Re: Pokec o všem-6
ja to delam obvykle tak, ze fotky nahraju do programu iPhoto a pak exportuju jako zmensene- do slozky ,,vše foto¨ a odtudu uz klasicky nahravam...
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-6
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
ja to delam obvykle tak, ze fotky nahraju do programu iPhoto a pak exportuju jako zmensene- do slozky ,,vše foto¨ a odtudu uz klasicky nahravam...
Ale sklad obrázků udává jako max velikost 2 MB větší se nahrát nedá. Mně se ty fotky ukládají nějak samy v tý správný velikosti. Větší se mi udělala jedině když jsem spojila dva obrázky dohromady(mám to při ukládání fotky rodičů semenáčku)abych ušetřila jednu fotku.A nebo ještě někdy když jsem ukládala výřez.Jinak se ta velikost do 2 MB pokaždý vešla.
Karen, ta fotografie 2MB je strašně pro webové prohlížení strašně velká. Podívej se na malé klikací obrázky, tam jsou napsané různé rozměry a velikost souboru. Když klikneš na obrázek který má 1MB tak se otvírá pomalu. A přesně tak to funguje, když tento velký soubor dáš na stránku fóra v plném zobrazení. (není klikací)
tak nějak edo jen jsem to tu nechtěl moc ...no nejsem moc zběhlej ale to zmenšování falt pomáhá
Radku, tu fotografii, kterou máš výše "zima na dvorku" je rozměrem 800x600 px s velikostí pouhých myslím 64kB. Tu můžeš klidně dát na stránku i jako velikou a bude se načítat velice rychle, protože je to maličký soubor.
Na zkoušku.
Tak teď jsem se šla kouknout, kolik mají moje uložené obrázky v prohlížeči .Většinou se to pohybuje kolem 500-600 KB. To je taky velký?, ale když nahraju sem přez sklad nebo ten druhý program na vkládání ty malé klikací obrázky tak se mi otevírají bez problémů. Mně zadrhávají jen ty obrázky co jsou sem vložené už velké.Ty malé nic takového nedělají. Ty velké tam nejdřív vůbec nejsou, pak se postupně rozevírají a celá strana poskakuje naspět. Ale pokaždý to taky nedělá.Stejně se mně zdá že jsou ty malé klikací obrázky vhodnější na vkládání sem protože nezabírají tolik místa.
500kB je ještě hodně. Klidně by stačilo 150. Malé klikací obrázky zadrhávání nedělaj,í protože jsou předem zmenšené (je to jen náhled), ale můžou se dlouho otvírat po kliknutí na něj. Je to vlastně otvírání obrázků nadvakrát. Velké obrázky se otvírají přímo a ty by neměly být kapacitou velké, to je do těch max. 150kB.
jj tak když zůstanu u těch malých tak to nebude nijak vadit,že. Nechce se mi každej zmenšovat a pak ani bych na ně pořádně neviděla. Taková velikost jak jsi napsal 150kB to není na celu obrazovku?
Vím, že to zmenšování zdržuje. 150kB by na celou obrazovku dalo. Radkova zimní fotografie má 56KB pro příklad. Když tam dáš fotografii, která má 1000kB (1M) v rozměru třeba 2000 x 2000px bude se dlouho načítat a forum si jí samo upravý na velikost stránky, takže vidíš stejně jen těch 650px. Je to trošičku složité a maličko jsem se zakecal.
tak to já vůbec neumím udělat. mně se tak otevře tabulka a já nastavím třeba 800x900 ale to jsou nějaké body. Obrázek mám přez celou obrazovku a ve výsledku má těch 101 KB. a to jsem s tím tak spokojená. tak jsou uložené v prohlížeči.
Karen, 800 je šířka 900 výška v bodech, naše forum má možnost zobrazit šířku 650.
101 kB je výsledek tohoto rozměru což je skvělé a můžeš dávat klidně i velké fotografie do fora, budou se otvírat rychle.
Někdo ovšem posílá do skladu obrázků fotografie třeba 3000x3000px s velikostí 2MB což je 2000KB. Při načítaní si ho fórum stejně zmenší na 650 px ale než se obrázek zobrazí, tak to trvá velice dlouho, musí ten velký soubor stejně celý načíst. Záleží jak máš rychlý internet a jak mají rychlý server ve skladu obrázků. Tvůj obrázek se bude otvírat 20x rycheji.
Dobrou noc :/
Tak to jsem ráda, že to mám dobrý. Taky už bych to měla zabalit. Zrovna mi přišly zajímavý fotky tak jsem na ně koukala dobrou noc ahoj :/
sem se dival na tu velikost po zmenseni a obvykle maji 20-50KB..tak to je snad ok :-)
Tak už konečně všechny spí, trvalo jim to letos zase dlouho, ale umořila jsem je a jsou na skříni
Tichy to máš dobrý,mě se některé už zase začínají probouzet a některé nechtějí letos ani jít spát.
Má někdo zkušenosti s kvetením bez přezimování?Babička je pěstovalla celý rok,žádnou pauzu neměly a kvetly.Ale to jsem byla moc malá a moc si to nepamatuji.Já bych je taky raději neuspávala.Je mi jich vždycky líto-na podzim mají plno krásných listů,a já je nutím,aby zaschly a na jaře musí všechno narůst znova.
Ten Hymenocalys mám v ložnici na skříni-v teple.Ale mrzí mě,že měl 1 docela velkou cibulku a rozpadne se na 3 malé a ještě se dělí pod několika vrstvami suknic,takže to všechno popuká,.....
mozna babicka zapomnela nekdy zalit a mely vegetacni klid a tudiz jakoby prezimovaly na okne...
k Hymenocallisu.. hl.zkoukni poradne cibulku zda nikde nema otvor od larvy-prece jen v zebricku chutnosti pro narcisovou mouchu je jasnou jednickou...
Lenko, když oni stejně v zimě nijak zvlášť nerostou. Dlouhé, světlé a vytáhlé listy nejsou dobré pro zdraví cibulek. Možná babička měla staré odrůdy, ty ledacos snesou. Pro kvetení potřebují předem zdravé listy a hodně sluníčka.
Edo já zmenšuji všechny fotografie než je někam dávám páč je to pro mne lepší na ukládání na fotoalba i do svého alba víš tak než je někam dám tak všechny zmenším ..
Leni, pan soused má cibule přes léto pár měsíců na zahrádce, pak je vrátí na parapet doma, zalévá při normální pokojové teplotě tak jednou za měsíc, a amarylky krásně kvetou a ani listy neshazují. Takže to určitě jde, je jen otázka, jestli i s těmi moderními kultivary.
myslim ze takovy Exotic Star a Papilio rozhodne neradi ztraceji listy, spis se snazi za kazdou cenu si je ponechat.. takze asi jak ktera..
moooc diky, aspon mam zasoby na zimu :-))
Mirku, Misty je taky na poště
kdybych vedel Jirinko, ze Ti vykvete i Papilák tak sme to mohli pozdrzet, ale to je uz ted jedno, moc diky za Misty, jinak ja ma velky kvety?
Mirku Misty má květy trubkovité, takže jsou menší, cca 9 cm v průměru .
A dnes jsem našla špičku poupátka u cybisteru Rose z Eurobulbu . Moc na něj těším
Ale vypadá, to že vše pokvete teď a do jara je ještě dlouho.
nez Ti vsechny tyhle vykvetou tak bude uz stejne leden..a jak se prehoupne leden tak uz to bude utikat rychleji to jsem zvedav co s tim krizenim s Misty zvladnu - ted budu slechtit trumpetky
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-6