Re: Pokec o všem-5
Včera dorazily amky od Trade nejsou nejhorší a Splash tam není Všechny mají spálu nic moc ale mají.
Přišel Red Nymph, Hipeast. Red a Hipeas.Stripeda Pikote taky nedorazila.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-5
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 … 19 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Včera dorazily amky od Trade nejsou nejhorší a Splash tam není Všechny mají spálu nic moc ale mají.
Přišel Red Nymph, Hipeast. Red a Hipeas.Stripeda Pikote taky nedorazila.
Také já se přidávám ke gratulantům a přeji všechno nej co jen tě napadne, hlavně hodně zdraví a jen ty nejkrásnější amky za oknama.
to je smula, ze neprisly..hlavne Splash by me mrzel, moc ho tady nevidam, ze by ho nabizeli...taky jsem nad nim vahal na eurobulbu...
Martine, blahopřeji k svátku.
dnes si tedy na Tebe prituknu, mam skoro abstak :-) muim hned ted jet aspon do Billy pro Svatomartinske .-D
Martine, všechno nejlepší. Pekla jsem dnes beránka....škoda
nasel jsem dalsi stranky kde nabizi hvezdniky...ale je to skoro vsude stejne,az na Pink Nymph-ten je zajimavy http://www.capitalgardens.co.uk/advance … f261f650d9
a tady od techhle si jednou urcite objednam-profi, mozna, kdyz by prijel kamarad z USA tak ho vcas zaukoluju at neco vezme chi http://www.amaryllis.com/cat/1/
Mirku , když máš kamoše v USA tak jej zaukoluj přímo.To přece musíš využít.
ty stranky co maji .com tak sidli na Floride-tam prave je, skoda, ze nejezdi ted do Cech, ale az budu vic pri financich tak by to bylo fajn, i kdyz mozna to posilaji primo-to nevim, semena zeleniny mi taky poslali z USA bez problemu
i kdyz nejlepsi vyber vubec ma http://www.maguireshippeastrumfarm.com/ … 0List.html Eda tyto stranky jiste zna-ma je na hl.strane webu, nicmene jsem je dlouho nevidel a pekne se kochalo
Ještě jednou moc děkuji za přání všem.
Koukám, že jsme se tu konečně trochu pochlapili. Tož už jsem si myslel, že amky kvetou jen těm našim ženským. Musím taky něco přidat pro Miru. Double Record 2xpuk, Rilona 2 x, Roma 1x, Striped 1x, Minerva 2x, Nezn. 1x, Red Lilian 1x, Gervase 1x, Passadena 1x, 2 x 2 nepopsané z t-trade a Evergreen dokonce 3x puk. Nechci se teda tolik chlubit.
kdyz jsou v ty řadě tak to je uzasny! a jeden je teda oproti ostatnim docela mamut...jeste, zes to poslal az ted-uz mam po ruce dvojku cerveneho tak si to tak neberu zacne Ti ale uz velmi brzy sprasovaní...
To je cibule Minervy. Mám ji již druhým rokem a je to znát oproti nově koupeným. Pořádně jsem ji krmil dávkou hnojiva. Sklenku si dej i na mě. Já si dám zítra.
tak na Martina...ted zitra bude taky...ale doufam, ze Svatomartinskeho-dnes uz bylo zavreno a v Bille jen klasiku :-(
Martine to je teda nadílka. To je úžasný.Až ti to všechno rozkvete to nebudeš vědět kam dřív skočit. Já ty moje dala teprve spát.To co kvete jsou nově koupené.
a co ta San Remo Karen?uz kvete nebo jeste par dni?
Ne ne, ta ještě pořád natahuje stvol nahoru. Ještě se ani nepootevřela, ale vystrčila druhý květní stvol. Proto jí to asi jde pomaleji. Dneska začala otevírat druhý květní puk Donau a tam je dokonce 6 poupat. Loni mělo tolik na jednom stvolu jen CHristmas Gift a ještě k tomu byly dva stvoly stejně velké .Pořád na tuhle amku vzpomínám byla tak nádherná.
Ostatní dvě cibule se nehýbou.Je to ta třetí co byla kupovaná zároven s těma dvouma Ambiance a pak jedna ze Polska neznámá.
6poupat na stvolu je na velkokvetou hodne, ja mel nejvic na Evergreenu-to bylo 8poupat a ty dalsi dva stvoly co mel tak ty mely po 7
Mirku, tvoje šlachtené georgíny sú nádherné...ako si to urobil? ja mám kúpené semienka georgín a na jar budem pár vysievať...a chcela by som skúsiť aj šlachtenie..napíšeš mi pls postup?
Janko a cim jsi tu Prelude opylovala??
Zuzko- jirinky zatim delam tak, ze seberu jen semena z velkokvetych vysokych odrud a zjara vyseju a tentyz rok ony vykvetou, takze toto je velika vyhoda jiřin-staci jeden rok a vis na cem jsi! Jinakmatersky kvet by se mel izolovat-pokud ho chces opylit necim konkretnim-tzn.pretahnes napr.sešitý sacek a svazes gumickou-nedostane se tam hmyz, postupne kvet nakveta a ty vyškubes vsechny okvetni platky az ti zbyde jen stred-nebo take staci nuzkami ostrihat plátky, uvidis tam blizny a na ty naneses pyl z nejake konkretni jiriny-obvykle se pyl obaluje pomoci čističe na fajfky,plátky se odstranuji i proto,aby nezacly zahnivat. Pokud nepotrebujes vedet otce, nech to na hmyzu, jen by nemely byt jednoduse kvetouci jirinky mezi temi plnymi-ty maji hodne pylu a tudiz je velka pravdepodobnost, ze semenace budou jednoduche---snad to takto staci, kdyztak napis vic cemu jsi neporozumela..
Jejím vlastním Pylem,někdo tady chtěl semínka ,tak snad dojdou.
vsechny 4?
Mirku, teprve teď jsem hotová s prací, ještě se vrátím k počtu květů.Night Star a Evergreen ,když posledně kvetly taky měly aspoň po 6-7 květů možná i víc. Nejde mi to spočítat,oba stvoly šly najednou. Ale tady to Donau se mi zdá že na počet květů vede, ale ono nepatří k těm co mají zrovna největší květy. Měří jen 12x12 cm.Myslím, že to měl i psané v nabídce.
ony vsechny ty co maji mensi kvety to zas vynahrazuji poctem kvetu-teda az na Papilio-sice mensi a mene,ale o to vic zajimave
To je pravda, ale u cybisterů je to myslím všeobecné. Já jich víc nežli ty dva neviděla kvést a z fotky to poznat jde těžko. Jsou všechny taky tak menší? jako ty dva co mám? Baby Star je taky s menším květem, u mě měl jen 4 ,ale je fakt že kvetl poprve v životě.
Tady dole pod čarou je nově přidané počasí. To se mi zdá velice šikovné,to je Edova práce?? To chválím Edo jsi šikula MOC DOBREJ NÁPAD
cybistery budou vsechny mensi u Evergreenu to bylo dost videt, ze je mensi, ale ta barva byla perfekto, Baby S.by mela byt mensi...
Jinak si taky myslim, ze to pocasi je dobra vec,hl.kdyz tam budou teploty nad nulou
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 … 19 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-5