331

Re: Papilio

Já včera vlezla na zahradu a nevěřila jsem vlastním očím,kočka s kotˇatama poválela všechny amarylky.No vypadá to šíleně.Všechny mají polámané listy,tak v neděli je budu muset vyrýt ven.
Zítra neudělám nic, jdu na burčákový pochod do Milotic.

332

Tak hlásím,že mému Papillku leze lístek,sice jen ten seříznutý,ale aspoň něco se děje an

333

Macku další dobrá zpráva, každému se Papilia probouzí, to nemůže být náhoda, asi přišel jeho čas.  an

eda

334

vsak ony hned zatahnou a budou zas OK..na ten pochod bych sel hned :-D

335 Naposledy upravil: Macek (09-10-2010 10:24:14)

Edo to je nováček,co jsem kupovala přes Jirku

336

Tak jsem dnes koukala na Papilio a vyrůstá další nový lístek huráááááá ab ab ab ale po květu
ani stopa ac

337

Já jsem na tom taky tak .Mělo tři staré listy, ty teď rychle odcházejí a rostou  nové,každý den vykoukne nová špička listku. Dneska už čtvrtá. an an an :|Květ zatím taky nic.

338

a jak se Vam mnozi Papilio, dela aspon nejake dcerinne cibulky, ze ybch si klidne i odkoupil, je totiz v prodeji velmi drahy...

339

Vzhledem k tomu , že se nepřesazuje tak často jako astatní amky nevím co dělá uvnitř, ale vidět není nic.  Někdo ale tady takové mimčo měl.

340

Jirka

341

asi sem moc nechodi, vidte?

342

Míro, Jirka sem chodí pravidelně, jen se trochu skrývá ...
já sice mimino mám, je mu už možná rok, mateřskou cibuli mám od r. 2007, ale zatím nekvetla, takže ani vlastně nevím, jestli to Papillio skutečně je

343

Miro,u Papillia mám 3 mimina,ale zatím nemají vlastní kořínky.Ale hned jak budou schopný oddělení,tak ti s radostí jedno pošlu.

344

DJ, aj ja by som mala záujem o mimčo papilia

345

do budu moc rad tak az to pujde tak to pujde, nebudem to lamat pres kolena, ale zajem bych urcite mel an

346

Ahoj Ilonko, taky jsem kupovala ve výprodeji  Papillio od Rostlinek cz. ( za 90,- Kč) a vykvetl mi Exotic Star ab.
Ale byl moc hezký ad. Už jsem cibule provizorně uklidila z balkónu a oba Exotic Star zatím žádnou malou cibulku nemají. Možná na jaře nebo až v létě.
Jsem zvědavá co Ti pokvete. :cool:

347

Ahoj Rito to nevadí mě zatím údajné Papilio vyhání pouze nové lístky,ale kdyby to byl Exotic Star také bych se nezlobyla ab no uvidíme s čím mě překvapí ab

348

Moje Papilio, má již 8 nových listečků, ale zůstávají takové malé. Loni mělo skoro součastně s květním stvolem taky takovou čupřinu - letos teda zatím žádný stvol na obzoru není.Ale i tak mám radost.  http://sklad.obrazku.cz/t523103_bonitaceCelesta308.jpg

349

Ty staré listy  odcházejí dost rychle.Už jich je půlka - do délky-  uschlá.

350

Můj Palilio má již deset listů. Staré zatím neusychají, což se docela divím. Je nyní v plném růstu po dlouhém letním odpočinku.

eda

351

A taky ti rostou pořád další a zůstávají takové krátké?

352

Zatím stále rostou, do normální velikosti. Pouze prostřední dva jsou zatím krátké. Doufám, že také dorostou.

eda

353 Naposledy upravil: Pavel (22-10-2010 21:13:01)

Karen, to tvoje papilio je naozaj niečo extra. ab Najprv tie zvláštne kvety minulý rok (háďatká) a teraz tie listy... zaujímavé - vypadá to ako listy na ananáse. ab ab ab To že schnú staré listy je v poriadku. Je to normálna výmena.

354

ab ab ab ab ananas mě teda nenapadl, ale něco na tom je. Přeba se objeví květ jako loni. To listy taky jen narašily a vyrostly až po odkvětu HÁĎÁTEK.

355

To má cibuka -(co mi poslal Jirka) se snaží.Listy měla seřezány jako všechny hvězdníky, tak dva listy povyrostli a začíná se tam tlačit další lístek.Tak uvidím co z toho bude. ab

356

Tak dneska jsem koukala na údajné Papilio a má čtyři listy ohnuté na zaschnutí asi se mu chce spinkat,takže to asi Papilio nebude ac z balkonu jsem ho dala do ložnice,tam se netopí možná je mu chladno uvidím co bude dělat dál an jestli ohne další listy nechám ho zaschnout
a půjde spinkat do sklepa ab

357

Tak trochu znova oživím túto tému. Dnes t.j po 51 dňoch !!!! začali na mojom papiláku pukať semenníky. Už som pravdupovediac ani nedúfal že sa dočkám dozretia. Vidno, že niektoré semienka majú na sebe biele fľaky - z tých nebude nič, ale pár by mohlo byť dobrých - uvidím keď doschnú za pár dní a keď ich z bližšia pozriem. Jeden kvet bol opeľovaný s A.splash, druhý s peľom od Karen + z mojej z letnenia + germy - čiže som urobil riadny mišung ab ale mal som málo použiťeľného peľu a nechcel som riskovať že by sa nepodarilo opelenie. O to to bude zaujímavejšie čo z toho vznikne ak vôbec vyklíči nejaké semienko.

358

to je parada!!! moc gratuluju, jiste tohle bude taky super krizeni a skoro si myslim, ze vsechny deti z Papilia budou vystredni jako ono samo, jen tise zavidim :-)

359

Pavle držím palce.   an   Bude to zajímavé  ab   ab

360

To je bezva,že se to zadařilo. Opravdu to trvalo dlouho mnohem dýl nežli u ostatních amek.