181 Naposledy upravil: karelex (03-12-2010 22:18:32)

Re: Pokec o všem-6

guláš z kočky  to snad ne? teda ten nejím ani z cizí. Jinak slepice teda jen ty kohoutky to jím. Maso vůbec mame rádi. Ty už nebudeš chovat ty araukány?
Jani normálně jej odstřihni jen prašník bez nitky a nachystej do malého sáčku ...normálně jako na cestu jen tu vrchní obálku dej až později.V lednici by navlhla.

182

Karen díky.

Míro byly tam jen tyhle cedulky.Ale Eda tady někdevkládal adresu firmy kde je pěstují.Je mi líto.
http://sklad.obrazku.cz/obr563635_0142.JPG

183

Tak jsem v rámci vánočního úklidu prohlídla zimující amarylky.Kromě toho,že některé ne a ne zaschnout, se mi  2 na boku šišatí-to zas popraskaj,a budou tam mladé.to nemám ráda,když se mimča dělají uvnitř cibule.Příjde mi to jak vetřelec.A hymenocalis se taky trhá, budou z jedné velké cibule 3 malé,i když to nebylo předtím poznat. Už aby mi taky něco vykvetlo.Zatím chodím nakukovat sem a nemůžu se dočkat.

184

hlavne Leni ten Hymenocallis zimuj v teple jinak s kvetu nedockas!!!
jinak Jani, ja se podivam snad to najdu... (musim)

185

pohled na dv§r včera -17 st http://sklad.obrazku.cz/t564686_001.JPG-http://sklad.obrazku.cz/t564687_003.JPGac

186

asi to Radku vypada vsude stejne :-( my tedy meli dnes rano rekord-10,2st,chladneji jeste nebylo, ted teplota rychle stoupa...nastesti

187 Naposledy upravil: karelex (05-12-2010 14:52:40)

Radku je to krásný pohled!Dobře se na to kouká. Tak večer jsem měla na teploměru -14 a okolo půlnoci to stouplo na -10°C. Ráno to bylo pořád na těch -10°C a teď odpoledne máme -8°C. Je zataženo vypadá to, že zase bude sněžit. Aspoň by se oteplilo. ab

188

my mame -3,4st
chtel sem se Karen zeptat, pokud chci zamrazit pyl zy co ted vykvete,musim sebrat pyl driv nez se pylove váčky otevrou,ale hlavne mi jde o to, zda tento jakoby nezraly pyl mohu dat do mrazaku nebo nejdriv doma nasucho-kde se otevre a az pak do mrazaku?? vzdycky jsem to pouzil hned a skladoval to nasucho,ted chci na dyl, takze mrazak je nevyhnutelny.. dik

189 Naposledy upravil: karelex (05-12-2010 15:03:54)

No teda já pokaždý sbírám až dozrálý pyl. Už se sype z prašníků.Jen dřív, nežli se rozevře blizna aby nedošlo k samosprášení. Dávám jej do těch zavíracích sáčků .Nevadí ,když se z prašníku rozsype po stěnách. Několikrát se mi pak při opylování zdálo, že tam ani nic nezbylo. Bliznu strkám do sáčku a šmejdím kde se dá a pokaždý i když nic není vidět, k opylení došlo. Sáček zavřu a strkám jej do lékovky na uzavření a to celé mám společně s ostatními krabičkami v papírové obálce v lednici -v mražáku. Ten vrchní obal - ta obálka - už je tam jen proto abych to cele snadno našla . Myslím si že ten pyl tam ani nezmrzne ale udrží se dlouho. Při posledním použití byl už v lednici  nějakých 14 dnů a možná i dýl já si nenapsala datum sběru a mezi tím jsem jej několikrát už používala.

190

diky Karen!

191

Míro tak co , kolik jste toho s kamarády ze Sokolova udělali?

192

vcera jsme udelali co sme chteli a dnes sem rek, ze to bude stacit, ty zbyly tri druhy uz udelam sam v tydnu, ale jsem rad, co se vcera udelalo - bylo to vrazedny tempo ab

193

Jste dobrý team.Neděle je od slova nedělat.   ad   ;)jen my b... chodíme do práce.  ab   ab

194 Naposledy upravil: Miroslav (05-12-2010 20:23:00)

ja nechodim ani v pondeli an prece jen clovek se nenarodil od toho,aby kdyz je mlady makal a pak kdyz ma cas a je stary tak nemuze...

195 Naposledy upravil: karelex (05-12-2010 20:33:39)

zkouška jiného vkládání fotek
http://2i.cz/2i/t/46b25872a1.jpg

Tak už to mám, pokut bude Sklad obázků  zlobit, tady přez tento odkaz to jde taky dobře

http://www.2i.cz/uploaded/46b25872a1.jpg

196

dobry Karen!! dekujem!!

197

jinak dnes ma Macek vyroci zde registrace-gratuluju an an an

198

Marcelka už dlouho neukázala fotku svého pejsánka, jak vyrostl.  ag

199

Fotku před vložením na forum zmenším na 650px a ještě zkomprimuji na 80%. Velikost souboru potom vychází na přibližně 75kB (75000 bajtů), což je na otevření velice rychlé. Kvalita je trochu horší.
Na ukázku starší Papilio.
http://www.hippeastrum.wz.cz/foto/2009/38-2-PapilioButterfly-2-forum.jpg

eda

200

jsou krásné ale nešlo by ty fotky zmenšovat u vás v počítači dělá to hroznou neplechu   ac  jsou moc velké pak to dlouho trvá než se to načte .... fotky na stojáka dávám na 66krát..něco a na šířku 800 krát něco není to ve zlém ale je to pak zbytečné ve skladu stáhnout třtí odkaz a je to pak se to dá rozkliknout na větší ??? dělá to tu moc velké zdržení nic ve zlém

201

souhlasim s Tebou, take mam problem s vetsi fotkou, v te casto se to zasekne a chvili to potrva...hl.v minule listopadove ankete to bylo hrozne nez se to nacetlo...

202

Taky mě to otravuje, ty velké fotky. Zasekává se to i u mne.  an an an an

203

Jsem na tom stejně :o :lol:

204

ono to dělá problém i na tom skladu než se to nahraje když se to zmenší ničemu to nevadí ..jen to dělá tu problém ty velké fotky a zabírá to tu edovi místo  ac

205

Radku, mě to místo nezabírá, to je záležitost skladu obrázků. Jak velkou fotografii tam nahrajete, podle toho se dlouho načítá. Některé obrázky mají až 1 000 000 bajtů a to je příliš mnoho. Stačilo by tak do 150000 bajtů aby načítání rychle fungovalo.

eda

206

Karen, tvůj nový sklad obrázků vypadá zajímavě. Škoda jen, že neumí automaticky zmenšovat fotografie na určitou velikost.
Kam jste se všichni ztratili?  ab ab  :o

eda

207

A ten původní to uměl? Já to nedělala nijak.Jen jsem nahrála to co mám uložené v počítači a dala ten malý obrázek. Stejně jsem to pokusně udělala i s tím novým. Na zvětššení nebo zmenšení mám program při ukládání fotek.

208

ja sem na tom podobne jao Karen-po stahnuti  fotek do PC tak si je hned dam do slozky, kterou mam urcenou na vkladani na net-uz tam je davam zmensene a prave diky tomu nemusim tak dlouho cekat nez to sklad.cz nahraje..

209

Karen právě ta fotografie, která je uložená v počítači je již příliš velká. To je ten problém, ona se nahraje do skladu obrázků jako velký soubor. Původní sklad obrázků také neumí zmenšovat fotky. Dá se fotografie předem zmenšit  v nějakém prohlížeči, většina to umí. Bohužel to zdržuje, i když si člověk na to zvykne a potom to jde velice rychle.

eda

210

Mirku, přesně tak. Nevím jak hodně fotografie zmenšuješ. Při rozměru přibližně asi 1200 na 1200px by to mohlo stačit, aby chodily rychle. Jinak stačí těch 650 na 650px protože stránka na fóru stejně větší rozměr neukáže.

eda