151

Re: Sortiment amarylisů v OBI

Ahojky Evčo,
Fotka je pěkná, ale chci se zeptat ta odrůda Tropical orang je vždycky takhle červená?  ab
Zrovna mě také kvete a byla jsem na tom, že asi někdo přehodil cedulky a teď koukám že můj Tropical orange je úplně stejný jako Tvůj. Čekala jsem oranžovou barvu  :o
Ale i tak jsou krásný.....

152

Andi, mě vykvetla poprvé takže nevím jestli jde o záměnu cedulky nebo je to tak správně. Taky jsem ji koupila v domnění že bude oranžová ab Ale i tak se mi strašně moc líbí ad Včera jsem ji opylovala tak uvidíme jestli se něco uchytí ad

153

Také jsem včera zkoušela děla včelku ab ale zkoušela jsem opylovat tuhle orange na jednu růžovo bílou tak jsem zvědavá jak se mi to povede. Zatím se tu od Vás všech učím - tak Vám všem za to díky an

154

Andi, nemáš zač, taky se rádi něčemu novému přiučíme an Já jsem chtěla barvu zachovat, takže jsem opylovala vlastním pylem z rostliny. A stejně mi nic jiného kromě těch kolibřích (červených) a této nekvete ab Brzy vykvete Baby Star, asi během týdne, tak jsem přemýšlela že bych ji zkusila opýlit touto červenou.. uvidíme jestli vydrží pyl an

155

tak a ted se vas vsech zeptam jaky hvezdniky jste si objednali nebo mate nachystano si je koupit....sem zvedavej az moc an

156

Mirku, já jsem to už psala do diskuze o Jošt-import, objednala jsem si Lemon Lime, Dancing queen, Clown a Jewel. Karen si objednala Benfica, Blossom peacock, Clown, Double record, Double roma, Hercules a Lemon Lime. A ty jsi na tom jak? Máš v plánu něco objednávat??;)

157

ja si objednam asi jen Night Star od Lukonu... nebot si budu objednavat i meciky,lilie, kaly a pak jirinky z Lotysska...takze toho je moc, musim byt trosku skromnejsi... :-) uz jen tech lilii to vychazi na 20novych odrud,ups, meciky tech budu mit, ze muzu delat bál:-)

158 Naposledy upravil: Macek (11-02-2010 09:39:16)

No já přemýšlím,od koho objednat...(jen nesmím vybírat moc dlouho,nebo na mě nezbyde an ab an ab )jestli od Bráta,nebo od Jošta

159

Já už dlouho prahnu po Papiliu a Picotee an Picotee jsem dostala pět semínek od Heleny, z toho už tři vyklíčili an Papilio mám slíbené od Rity, tak uvidíme.. ad Macku, Jošt má lepší ceny an

160

objednala jsem si u Bráta Limu, Papillio a Germu tak uvidíme co přijde ab . Hlavně aby něco zbylo jak píše Macek. Měla jsem v plánu objednávat u Bakkra - měla jsem tam výhru a než jsem se rozhodla, tak tam z celé nabídky téměř nic nezbylo :lol: takže smůla ab

161

Tak jsem objednala od Bráta......Jošt má sice lepší cenu,ale mě učarovala Lima a Papillio,tak to vyhrál ad

162

Kdo má zájem o semínka Sydney (nekřížená).
V pondělí bych je poslala.

163

Já bych zájem měla ad Z těch prvních pěti Picotee od tebe už jsou tři s lístečkem an

164

Heli

zbylo by ti i pro mne? Teď jsem hladala jak vypadá a líbí se mi. Je hodně podobná  Clown ale líší se krucánkama,že! an an

165

helena napsal:

Kdo má zájem o semínka Sydney (nekřížená).
V pondělí bych je poslala.

Heli, taky bych měla zájem. na oplátku můžu nabídnout semínka Charismy-čistá Charisma, taktéž někřížená...

166

Tak mi možná poradíte...možná víte...dnes jsem v Tescu objevila tři amarylsiky (zlevněné z 169 na 99) v krabičkách + substrát + květináč...jo znám to, prodává se to takto... Lima, Chico...což jsem našla tady, ale Roby Mayer???Krabičky universal s jedním motivem amarylisu.Cibule uvnitř i po zlevnění obstojná,  průměr max.4cm. Už se z vás někdo s tím "Roby..." setkal, máte ho?Ještě jednou projdu ten abecední katalog, jestli jsem ho nepřehlídla.

167

Souhlasím,že u vícebarevných kombinací nemusí cibulka ze semínek vypadat jako ta původní cibulka.
Mám cibulky (ze semen) čistě bílé .Původní byla bílá a mladé cibulky jsou taky bílé(opravdu záleží jakým křížením vznikly).
Zatím co jsem množila semínky (jednobarevné) cibulky, vznikla mi ta původní barva.

168

Holky, v pondělí je pošlu.

169

Jenny, nemá to být Ruby Meyer (cybister) zrovna jako je Chico a Lima? Jestli to jsou skutečně oni, bral bych je všemi deseti.  ab

eda

170

V Tescu....zítra tam jedu šmejdit an an an

171

Bingo...máte pravdu Edo, co udělá jedno písmenko....holt co si nenapíšu..:-(

172

Jenny,ve kterém Tescu mají tu krásu ??????????????????? Mám objednanou Limu a brala bych i ty další an an

173

V Pardubicích. Ale je to květinka, která je tam v pronájmu, jen jsem zapomněla, jak se jmenuje. A můžu říct, že jste mi nasadili brouka do hlavy.....

174

Ahááá,tak to je trošku z ruky z Chomutova :o an an

175

helena napsal:

Souhlasím,že u vícebarevných kombinací nemusí cibulka ze semínek vypadat jako ta původní cibulka.
Mám cibulky (ze semen) čistě bílé .Původní byla bílá a mladé cibulky jsou taky bílé(opravdu záleží jakým křížením vznikly).
Zatím co jsem množila semínky (jednobarevné) cibulky, vznikla mi ta původní barva.

Heleno, vy už jste se dopracovala ke kvetení vlastních semenáčů? Jak dlouho od výsevu do květu to trvalo a v jakých podmínkách je pěstujete? Mám tři vlastní výsevy a protože kytek je spousta, docela rád bych kvetení urychlil, abych viděl, co vzniklo a nezabíralo mi to místo.
T.

176

tommy,kdyžtak ty (ne vy) a musím říct že jsem to nesledovala, asi 3-4 roky trvá než vyrostou.Já mám amarylky už asi 15 roků.Nikdy jsem se jim pořádně nevěnovala (obyč substrát) nakupovat další druhy jsem začala až 2 roky zpět.Takže moc nepomohu.
Kdysi jsem si koupila u starkla picote- došla celá bílá a tmavě( a teď nevím jestli je růžová nebo fialová) uvidím až mi letos pokvete.Vždy když jsem je opylila ve finále kvetla jako mateřská cibule.(nikdy jsem je mezi sebou nekřížila).
Možná to letos skusím, no uvidíme.

177

Tommy, za 365 dní to určitě nestihnem jako to dokázal kanaďan o kterém jsme se bavili  v jiném tématu. Myslím, že tři roky od vysetí do kvetení by byl velký úspěch. Urychlení by bylo možno zrychlit umělým osvětlením, ale to je záležitost financí.  :cool:

eda

178

Byla jsem dnes v Bauhausu v Brně, měli tam amarylky za 129 kč pod názvy: Royal Red, Arctic White, Sweet Pink a pak jednu jedinou Striped. Chtěla jsem si ji vzít, ale po předchozích zkušenostech jsem docela nadrzo z květináče odhrnula trochu "substrátu" , protože byla cibule úplně celá zasypaná. To co jsem viděla jsem snad ještě neviděla :lol: Cibule byla celá zhnilá, úplně měkká a navíc byla komplet celá zasažená červenou spálou :lol: Tak jsem ji zase zasypala a vrátila ac To je hrůza co ti prodejci dnes prodávají za hrůzy :lol:

179

Tady v Ivančisích včera v Penny, měli už uplně poslední z těch dárkových balení a už ji někdo taky zkoumal,byla uplně suchá ale nevypadala nejhůř. Já už raději nic nechci .Máme toho s Evou naobjednanýho dost.To by muselo už stát opravdu za to !! ab ab Ahoj Evčo!!

180

Ahoj Karen ab To je fakt, už je toho objednaného dost, teď jde jen o to co nám příjde ab Taky jsem se stavovala u vás v tom květinářství pro ty květináče, ale amarylky neměli, prý jim nepřišly an