Re: Neznámá Amarylka
Jenny
Podívá se na Nerine, ale potřebujeme další informace, pokud jsou listy rostou, když rostlina odpočívá? Na suché supine má váhy?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jenny
Podívá se na Nerine, ale potřebujeme další informace, pokud jsou listy rostou, když rostlina odpočívá? Na suché supine má váhy?
kopci
Vypadá to mě jako Crinum capense, event. amarcrinum.
Jenny,nevím co by to mohlo být.Na první pohled mi to pripomíná Mořskou cibuli.Ale jestli to bude pravda-kdo ví.Ta se taky tak pěkně rozrůstá.
Helo děkuji, mohlo by to být ono.
Ne, ne Nerina. Teď asi blíž k pravdě Helena
Tak hlásííím že červená z Penny nebude červená asi růžévá :mad:
Rady a to jsi raději? Já bych byla, červených je většinou nejvíc. Tady je taky prodávaly, bez označení, zasazený a se zeleným poupětem. Řekla jsem si že počkám až rozkvetou jestli se ukáže jiná nežli červená. :mad: nedočkala jsem s prodali je dřív nežli rozkvetly.
tady je měli v takovejch průhlednejch obalech jak je na fotce někde tu nahoře a na nich bylo jen natištěná barva jinak nic
Jani,jak mas tu ruzovou tak rozhodne bude moudre pouzit jeji pyl na nejakou tmavou - aby nedoslo k pygmentaci kvetu, kterou ja osobne zrovna moc rad nemam, nicmene zadnou podobnou doma nemam, takze pyl urco zkusim
Miro já se snažim mít jen nekřížené.Pár semenáčků mám jen z letošní sklizně.Jinak ne .
a proc chces mit jen tyhle ,,nekrizene¨?
Mám malo místa tak jsem se musela rozhodnout. A vám mičurinum příjde vhod čistej pyl na ty vaše experimenty.
nicmene hvezdniky jsou uz dost komplikovane hybridky - takze i kdyz opylis tim samym tak potomstvo nebude tataz odruda, ale lehke rozdily tam budou-ale to Ti jiste uz tady tvrdili jiní...
Miry prosím tě vysvětli mně co to je to:" tu ruzovou tak rozhodne bude moudre pouzit jeji pyl na nejakou tmavou - aby nedoslo k pygmentaci kvetu,"?? Nevím co tím myslíš. Růžová a tmavá červená udělá co?
Jí jsem dala na Donau -je červená celá a tmavá taky - tuhle růžovou
Karen nic si z toho nedělej já Mirovi nerozumím ani slovo když začne o křížení.Ten mičurin začne křížit s amarylkama zachvíli i obyčejnou cibuli.
no já vím že nemá v oblibě růžové barvy,proto mě překvapilo že ,jak píše :" aby nedošlo k pygmentaci kvetu" - a to jsem si myslela, že se dá očekávat že při spojení růžové a červené by k ztmavnutí mohlo dojí,ale třeba to tak není.
To víš já se dřív věnovala genetice jen u savců a to ještě hlavně u koček co se týkalo dědičnosti barev srsti.,tady u rostlin plavu. Co se týká opylení taky pokaždé dělám i vlastním pylem ale k tomu tu samou mateřskou amku ještě několika cizými . Slibiji si od toho, že by se z toho dalo třeba odhadnout, které barvy jsou a jak dědičné.
Tak to mě stačí že je udržím a potom kvetou
neboj se,cibuli krizit nehodla - navic je to jedina zelenin,kterou nejím pigmentace se vyskytne na kvetech - nekdy to je prirozene jindy ne, nicmene obvykle je to velmi nezadouci-i u meciku se to stava - vetsinou mas treba bily kvet a v tom se objevi takovy tmavsi kresby - nevypada to pekne...az budu na svym pc, zkusim pro ukazku neco najit...
Tak to jsem - myslím tu pigmentaci - nevěděla. To jsem teda dělala chyby. Určitě mně to vysvětli. Není to třeba tohle? Viděla jsem loni bílou jednoduchou amku ,která je na pohled čistě bílá, ale po vyfocení se ukáže uvnitř květu červenavá čára jako proužek od okraje listku do středu. Takové šrafování, mám tak plně zbarvenou krásnou amku, ale u této to vypadá jako nedobarvené.
myslim, ze je to ono jak to Karen popisujes-az prijdu dom tak to ukazu na jednom meciku - je to tren stejny pripad, .. i kdyz nekdy za to mohou virozy, ale obvykle je to zpusobeno pigmentací...
No jo, ale to se potom by nesměli s bílou křížit ty co mají krezbu, ale vzhledem k tomu ,že v genotipu mohou mít stejně cokoliv, nejspíš se tomu nedá vyhnout. Měli jsme loni s Evčou obě tu samou ze stejného kšeftu. Mně vyšla krásná čistě bíla a ona tam má ty čárky.
Ještě jsem se chtěla optat kupoval si někdo teďka na podzim Ambianci od fa. Cibulky cz.? Že by bylo s kým porovnávat. Ta moje se velice dlouho probouzela, ale teď má tři stvoly ovšem nijak nespěchá.
jj je to jako by jednou spravnou barvou slabě prosvítala druhá.Jo?
jj,horni kvet vlevo je nejvice zrejmý...
Mirku, já bych řekla že to mám u jedné lilie.Ale tak už jsem ji koupila
u lilií Te nechci zarmoutit, ale tam se toto zrovna neobjevuje,ale velmi tomu podobne je prave pestrokvětost- nelecitelna virova choroba :lol:
ano,blesk zasadne nepouzivam-prave kvuli tomuto nesvaru..je ale pekna
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka