Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » San Remo
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
ted me napadlo hned krizeni San Remo x Charisma - maji spolecny znak a to rozmisteni barev po kvetu,ale kazdy ma jinou barvu takze na krizeni to bude dobry
Moc krásný, povedl se
Jani moc pěkný
Jani moc pěkný
Janko, je překrásný
Díky děvčata.
krásný moc se mi líbí
ten je! už jsem ho obdivovala u Karen - mám na něj políčeno
Letos jsem se konečně dočkala a odrůda sedí
gratuluju! fakt se povedl
Moc hezoučký!!!:|
Překrásný :rolleyes:
Helenko parádní moc blahopřeji
Tak moje San Remo vypadá špatně.Po sklizni semínek vypadalo ještě dobře,i když už tenkrát mělo na koncích listů zažloutlé skvrny. Tenkrát jsem si to ještě ani nepovšimla. Později začaly listy schnout,až to zčernalo docela, ale ne celkově, tvořily se takové ohraničené skvrny na konci a postupovaly dolů. Tenkrát jsem je - ty konce se skvrnama odstříhala. Na druhých dvouch fotkách je stav dneska. Jinak cibule vypadá zdravě. Máte někdo s něčím takovým zkušenost? Je to třeba jen z vyčerpání a znovu vyrazí, nebo je to něco vážnějšího?,
mam neco podobneho, sice listy nesly vsechny narau smahem, ale podoba tu jista je-odruda Evergreen mi vloni zacala postupne shazovat listy-zezloutly a zmekly, i letos se zda, ze to bude take takove, nicmene nic se mu nestalo a jako jedina amka kvetla i pres leto-tot ma zkusenost
Hlavně aby přežila, to by mě moc mrzelo přijít o ni. Jinak po vysazení do zahrady zhazovaly listy všechny.
V tuhle roční dobu je to trochu záhada. Možná je to tím, že měla cibule zelené listy v zimním období a nyní si myslí, že nastavá období klidu. Hlavně aby se něco špatného nedělo uvnitř cibule.
Přátelé, mám to samé s Evergreen, a Samba. Hádejte, je to kvůli nesouladu teploty a osvětlení.
Když je teplo, je příliš intenzivní rostliny dýchat, a je-li světla málo asimilaci fotosyntézou nezahrnuje spotřebu látek v procesu dýchání, takže rostliny vrhnout jejich listy.
mému kříženečkovi teď po odkvětu také začaly žloutnout vnější listy a nejen u velké cibule, ale i u těch 4 miminek. ale jak je vidět, je to jen ojedinělé, ne u všech druhů, tak nevím, jestli má Oliq pravdu. to by přece pak muselo postihnout všechny rostliny ve stejných podmínkách...
Karen, mě to udělaly všechny cibulky od kolibříků co jsem koupila letos.Minulý rok mi to kolibřík taky udělal,pak se na zahradě dal dohromady a teď asi 14 dnů zpátky jsem ho vytáhla ,má na květ a začínají mu lézt i listy zatím ten loňský vypadá dobře.
Olig má asi pravdu, jednoho kolibříka mám v práci u okna a ten má listy půlmetrový,ty doma jsou bez listů-prostě katasrofa a to zamračené počasí jim vůbec nepřidá.
Loni mi to neudělala žádná a taky byly všechny tady jen u jedné se ukázala spála na listech ty teda odešly a zase nearostly nové. Teď nevím jistě která to byla. Eda tenkrát říkal že se to bude každoročně vracet.Ale tahle tu spálu neměla to jsem kontrolovala. Tady ty listy od špice měly postupně uschlé tmavé skvrny.
navic spolu s Oliq mame Evergreena-takze je tato odruda na to nachylnejsi a proste to dela, tak snad se nemusime prilis znepokojovat, no za 2mesice je uz vyndame a vysadime, jupi-takze se to jiste zas srovna
můj Evergreen loni udělal to samé, ale až mnohem později, myslela jsem, že je na vině příliš mnoho slunce, asi mu bylo moc horko?
v srpnu preventivně shodil všechny listy a zazelenal se až v listopadu, když jsem prošťárala net, tak by mu měl vyhovovat polostín
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » San Remo