421

Re: Papilio

skvele Pavle, jsem rad, ze jsem o neco zas moudrejsi, je ale skoda, ze neexistuje seznam odrud kam presne patri-zda diploid,triploid apod.. take jsem zvedav na tu ozarenou Exotic Star-tim, ze se ozarila,mohl se zmenit i pocet chromozomu a prave tento meziclanek muze byt prospesny v dalsim krizeni...ale to jeste moc predbiham

422

ab ab ab ... a to som sa snažil napísať to veeeeeľmi zrozumiteľne.

423

jo a k te kedlubne, letos jsem mel na zahrade krizence cerveneho zeli a kapusty-kelozel, takze dalsi hybridy jiste prijdou co nevidet.. ab

424

Helenko, já žádného kolibříka amku nemám, ale zato mám dva potomky po červeném kolibříkovi ovšem ne po amce ale otec je  Hymenocallis. Teda vyvinutá semena byla jen 3! ale všechna rostou. Já mám dvě a daří se jim.Třetí je na Slovensku u Beaty co je vypěstovala.

Pavle dík za zveřejnění dalších informací. Je to fajn, člověk aspoň chápe proč se něco nepodařilo  a něco vyjde . Já dostala od Komulky pár semínek z křížení .matka Evergreen + otec Girafe .Vzešlo jich dost a nyní mám 6 sazeniček .Tak to vyšlo protože jsou oba ze stejné skupiny 2ploid x 2ploid.

425

Cibuli Exotic Star i Giraffe mám úplně kulaté,takže Papilliu se tedy rozhodně nepodobají.

426

i ja mam Evergr x Giraffe a rostou bez potizi, ted me mrzi, ze sem si nevzal pyl z toho lanu Hymenocallisu :-(

427

Mám je taky a vypadají dobře.

428

Papilio mě dneska udělalo radost. Mezi listy jsem objevil jak se klube malé poupatko. Chování Papilia je úplně odlišné od ostatních hvězdníků. Nejdříve vyrostlo šest nových listů a teprve potom raší poupě. Přesně opačně než to je u ostatních hvězdníků.  ab

http://sklad.obrazku.cz/t545465_Papilio.jpg

eda

429

Edo gratuluju   ab   a já nic  ac

430

Edo blahopřeji to je paráda an an an

431

Edo, to je super http://www.celysvet.cz/skin/smile/s8203.gif

432

Edo, držím palce.

433

Mirku, pyl jsi si nevzal, ale co takhle semena, ty Ismenie dělá? Beata když ji křížila s amkou tak zkoušela se mi zdá to i opačně,ale to se nechytlo?!

Edo to je nádhera,moc ti to přeju. Já zatím nic, i když jsem se honem šla kouknout s baterkou mezi listy. Jen to miminko se na mě culí. Od včera je o polovičku větší, tak že už je to jistě Papilátko ab ab ab
http://sklad.obrazku.cz/t545515_bonitaceCelesta164.jpg

434

Díky všem za podporu. Karen, určitě se také dočkáš. U Papilia nikdy dopředu nevíš co provede.

eda

435

blahopreju Edo, uz se tesim az nam ho ukazes:-) a taky preju do budoucna, aby udelal seminka .-)
Karem, tve Papilio ma velkou sanci,aby vykvetlo, cibule je az nazrana k prasknuti, je moc pekne velka, tak si myslim, ze musi vykvest! semeniky Ismene dela, ale vzhledem k tomu, ze je to nekrizeny druh tak by semenace vypadaly zcela stejne jako ony samotny...takze jsem nic nesbiral,ale ten pyl me mrzi :-(

436

Edo paráda, blahoželám. Je to veľká udalosť. ag

437 Naposledy upravil: karelex (14-11-2010 19:27:10)

Mirku to je jasný že jsi semena nesbíral, taky na co když máš takový lán .Mě jen zajímalo jestli to jde, tak že když ji opylíme amkou a nevyjde to je to tím křížením. Stejně by jsi to mohl zkusit letos až ti nějaká pokvete. Navedu i Beatu aby to letos vyzkoušela znovu. Myslím si že kdyby se v budoucnu daly dohromady oba typy kříženců mohlo by to být zajímavé vzhledem k přenosu červené barvy na potomky.

438

zcela souhlasim, rad bych to zkusil,pouzit jakoukoliv tmave cervenou barvu a vysledek by nemusel byt marny .-)

439

jj tak nějak si to představuju an

440

Edo držím palce a gratuluji

441

Tak s tím kvetením u mého Papilka jsem se unáhlil,je to bohužel jen trojice lístků,ale vyrážely naráz a tak to vypadalo na květní puk.Jinak k v dohledné době budou kvést ještě Vitattum,Aphrodite a Red Peacock.

442

Tak nakonec jsem si to kvetení Papilka asi vymodlil,už je venku i puk a tak mi udělalo obrovskou radost.

443

Jirko, gratuluji, ať to vyjde a vykvete ab an

444

Jirko  moc ti to přeju a držím pěsti aby už to bylo. Já se zatím modlím marně, vyrůstá mi jen mimčo,ale to taky není marný. an an

445

Miminek mám celkem 5,u toho co pokvete je jedno a u druhého 4.

446

no tesim se jak malej az vam vykvete Papilák ab an

447

Vám pokvetou a ještě mimča a mě nic ac    ac     ac    jen listy  :mad:  :mad:

448

Jani, moje Papilio mělo také douho jen listy, a nakonec jsem se dočkal.  U mého Papilia vyrůstá poupě mezi krajním a předposledním listem. Držím ti palce aby tvoje Papilio mělo také květ.

eda

449 Naposledy upravil: helena (18-11-2010 18:56:46)

Jani, nebuď smutná já mám taky jen listy ab .Víš jak se to říká :kdo si počká  ........  ab

450

Edo už mi u něj stojí stabylně baterka a pořád kontroluju.  ab    ab     ab a děkuji za podporu.