalieval makkou vodou, takže neviem posúdiť či je to lepšie alebo nie. Z muchou cibuľovky som našťastie zatiaľ problémy nemal, hoci amky boli letnené von, ale v uzavretom  foliáčku.

309

Taky používám na zalévání všech kytek pouze dešťovou vodu. Na celou zimu ji mám nachytanou v petlahvích. Ovšem od té doby co jsou na zahraděta mají dešťovku jen když prší, jinak zalévám konví nebo hadicí.

310

http://sklad.obrazku.cz/t493872_0042.JPG  Papilio další listy ,včerejší foto.  an   an  Květ nic.  ac  ac

Ale pokvete neznámá koupená v srpnu v Globusu. Aspoň něco.  ab  ab

311

Jani, Papilio je přepychový, osm listu je paráda. Určitě až přijde jeho čas bude kvést.

eda

312

Konečně se začíná na mém Papiliu něco dít. Vypadá to že vyrůstá nový list, zrovna když jsem ho přesadil. Je to ale náhoda. Jsem zvědav jak se s tím vypořádá a snad ho přesazení nezastaví v růstu.

eda

313 Naposledy upravil: janka (21-09-2010 15:06:02)

Edo díky za pochvalu a naději. an     an
a tobě ať se zadaří.  ab    ab

314

Tak mému Papiliu přirostlo 9 nových listů, ale všechny staré,které už mělo na jaře - odcházejí. Je to zvláštní, jakoby odhazoval ty staré a zůstávají jen ty nové. Doufám jen, že nezačnou žloutnout i ty nové............

315

Konečně po dlouhé době letního spánku mému Papíliu vyrůstají alespoň nové listy. Přesazení zvládnul dobře, 4 nové listy rostou velice rychle. Po květu ovšem ani památky. Staré listy zatím neuschly ani nežloutnou, takže je naděje, že bude mít osm listů.

eda

316 Naposledy upravil: janka (04-10-2010 21:43:59)

Edo mě roste devátej list  ab   květ nic   ac    ac

317

Edo, chci se zeptat.Když jsem tedˇ dostala novou cibulku Papília a vypadá cibule jako na uskladnění,myslíš že by se měla zasadit,nebo dát do sklepa? Kořeny má suché.Děkuji.

318 Naposledy upravil: karelex (05-10-2010 16:40:39)

To jsem zvědavá jak to Eda rozlouskne. Já bych hádala že zasadit.Když se Papilio na zimu nechává růst a odpočívá v létě.

Já to svoje před chvílí vzala dom ze zahrady. a jak se na něj tak koukám tak mimo toho, že cibule trochu nabrala a je  jako vyžehlená se vůbec nezměnilo nic. Listy dokonce i drží stejně jako na jaře,ale mají zaschlé konečky.A pak kořeny prolezly dírkou ve dnu květináče a rostlina přesto, že nebyla v půdě navolno,byla tam trochu zakořeněná.Kus kořenu zůstalo v zemi.Když se dobře podíváte ,je jej kousek vidět jak vykukuje z pod květináčku na stole.
Pro porovnání jsem dala vedle sebe fotku z jara a dnešní.Nic moc rozdíl to teda není.
http://sklad.obrazku.cz/t508042_A17201020...letneninazahradeod8.5horz.jpg

319

Heleno, protože se Papilio pěstuje jinak než ostatní hvězdníky, zasadil bych ho a záléval jen opatrně v týdenních intervalech než začnou nějaké růst. Je možné, že brzo se nějaké nové lístky objeví a třeba i pokvete. Škoda, že je tak málo světla, Papilio by potřeboval umělé osvětlení, aby mohl pokračovat v růstu v těch nejlepších podmínkách. V tom jsou odborníci naši šikmovoký kamarádi z východu. Musí mu alespoň stačit umístění na dobře osvětleném místě. (až bude mít listy)

eda

320

Karen, určitě se brzo dočkáš, že zase poroste a možná to nebude dlouho trvat. Třeba až dáš Papilio domů a bude mít více tepla, tak si dá říci a probudí se.

eda

321

Já ho tedy vsadím,ikdyž je úpně bez listů.

322

Helenka, určite by som ho zasadil. Na spodok kvetináča by som doporučil dať hrubší riečny štrk, alebo keramzit na prevzdušnenie (aj hrubšiu vrstvu - osvedčilo sa mi to). Ako už písal Edo, začať mierne zalievať. Mne trvalo približne mesiac kým sa aklimatizovalo a začali mu rásť nové listy. Po začatí rastu listov som postupne zvyšoval zálievku na takmer zalievanie každý deň - ale to bolo leto, v zime to bude určite menej. Doporučil by som tiež postaviť ho na otočenú podmisku (preto aby po vytečení vody z kvetináča nestál kvetináč vo vode! Na to naozaj pozor!!!) a pod tú otočenú podmisku ešte niečo dať aby voda nevytekala kade - tade. ab

323

Helenko taky jsem ho zasadila  an   an přesně jak popisuje Pavel.   ab        Tak snad pokvete,to jarní nic listů 9 ,květ nic.  :lol:

324

Pavle ten keramzit dávám do všech květníků je to fakt moc dobré

325

Také dávám keramzit pod všechny Amky a jak píšete i já jsem s ním velice spokojená ab

326

Tak jsem koukala na Papilio,které jsem koupila za těch 90kč od rostlinek cz má sedm listů
dva jsem musela uříznout začaly žloutnout po květu žádné stopy.Kupoval ho ještě někdo?
Jak roste vám? an

327

Já ne , mam jej od loňska od Brata, ale to moje se konečnš probírá.HURÁÁÁ!!! Od začátku má jen tři listy, ktré mu vyrazily po odkvětu.Teď jej mám doma teprve 3!!! dny .Stojí přímo naproti mně a vidím na něj od počítače.Koukám, jak jsem to tady dočetla,že mu něco vyčuhuje mezi listy a on novej lísteček.Mám radost i když to není květ,aspoň že se budí a začíná růst. Třeba i ten květ nakonec vyrazí ab ab ab

328

Moc bych ti to přála pro mě je záhadou jestli to vůbec Papilio bude. ac
U rostlinek cz jsem tenkrát kupovala 3cibule a tato jediná nekvetla tak snad an

329

Taky mi jedna z loňských ještě nekvetla tak nevím jestli to je to co jsem chtěla .Má to být Carnival,trochu si pomarodila,ale pak vypadala dobře. Tak uvidím .Za chvíli se chystám jít vyrejvat cibule na uskladnění. je tam i nějaký dorost. Jsem mooooc zvědavá jak jsem dopadla. Pak poreferuji.

330

Jasně dej vědět dneska ti počasí přeje u nás podlouhé době se ukázalo sluníčko a je
náááádherně ab amky na balkoně se také radují pořád řeším dilema jestli uklidit nebo ještě
počkat ab