Téma: Gilmar
Kúpil som si dnes nový amaryllis pod všeobecným názvom Red striped, ale myslím si že je to A.Gilmar.
Aký je Váš názor???
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Gilmar
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Kúpil som si dnes nový amaryllis pod všeobecným názvom Red striped, ale myslím si že je to A.Gilmar.
Aký je Váš názor???
Jo,je to on.
Má to ale někdo štěstí. Vypadá velice přesně na Gilmar.
TAKE se mi libi, kdes ho Pavle koupil?
V Baumaxe.
Ale v odrodách majú mišung, treba čakať až rozkvitnú.
a ty sis koupil jen tuhle??nebo na nas chystas prekvapko?-s pravdou ven!
Miro, kúpil som len túto. Ale je naozaj super, môžem len a len doporučiť.
A s tým prekvápkom... nechajte sa prekvapiť... ... ale asi až začiatkom roku 2011.
jeste rekni, ze prekvapkem bude koupeny semenac po Papiliovi a my budem out
mala by to byť už dospelá cibuľa a... Papilio má v tom tak trochu asistenciu.
Uvidíme ako to dopadne...
takze sem mel asi pravdu
nechápu - nikdy jsem si žádného Gilmara nevšimla, ale jen ho vidím u tebe, už bych ho chtěla taky! není to náhodou chamtivost?
jsem fakt zvědavá, čím nás to napínáš :o
Jani si mooc preje Adélu-jistě nejaky semenacek bude jak Adélka aspon s ni muzu slavit narozky v jeden den
ja tomu mymu jednomu semenaci jiz rikam Adéla-udelal hodne odnozi,ale jak pokvete to bude prekvapko
Komul já dostala v Březnu od Helči semenáčka a s jedním lístkem a tak je to dosud.Nevím jak ho přinutit růst.
nějak jsem se s tou Adélou ztratila a nerozumím... ale to je fuk
Jani, přesto, že se to nezdá, to cestování je pro ně velký stres a trvá jim, než se zvetí. od března je ale dlouhá doba, asi se mu něco nelíbí. zkus ho přesadit - do jiného druhu substrátu a jiného květníku. já dostala na jaře od Karen cibulku, zasadila jsem ji do starého hrnku a několik měsíců byla jak sfinga - nehnula se o milimetr. tak mě to naštvalo, vyklepla jsem ji a přesadila a ona nastartovala jak raketa - přestože byl podzim...
Skusím to snad se začne něco dít.Díky.
To s tou Adelou,já jen trošku rejpu do Miry že tím křížením ten mičurin vypěstuje Adelu.
Krásne ti to všetko kvitne. Gilmar je nááádherný.
Helenko,Pavle je nádhernej
fakt krása!
zato ten můj nějak stávkuje... od zasazení se vůbec nepohnul, kořeny téměř žádné,nové ani náhodou, květní stvol nevyrostl ani o milimetr... i zaříkávání jsem zkusila a pořád nic
tak Gilmar nakonec vykvetl 4.4., ale stvol se mu vůbec nepohnul.
všimněte si, jak má rozházené prašníky - jako chapadla
moje radost z něj ale neměla dlouhého trvání. jak jsem ho tak fotila a obdivovala - zatím byl rozkvetlý jen jeden květ na prvním stvolu a druhý stvol se ukazoval v cibuli - tak jsem si všimla, že ta hniloba pěkně postoupila, i když jsem ho prakticky nezalila, jen dala do substrátu. vyndala jsem ho - no děs běs
tak jsem ho oloupala, zasypala dřevěným uhlím, uřízla stvol, nechala do druhého dne zasychat a pak zasadila do čistého perlitu. a děj se vůle boží
Já takhle bojuju už od podzimu o Lady Jane.Koupele,perlit -vyžene kožínky i listy jde do hlíny a začíná znovu hnít a pořád dokola.A to je taky skoro pořád na suchu.
hmmm, tak to nejsou moc dobré vyhlídky...
To je potom po radosti. Taky se trápím s několika cibulemi co byly loni vpořádku a letos nemají kořeny.Zatím ale nehnijí. Jen mám květy ve váze.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Gilmar