241

Re: Pokec o všem-6

Tak to chce ještě třeba Santiago a můžeš být amaryllis Innovator jako LUDWIG & CO. ab
Ten má teda kousky, ale email mi neodpověděl.

242

Santiago mas moc krasne, taky jsi diky nemu vyhrala fotosoutez an akorad jsem nejak nevstrebal toho Ludwiga... :lol:

243

A jak to jako myslíš? Já se na jeho stránky dívám už dlouho a před cca měsícem  jsem mu poslala dotaz jestli neprodává amarylky. Žádná odezva :o. Škoda, má je nádherné.

244

V menu jsem přidal odkaz na úpravu fotky, kdyby někdo chtěl jednoduše a rychle vyzkoušet zmenšování obrázků.  Když to bude na nic, tak to zase smažu. Zadat 800 nebo 650 je asi nejlepší.

eda

245

LUDWIG & CO-- nevim jaky ma amky..posli mi kdyztak odkaz at se odbrdím ab

246

Já hnedka ten program na zmenšování vyzkoušela, je bezva .Povedlo se mi to na první pokus, tak že je to dobrej program i pro ty méně šikovné. Půjde na něm udělat i avatar což mi kdysi dělalo problémy .  Tak je bezva a Edo díky  ab ab ab ab

247

http://www.ludwigamaryllis.nl

248

díky Jiřinko,hlavne, ze sem to sem taky daval, že? ab maji krasavce, to teda jo

249

Jiřinko,Misty by měla být s Papiliem kompatibilní pro opylení,oba jsou totiž diploidní a je zde velká šance na potomstvo.Já bych to zkusil,a pokud uspěješ a nebudeš chtít pěstovat semenáče,myslím,že zájemců tady bude dost.

250

urcite to zkus .-) takze kdyz to zjednodusim, tak Misty-pyl by byl vhodny na cybistery, ze?

251

Určitě,všechny Cybistery jsou také diploidní a  většina menších odrůd s trubkovitými květy.Také všechny původní druhy,kterých semena máme objednaná.A mimochodem Lima je také potomek Papilia.

252 Naposledy upravil: karelex (07-12-2010 11:13:22)

Pořád se v těchto věcech moc nevyznám co .Donau bude se s cybisterama slučovat? Opylovala jsem jej s Night Star .Nejdřív se semenáčky chytly ale udržely se tak jen do půlky a odcházely. Může to být taky tím o čem jsi psal? Já to připisovala tomu, že to cibule nezvládla. Na prvním stvolu si nechala jen dva první a to je vlastní a s bílou. Na druhém zezačátku taky dva první právě po Night Star.,ale dnes jsem je odstřihla. Začala se scvrkávat stopečka .Cibule je teda hodně změklá,...
Dneska jsem dostala pyl od Papilia a chci jej dát na San Remo...Půjde to vůbec dokupy?

253

jo tak San Remo...ted uz to vim :-) na Sumatru dame asi Papilia an

254

jj taky tak ,zatím je ta Sumatra i Rose v nedohlednu.

255

Karen,někdy se zadaří i opylení a následné dospění semen i u křížení diploidního s tetraploidním jedincem(a mám obavu,že San Remo bude tetraploid jako ostatní Holandské kultivary),ale neočekávej plný semeník.Možná se zadarí 5,6 semínek a ty taky nemusí vzejít.Hlavní je,že vzniklý potomci budou generativně většinou neplodní,ale cibulkama se množit budou.No za pokus to určitě stojí.Já pylem z Papilia budu zkoušet co se dá.

256 Naposledy upravil: karelex (07-12-2010 16:09:15)

jj tak to mám malé vyhlídky.Ale ta Sumatra i Rose by měli jít lépe opylit Night Star. jenže ten už tam asi nemám a taky nežli ty rozkvetou to bude ještě dlouho.

Posledně se mi podařilo dát dohromady  a už mám i semenáčky ze spojení
matka_Night_Star_c.27 + otec_Amorice č. 24
matka  Night_Star_c.27 + otec_Herkules_c.21
a pak ještě
matka_Evergreen + otec_Girafe_od_Komule
matka_Evergreen_c.26 + otec_Amorice_c.24
matka_Evergreen_c.26 + otec_Night_Star_c.27
matka_Evergreen + otec_Promise_od_Evci_M.K

257

A jinak jsem pořád bez kabelu na stahování fotek. Z Brna jej taky nepřivezli.Prej nebyl, ale kdo ví Pepču napadlo že jej objedná přez počítač a tak se možná na to v Brně vybodli. Teď ale taky nic nenachází na tom počítači. A já sa tak těšila že už jej dneska budu mít. ááách jo ac ac ac ac

258

to je skoda Karen, trpim s Tebou...  :lol:
Jirko, jen se pochlub a sepis nam tu seznam co s Papiliem jsi uz krizil... an

259 Naposledy upravil: karelex (07-12-2010 17:09:14)

Tak mi stoupla naděje. Pepča přece jen něco našel na počítači a majitel firmičky se hned zapojit do psaní, tak prej mi to pošle na dobírku. Jen se to prodraží. o poštovný a tak. Kabel by stál tak 120-130 kdyby jej měli a tdy i s dodáním ale 230 Kč. Jen aby to byl ten správný.

Před chvílí jsem všechny 4 květy opylila tím Papilie. Je to druhý stvol a kdo ví ,jestli něco udrží.Když bych na něj dala normální(třeba Donau) zase bych nevěděla proč to opadává.Tak je to biď  a  nebo.
Na prvním stvolu drží poslední a jediný semeník z pylu od Rity  - Night Star. Na Donau jsem poslední stvol se dvěma vadnoucíma  semeníkama odstřihla  a dala do vody. Ale asi to taky k ničemu nebude.

260 Naposledy upravil: Miroslav (07-12-2010 17:42:58)

kdyz se jim nechce tak se jim nechce,vid? Uz abys mela ten kabel, moc se tesim .-)
jinak pyl Papilia mi neprisel - ostatne jako vzdycky vsechno - k nam se poste nikdy nechce :mad::mad:
vis co delam ted po vecerech?-presne to samy Karen co budes delat za rok ty! ab -cistit hlizy meciku an ab

261 Naposledy upravil: karelex (07-12-2010 19:45:37)

Jak se to dělá čistit hlízy mečíku, Prosím tě to se nedělá hned při vyjmutí ze země?

Tak nějakou firmu Pepča našel a i USBkabel objednal, jenže chtěl po nás fotku tý dirky ve foťáku. to teda nebylo jak udělat...a tak Pepča měřil šuplerou tu direčku.To jsem teda zvědavá co mi to dojde. Mám obavu jestli to bude to co potřebuji,ale jestli se trefí mohlo by to do konce tejdne dojít. an

262

no to jsem zvedav jak to s kabelem dopadne an
Karen, meciky se po sklizni dosusi ve stodole a nasledne pak v kotelne a behem podzimu a zimy je ocistis...kdyztak to pak zkusim nafotit...

263

Karen, držím ti palečky ať ti to s tím kabelem dobře dopane.

eda

264

Edo dík, to se teprve uvidí. Už tam musím mít tak 200 fotek, to samozřejmě aspoň půlku vymažu hned a pak několikrát probírám nežli vyberu něco slušnýho.
Mirku to čistíš od čeho? od hlíny? To bych očekávala že opadá samo?!

265

nejdriv odtrhnu starou hlizu od nově narostle, stara se vyhodi,nova je na vysadbu zjara a pak odstranim horni šlupky z hlizy a je to .-)

266 Naposledy upravil: karelex (07-12-2010 21:56:28)

Jejda to jsem netušila, to se každá hlíza vyhodí po prvním roce?No jo já ti říkala že jsem nikdy neměla mečíky na zahradě. Naposledy tak v 10 letech a to jsem určitě nic nevyhodila, ale taky je možný že na podzim tam už žádná ani nebyla. Nepamatuji si že bych najaře nějaké staré sázela.Jen se mi vybavuje  - v Brně je takové tržiště-říká se mu Zelňák a tam jsem chodívala s babičkou.U dřevěných půltů tam babky prodávaly všechno možný.Pořád si pamatuji jak jsem si tam odtud nosívala v pytlíčku nějakou tu cibulku na zasazení. Jakou jsem měla radost když mi babička řekla že si smím vybrat. ab ab ab
To mě skutečně budeš muset naučit. an an an ale až to bude aktualní.

267

jen pro upresneni-stara se vyhodi a na te stare naroste nova-a ta se sazi zjara...a taky se ocisti korále-brut, diky nim muzes mit vseho brzo stovky .-) takze postupne Te budu zaucovat an ab

268

Ano pane učiteli ab ab ab budu pozorný žáček.Jinak mám na zahrádce jen kosatce.

269

mam doma jen modry kosatec ale zrusim ho-dostal sem tam plevel a i po vypleti vzdycky narostl-takze pujde pryc, stejne kvete chvili a navic v dobe kdy sazim  vsechnu zeleninu a kytky, takze si ho stejne neuziju, clovek si musi ulehcit praci .... an

270

Mě se mečíky nedaří.Chytaj nějakou chorobu,a to jsem je před sadbou vždycky mořila(už ale nevím v čem)Vždycky mají po sobě ďolíky se skvrnama,některý jsou tmavý lesklý scvrklý celý.Vždycky mi jich zbyde pár,tak si na jaře přikoupím 5-10 dalších a znova-na podzim jsou špatný.Mám je ráda,ale nevede se mi.Navíc tady máme brzy mrazíky a celej rok zimu-Vysočina no-a mečíky kvetou dost pozdě.Zrovna tak jiřiny-většinou je to spálí zač.září a to teprve pořádně začínají kvést.