Re: Papilio
Jirko, blahopřeji, přeci jen Papilia začínají rozkvétat proti dřívějšku.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio
Stránky Předchozí 1 … 18 19 20 21 22 … 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jirko, blahopřeji, přeci jen Papilia začínají rozkvétat proti dřívějšku.
sice jej nemam,ale reknete mi, cim to je, ze vam ted kvetou-co jste nejvic pozmenili??
Jak jsem psal Ilonce. Nezimuje, přibližně dvakrát do roka by měl mít krátké období klidu, kdy se trochu omezí zálivka, ale listy zůstávají, nebo uschnou jen ty nejstarší. Nemá rád pohyb s kořeny a kvete, když má hodně prokořeněný květináč. První rok jen přisypat hlínu do většího květináče a přesazovat až druhý rok koncem léta nebo na podzim při jeho krátkém období klidu. Může mít i teplotu do 25 stupňů a hodně vzdušný substrát. Mirku, neber to jako přesný návod, Papilio je samá záhada a dělá si co chce.
diky,ale jiste na tom neco bude, urcite ten veg.klid je to nejdulezitejsi-dle me
Mirku, ale nepoznáš pořádně, kdy vlastně Papilio vegetační klid má. Mě například nerostly listy od jara do podzimu, možná 6 měsíců. Už jsem vůbec nevěděl co s ním je. Nakonec jsem ho přesadil, začaly růst listy a po nich květ. Všechno úplně naruby.
mozna chce misto keramzitu jako drenaz do uschovny zlaty nausnice
Tam by je nikdo nehledal. Dobrá skovávačka.
leda ze by napr.manzelka hodila vsteky kvetinac a pak by z toho vypadly :-)))
Edo, Jirko, máte je náááádherné! já vám je už ale nezávidím, protože:
mně už se taky klube a vypadá to velmi nadějně!
moooc geatuluju! letos jste se vsichni starali o Papiláka vzorne!
Tak se musím taky podělit sice na jednu stranu zatím o malou radost, ale na druhou o velkou radost, neboť raší z cibule malý květní puk od Papilia a o to je větší radost, že je od Jirky, kde na 99 procent se jedná skutečně o Papilio, neboť jsme byli celkem tuším 4, co si ho objednali a dvou už vykvetl.
Martin, super! Gratulujem. Toľko kvetov Papilia naraz na fóre.... tak zostáva už iba Janka? ktorej zatiaľ nejde Papilio od Jirka na kvet?
Moje taky nenasazuje na květ, ale vlastně už letos jednou kvetlo,ale tobylo v březnu, tak třeba si to ještě do března rozmyslí. Je pěkný .Loni mělo jen ty 3 listy teď má 9 nových ,tak ještě doufám.
tak si vezmi baterku, mozna se poupe jen skryva
Ještě já mám miláčka( Papílio) od Jiry
Mě zatím taky nekvete,ale poctivě ho krmím
a ja 0
Ty jsou krásný.Škoda,že je to taková potvora na pěstování.
Martine gratuluju! máš se na co těšit
to moje vykvetlo už včera, ale nějak nestíhám...
mám z něj takovou radost, že mi určitě prominete, když nevložím jen jednu fotku - květy jsou jak v zrcadle
a je fakt úplně zelené
Je nádherné jak taky jinak !!!A nezapomeň si uložit pyl určitě se ti bude hodit i později když už ti kvete taková vzácnost
Karen, máš pravdu, pyl si asi uložím, i když nevím, s čím bych ho křížila... diploidních mám velmi poskrovnu :o
Já opylila s pylem z Papiliem San Remo no nevím ale zatím drží .jsou tak asi v půlce. Teď jsem jej použila i na Ambienci ale to je na začátku. Ovšem u Donau se mi semeníky po Night Star neudržel žádný, po půlce šly dolů, ale možná to bylo cibulí,trochu stonala.
Komulko je nádhernej ,gratuluji :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
je skvostnej! souhlasim s Karen, pyl se bude hodit a pokud nebude nic k dispozici, zkus i tak opylovat, i kdyz se chromozomy budou lisit, sice to pujde obtizneji,ale pujde to...
Tada Komulko - je nádherný!!!! Je dobře, že jsi vložila více fotek, alespoň si tu krásu můžeme užít s Tebou.....
Komulko opravdu je krááásný ty barvy opravdu nádhera všechny květy Amek jsou krásné,
ale Papilko nemá konkurenta blahopřeji
Stránky Předchozí 1 … 18 19 20 21 22 … 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio