Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Minerva
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Děkuji všem za poklonu. Ještě se pokusím vložit fotku, až budou rozkvetlé oba stvoly. Dneska jsem si objednal katalog od Bakkera, tak uvidíme co budou mít v nabídce letos. Měl by vyjít koncem června.
Moc pěkná!!!
Martine to jsem zvědavá jestli ti katalog pošlou mě odepsali minulý tyden omluvu:pro velký zajem katalog není,došly.
Janko třeba ji je zima a tak se loudá pak ji vyfot až ti rozkvete
Jani je na západním okně a svítí na ní do 22 hodin.:| letím vytvářet hodnoty mějte se
A podle čeho usuzuješ ,že nebude více stvolů? Já měla jednou už nevím u kteréhé 3 stvoly po měsíci od sebe. Teď to nemůžeš hned poznat.
Nevím dlouho jí trvalo než vytlačila tenhle a zatím nevypadá na další ale bylo by fajn kdyby se ještě zadařilo to by ještě něco kvetlo v létě
No jo i to je možný loni mně jedna kvetla až někdy v září.Ale ta první co jsem o ní mluvila .Pokaždé odkvetla a já myslela že konečně se zalistí aona udělala 1-2 listy a znovu rozkvetla a tak se to opakovalo dokola.
Tahle se taky nejdřív olistila tak uvidím jak pujde dál
Zatím také nemám takové porovnání Karen. Jednu jsem měl letos o hodně tmavší kresbou než ostatní, tak jsem na to příští rok zvědavý. Uvidíme.
tak to sem Karen skutecne zvedavy!
Ta světle kvetoucí Minerva byla hodně chycená spálou. Rostla až uplně nahoře a podzimní děště ji namočily - už jsem se o tom zmiňovala. Byla na polovičce rudá jak rajče. Po uschnutí už jsem se dívala minulý týden se to celé odlupuje, myslím že je to čistě povrch. Cibule má slušnou velikost průměr cibule 7,8 cm - obvod 24,50cm tak si myslím že by měla vykvést. Ta druhá byla když jsem ji dostala chycená hnilobou je jí polovička ale zdravá a zůstane,jen nevím jestli pokvete. Dost o tom pochybuji.
Taky jsem ji měřila, ovšem tady je ta míra jen na poloviční cibuli .průměr cibule 6,0 cm - obvod 18,84 cm
a budes Karen rezat to jeji podpuci? mam u White Nymph neco podobneho...jakoby vystouple podpuci..
Já už nad tím dumala když jsem ji sušila. Nejdřív dokud tam byly kořeny to nebylo vidět. Když obrázek zvětšíš, je tam na prostředku u dna podpučí tmavší proužek,vidíš to? Tam seděl konec květního stvolu který vyhníval. Myslím, že to podpučí skrojím ,ale nejdřív počkám co to udělá. Jestli se přece jen ukáže květní puk, nebo listy nechala bych to podpučí navlhnout a teprve pak bych jej omlazovala seříznutím. Po té léčbě se pak dobře zalistila tak snad se vzchopí i letos.
Podívej jak moc jsem ji už jednou měla ořezanou pro vyhnilý květní stvol,i to podpučí.
tak jsem se stoural v Minerve a ma ho tam! tak uz mam jasnou Minervu a Charismu,jupíí
sice je to asi nejnamensi hvezdnik, ale i tak z ni clovek ma radost
No vidíš a já už o dvě přišla.Ani nevím jestli ji ještě mám
az budu hrabat v krabici tak se podivam zda nema mimca a kdyztak ji pro Tebe buknu
Fajn, měla jsem od Radka takovou zvláštně ve světlém tonu a druhou jsem červenou zašly obě
dnes jsem sazel cibuloviny na jarni rychleni, takze uz pomalu ukoncim tuto sezonu, do tedka nebyl vubec cas :lol:
Musím končit tak ahoj
tak se mi podařilo kamsi uložit obrázy tak posílám, myslím, že stojí za podívání, díky Dana
je to druh Minerva a pokud máte někdo nějaké zkušenosti s touto dorůdou budu ráda když se podělíte, jsem začátečník, děkuji :-)
http://img.janforman.com/DSCF4944ojvt.JPG
http://img.janforman.com/DSCF4946vdho.JPG
http://img.janforman.com/DSCF3292m3rd.JPG
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Minerva