271

Re: Pokec o všem-5

To nás přibývá to je paráda,tak kdo to objedná ? ab ab ab Já jsem počítačový
amatér asi bych to nezvládla,ale moc ráda se přidám ad an ab

272

Zcela vyjímečně bych se také přidal se dvěma kousky.

273

Ilonko to jsme dvě snad se někdo najde ,kdo do toho půjde.  ab   ab     ab

274

Jani máš STOP stav an:):mad::rolleyes::):):)

275

Tak jsem koukal, že poštovné stojí 7,5 eura, při jakékoliv objednávce (1 - ? kusů). To docela jde.

276

To mi zase něco uniklo, o jakou nabídku se to jedná? ten  Royal Colors ? kde to je?

277 Naposledy upravil: Miroslav (05-11-2010 21:25:22)

http://www.royalcolors.com/ kdyz ja jeste nevim jak na tom presne budu co se tyce financi :-( - kvuli darkum na vanoce :lol:

278

Jani musíme doufat,že to někdo s kluků zorganizuje an také bych chtěla tak 2-3 kousky ab

279

Taky by se mi jich tam spousta líbila, ale obávám se že to je cenově pro mě moc drahý. Přála bych si něco z těch Cybisterů. Ještě bych musela pouvažovat.

280

Jsou opravdu drahé ale jsou tam takové bonbonky že bych si asi 2 dopřála.

281

Také bych neodolala i když jsou opravdu drahé,ale krásné ab hlavně musím tajně
manžel už nadává,ale to znáte všichni ab ab ab

282

a jakyze se vam tam nejvic libi?

283 Naposledy upravil: karelex (05-11-2010 21:48:35)

Asi bych volila cokoliv z  Cybisterů. Z těch co tam mají  nemám  žádnej .

284

Vytoužený Exotic Star,Cherry Nymph a Sweet Nymph i když je tam ještě hodně krásných je těžké vybrat.

285

jinak dnes na čt2 byl dokument o rostlinach-super! byla tam nejaka amarylkovita rostlina, uz si nepamatuji na presny nazev,je z JAR, a kdyz udela velke kulate kvetenstvi tak se to se stvolem urve a vitr to unasi jako mic po planině a padaji z toho semínka,no to se mi tuze libilo .-)

286

Já to neviděla, to bylo určitě moc zajímavé.Taky mám ráda takové poučné filmy

287

davali to ted v 8vecer a byva ted o vikendu casto repriza, urcite se Ti to bude libit!

288

Dík, když já dneska celej den až do 17 hod chystala na zítra a v 5 jsem teprve dopekla a ještě jsem dělala na zítra zmrzlinu. To aby se jim (syn a vnuci) chtělo víc do práce. Zítra ještě budu vařit vepřo knedlo zelo - no klasika. Hlavně že už mám ty buchty a tu zmrzlinu.To trva moc dlouho.
Ve 20 jsem si na telku ani nevzpoměla.Tak snad o tom víkendu nezapomenu

289

Dneska jsem si všimla že u jedné cibulky mi uhnívají kořínky. Nevím co s tím mám dělat .Může mi prosím někdo poradit ???

290

a jak ji mas narostlou? pokud to pujde tak v lepsim pripade prestat zcela zalevat v tom horsim vyndat cibulku ze zeme a dosusit a ocistit, pripadne posypat merpanem a drev.uhlim, nekdo uz nevim kdo to sype praskem ze skorice...

291

Marci a to ji máš vyndanou z květináče? Myslím ,jako že ji chystáš na spaní?

292

No nabídku mají pěknou. Musela bych vykrást banku,možná dvě ab jak píše Ilonka mají toho hodně co bych brala an ac

293

Helenko také bych musela rodině utáhnout opasek a hlavně neříkat co to stálo ab ab

294

Cibulka je asi měsíc zasazená a zatím žádný náznak že by vyskočil lísteček. Dneska jsem jí vytáhla ze země a má uhnilé koříky . Snad jí ještě zachráním .

295

Marci loni se mi takovéhle věci taky několikrát staly. Myslím, že ji zachráníš. To jsi měla cibulku koupenou a suchou? Koupenou cibulku dávám pokaždé mořit při  namoření  nasákne tekutinou a je poznat, které kořeny jsou mrtvé. Já je pak odstříhám  při dalším čistění. Teď u těch posledních se mi taky ukázalo, že vrchní suknice je rozměklá, to jsem taky oddělala  přitom před namočením to poznat nebylo. Myslím si že ti tam prostě zůstaly ty odumřelé kořeny a ty jsi je neoddělala a tak hnijí. Pořádně to všechno očisti  a chtělo by to znovu namořit a nechat oschnout  - pořádně třeba do rána .Pak až budeš sázet, dej ji hodně - tak na půlku nahoru a do zeminy hodně vzdušné. Minimálně zalejvat. Myslím, že bys ji teď po dalším namoření ani zalejvat neměla. Hlavně aby byla dobře oschlá nežli ji znovu zasadíš.

296

Ano cibulku mám koupenou a byla suchá . Jelikož nemám takové zkušenosti z pěstováním , tak jsem nevěděla že mám cibulku namořit. Já chtěla aby cibulka rostla a rostla proto jsem cibulku zalívala a tím jsem ji vlastně uškodila.Ještě se chci zeptat na zeminu . Jaká je nejvhodnější??? Mám ji smíchat s pískem????

297

mne se jevi dobry zahradnicky substrat-kde je hodne raseliny a je vzdusny,pisek tam nedavam, spis je vyhodne obcas klidne zapomenout na zaliti-u vsech kytek, po zaliti se vzdycky zmátoří, po preliti je to vzdycky horsi...a taky dokavad rostlina poradne nezakoreni tak nikdy neprihnojovat!

298

Já používám kupovanou co je v červeným obalu. Já jsem písek nedávala   stačilo pokaždý použít ji tak jak jsem ji koupila  jen tak vlhkou. Písek dávají nějaký říční, nebo Radek vím že dává nějaké kamínky, aby se kolem cibule nedržela vlhkost. Zalívat doopravdy se dá až jsou listy. Ani když vyrazí květní stvol tak ještě nejde zalívat normálně. Cibule nemá ani funkční kořeny a tak vodu nedovede využít a spracovat.  Květináč  by jsi měla mít z pálené hlíny  ne glazovaný  aby dýchal  . Umělohmotný nedýchá a když je už poškozená je lepší  aby se mohl lépe odpařovat i povrchem.
Teď musíš odstranit z povrchu cibule všecko poškozené a nechej ji raději na suchu .To moření bych stejně udělala ,když jsi to ještě nedělala. a pak teprve po dostatečném oschnutí zasdit.
Na moření by byl asi nejlepší Previcur

299

Tak moc díky za rady . Zítra se vypravím do obchodu a odpoledne bude amarylkové koupání .

300

Marci ještě mě napadlo, mám na Rajčeti fotky z mých poškozených cibulí. Když si to poctivě projdeš, myslím že ti to může pomocit při léčbě té tvojí. Mám tam popsané co jsem použila a kolikrát se to nepovedlo a vracela jsem se až nakonec zabrala .Tady je odkaz :
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31e_Ama … by_cibule/