Re: Pokec o všem-6
Karen také mi to nejde.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-6
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Karen také mi to nejde.
Mně už se to chytlo
Dneska jsem dělala kontrolu a kolibříci co jsem koupila po9,-kč jdou na květ.Tak u dvou se dozvím ještě letos co jsou zač.
Jo rostlinky cz. mají slušné slevy na amky co inzerují na rok 2011.
Nazdar nespavci.
Čao Miro, dnes mi došla cibuľka od teba. Dík. Musím ti však oznámiť že nedopadla dobre . Poštárka keď ju "rvala" do schránky tak ju normálne rozpučila!!!! Nemám slov a hlavne nebudem tu písať nadávky... Spravím všetko aby som ju zachránil, ale bude to ťažké. Bohužiaľ aj toto sa stáva.
To je teda smůla,!!Já měla z tohodle taky strach .Máme schránku ,no spíš schránečku tam se taky nic nevejde. Když mi napodzim chodily semenáčky domluvila jsem s pošťačkou aby mi je tam neházela a zvonila. Většinou to udělala,jen když chodila cizí tak to tam strčila.
Pavle tak to je škoda,ale snad se s ní dá ještě něco dělat a zachráníš ji. Držím všechny
palce
ahoj Pavle, to je skoda, ze se takto poskodila :lol: ae myslim, ze zchranit pujde-nebot ma poskozenou jen jednu svrchni suknici, takze by to nemel byt problem-je zajimave, ze mas ve stejny den amarylku jako ja od Martina - a tady po čr je to tedy stejne dlouhy jak k Tobe...
skoda, ze uz neexistuje sortiment hvezdniku v obi-toto tema tu bylo na zacatku,ale je zamknute, sem tam chtel dat foto,treba nam to Eda otevre
Ty teda napínáš
tak a mam konecne to nejhorsi za sebou navazal sem dva adventni vence a zitra uz jen ozdobit, jeste nemam ani jeden darek pro nikoho, budu muset urychlit tempo a jak jste na tom vy ostatni?
Dárky taky ještě nemám, vlastně Pepča jeden má, přišel mu poštou a ukrýval jej!
U nás je to pokaždý na poslední chvíli.
No letos ten rok mi snad profrcel mezi prsty - vzdyt jeste nedavno rasily narcisy ze zeme a uz pada snih :-(
Copak o to, co by kdo chtěl bych snad taky věděla docela přesně, ale co nevím ,tak za co to koupit!
Jo a že ten rok utekl jak voda to máš teda Mirečku pravdu, .Loni jsem se zčila jak udělat na počítači takové ty přáníčka a předtím jak vložit fotku...Mně se zdá že to tak krásně utíká právě kvůli těmto naším povídáním .Co všecko jsem se za ten rok jen dověděla...
jojo to je ten zádrhel
no muzem byt radi, ze nam Eda udelal takove skvele forum nebyt jeho tak nevime nic a ani se nezname.
Jinak Jani falenak sis vybrala moc pekny - v nadherne barve tak at vydrzi!
jj pravdu díte
nevim kdo tu umi anglicky-asi Jirka, chci se proto zeptat, zda http://www.maguireshippeastrumfarm.com/index.html nzasilaji cibule i k nam? Sice jsem si dal preklad,ale nejsem z toho nijak moudry.... diky
Mirku možná by i zaslali - už jsem s nimi komunikovala v loňské/letošní zimě, ale hlavním problémem jsou phytocertifikáty a pak samozřejmě poštovné.
postovne si nemyslim, ze by bylo nekterak ošidné, ale ten certifikat to nevim-sem predtim objednaval semena z usa a beze vseho to prislo...taky bychom mohli mit vyjimku,ze jo
Miro,tady je moje emailova komunikace s Maguires:
Dear Jiri,
Sorry it has taken a while to answer. You would need an Import certificate
from you country (written in English) sent with your order. Export
certificate costs $100.00. Phyto Certificate costs $100.00, and courier to
Inspection point $120.00. Postage for 20kgs is about $400.00 including
packing. Bulbs are sent Express post International (air freight) We have a
minimun order of 100 bulbs, which weigh about 20kgs. All costs are
Australian Dollars. Any more information please feel free to ask.
Nellie.
----- Original Message -----
From: "Joop" <dr.joop@centrum.cz>
To: <maguireshippyfarm@bigpond.com>
Sent: Tuesday, April 20, 2010 3:24 AM
Subject: Hippeastrum order
>
> Dear MAGUIRE'S HIPPEASTRUM FARM,I contact You for further informations
> regarding exporting and quarantine regulations and informations about
> postage and inspection fee .I´m from the Czech Republic and I have
> interest to buy about 20 or more hippeastrums bulbs.Please contact me with
> email as soon as possible,because I would like to order even this
> season.Thanks a lot.
>
> Best regards
> Jiří Šrom
>
Takže po sečtení nákladů vychází cena cibule kolem 400kč.
cena je to silena,ale kdyby chteli tak by to poslali i bez toho certifikatu, na nase vlastni riziko...
Otázne je či vačší balík od nich môže odísť bez certifikátu. Ja som si Papilio zadovážil práve z Austrálie a nebol absolutne žiadny problém - ale to bola 1 cibuľa a od súkromnej osoby. A druhá vec je ako by to bolo u Vás na colnici. Určite by sa pri vačšom počte cibulí muselo platiť clo a ten phytosanitary certificate by tam asi musel byť prítomný.
Ahoj Kelle a Petře Petře,vítejte kluci mezi amarylkové blázny. Aˇt se vám tu líbí.
dekuju,no nemam rad ten van.shon,to nee,ale adv.vence jsem delal uz od dob skoly co jsme se to ucili, takze to bude rutinnní zalezitost-ale na druhou stranu je to zmena
Radku a kdo to má poznat ono se to vyvrbí samo nebo se přizná.Hlavně aby se jim tu dařilo a líbilo.Jak vidíš je tu psina.
Míro ty věnce jsou nádherný :rolleyes: :rolleyes: bejt blíž tak si u tebe jeden hned objednám.Tady seženeš jen tu umělotinu.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-6