Re: San Remo
Ale těch řečí já jen jeden víc jich už nebylo
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » San Remo
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ale těch řečí já jen jeden víc jich už nebylo
Krásné květy. Mám z Vás všech radost, je úžasné číst, že je někdo stejný blázen. Znám to, když jedeme na nákup, tak už vidím jak mě manžel drží od květinářství dál a do OBI se mnou odmítá jezdit úplně. Budu muset vyrazit sama autobusem
mozna je lepsi, ze s Tebou nejezdi, aspon se muzes vyradit a nikdo Te nebude hlidat co vse kupujes
dnes musim postu pochvalit, dekuju Ti Jani za pyl, došly v poradku a vypadaji dobre, pokud ho okamzite nevyuziji tak ho mam dat do mrazaku, je to tak,-asi Karen to takto dela...je zajimave, ze pyl tu byl hned za to balicek putoval snad pres pul Evropy...
Mirečku, máš ten pyl v sáčku, že v tom zavíracím,ře, tak já jej dala ještě do krabičky od léku, nebo do druhého sáčku jestli nemáš krabičku a pak teprve do mražáčku. Skontroluj jestli není u prašníků nitka. Ale to už jsem ti psala.
neni takze ten sacek dam jen do krabicky od leku - mamca ma hotovou pokladnici,jen si vybrat takze pak uz jen šup do mrazaku,díky
Jí ten co přišel poštou tak v sáčku už byl a tak jsem jej šupla do krabičky jen proto, ach jej snáze v mražáku našla. Když jsem později sbírala svůj první od Donau sypala jsem jej přímo do té krabičky a ukázalo se že to není dobrý. Uplně v ní vyschl. Tak prpto ti to radím s tím sáčkem tam jej mám už dlouho, několikrát jsem jej otevřela a použila - pořád vypadá stejně jako na začátku. Holt se chybama se člověk učí. Škoda že mi už asi došel ten od pyl od Rity od Night Star. Ještě to skusím dát na tu novou ,ale už je tam jen slabej povlak na stěnách sáčku. Jdu dát jíst Pepčovi, bere zase antibiotika.
Z různých zdrojů na internetu mám informace,že pyl je vhodnější uchovávat až 3 týdny pri pokojové teplotě a na kvalitě a životaschopnosti neztrácí,při delším zkladování(cca do 3 měsíců) v lednici.Mražení se nedoporučuje.Vyschnutí pylových zrn není pro jejich životaschopnost na závadu,naopak,vlhkost způsobuje bujení spor různých plísní,ačkoli zasažení nemusí být patrné.Toto se dá vyčíst například na těchto stránkách: http://www.bulbsociety.org/ABOUT_IBS/Pu … ogeny.html
tak a ted si ma clovek vybrat a tys to Jirko zkousel tedy nasucho?
No jo, já psala to co jsem vypozorovala. Nevím jestli ten u mne v mražáčku zrovna zmrzl, ale je každopádně vpořádku na pohled je stále stejný,a co mohu už poznat tak funguje.První semeníky mám od 7.11.Ten odkaz je sice krásnej ,ale anglicky neumím
ani ja si moc neskrtnu :-)) pokud jsi Karen takto opylovalo treba jiz letos zjara ci vloni a podarilo se Ti sebrat seminka,diky pylu z mrazaku, tak neni asi duvod proc to menit..
Loni teda minulou sezonu, ale letos koncem zimy, jsem měla nějaký pyl posílaný poštou - teď nevím od koho, a pak ještě od Evči. Ta vím že říkala že jej měla už nejaký čas v mražáku a poslala jejpoštou mně. Semena dozrála a rostlinky z toho mám. Ale pochybuji, že ten pyl byl starej nějak extremně. Počítám že tak do těch třech týdnů. V poslední době mi nic nekvetlo první je Donau, jak jsem psala nahoře, pyl je od Rity a Janky poslaný poštou a mám jej od tý doby v mražáku ledničky.První opylení s tím pylem bylo toho 7.11. a semeníky rostou.
Zase mi blbne vkládání fotek tak chvíli počkám
díky Karen, budu se ridit Tvymi radami,pujdou do mrazaku
Janko přece jen je ten můj trochu tmavší, že?!
Vypadá to tak,jsem zvědavá jak tmavej bude 2 stvol.
Maš ho moc pěknej.
taky se stava, ze pri vetsi svetelne intenzite mohou byt kvety vybarvenejsi-alespon v tuto rocni dobu, v lete by tomu bylo nejspis naopak
Janko ještě se tě chci optat jestli jsi měřila květ. Ten můj mně připadá děsně velkej ,ale možná je to jen vedle toho malinkého Donau. San Remo má výška stvolu 50 cm a květ 17,5 x 17,5 cm.Druhý stvol na výšku bude stejný.
Loni jsem měla dvě amky světle vybarvené jsem moc zvědavá jestli budou i letos a nebo se dostanou do běžnéto odstínu.
stvol 50cm a květ 17x17.Druhy stvol je zatím 20cm.
Bezva jsou prakticky stejné. Dík:
Rito semeníky po pylu od tebe stále drží a dneska jsem jej naposledy ještě jednou použila na San Remo, ale nevím, sáček je de fakto prázdný, jen na stěnách ještě nje pár šmouhů.Na něj jsem teda fakt zvědavá.Zbylé tři květy jsem použila Donau a od Janky poprve červený. Na Donau dát červený mi připadalo zbytečný Tak to je zatím všechno.víc není co opylit.:)
Karen krása! nechápu, jak jsem ho mohla přehlédnout a neobjednat
Komulko, já jej objednávala už loni,ale poslali mně tenkrát Apple Bl. Jenže na obrázku to vypadalo docela jinak a navíc pokažde jinak i letos a loni
Že bude takto vypadat jsem neměla ani tušení.
tak tím to bude, protože takového krasavce bych přece nemohla přehlédnout
Komul ale v nabídce byl já ho kupovala letos s Toscou a Gervasem.
Komul, já ho kupovala loni a dostala jsem úplně něco jiného a letos jsem zvědavá.Je zatím ve sklepě.
Jani, po opyleni kvety rychleji odkvetaji - splnily vlastne svou funkci, takze se neboj
Díky za uklidnění mě to nikdy nepřišlo že tak rychle zavadnou asi že jich bylo víc tak jsem si nevšimla.
zalezi na odrude,ale vzdy, kdyz jsou kvety opyleny tak rychleji odkvetou, to je zcela normalni,hl.,ze mas jistotu, ze odruda souhlasi :cool:
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » San Remo