Téma: Giraffe
sice už kvete několikátý den, navíc jsem ji včera opýlila, takže květy velmi rychle odcházejí, ale protože ještě nemá své téma, tak ho zakládám
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Giraffe
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
sice už kvete několikátý den, navíc jsem ji včera opýlila, takže květy velmi rychle odcházejí, ale protože ještě nemá své téma, tak ho zakládám
ta je krasna! kde jsi ji vubec koupila? moc se mi zamlouva
Míro, únor 2009 / Eurobulb. na jaře jsem s ní opylovala Evergreen (semenáčky jsem ti možná posílala). má ještě jeden stvol, tak se mi kvetení prodlouží... zkusila jsem ji teď opýlit Papiliem, ale moc nadějí si nedělám
ano semenacek mam .-) skoda, ze ji nemeli ted v eurobulbu-hned bych ji vzal
Komule je pěkná, u nejkrásnějších hvězdníků odchází květy nejdříve. Co se dá dělat.
Edo, ty to jiste budes vedet-vis vsechno ohledne Papilia ta Giraffe-neni to odruda vznikla z Papilia či Ex.Star??
Je to přímý potomek Papilia,stejně jako E.Star.
hold kvalita se nezapře:-) diky Jirko
Komulko moc pěkná mám další na seznam chtěných
děkuju všem
Teda jedna kráska vedle druhé.Nádhera
Dnes jsem koukal na Giraffe a bude mít třetí stvol.Je tedy jasné,že i při dobré domácí péči může mít cibule i více jak dva květní stvoly.Mám z ní radost.Loni měla jen dva květy na jednom stvolu a ten rostl z vrcholu cibule a utlačoval její růst.První dva měsíce rostly zdeformované listy a to velmi pomalu,teprve při letnění se její stav zlepšil,a na konci sezóny měla 11 listů.Jo a na prvním stvolu budou tři květy a vypadá to,že pokvetou dva stvoly naráz.
Tak to bude veľká paráda. Už sa teším na foto s kvetmi.
Jirko, já se hlásím o semínka.Děkuji
Opylení u Giraffe je problém,není samosprašná.A nepřipadá v úvahu opylení pylem z jiné rostliny téhož kultivaru,protože jsou všechny s největší pravděpodobností klonem téže rostliny.Podobný problém je i u opylení jinými kultivary.Je totiž,jakožto potomek Papilia,diploidní a většina nových holandských kultivarů je tetraploidní.Budu se však snažit,stejně jako u Papilia,o opylení některými odrůdami,které by mohly být stejně jako ona diploidní.V úvahu připadá Neon,Vittatum a také Papilio samotné.Pokud by někdo mohl poslat pyl drobnokvětých odrůd jako je třeba Pink Floyd,Amputo,Sweet Lilian,Estrela ap,zkusil bych i tyto.Ale takové skvosty tu asi nikdo mít nebude,nebo se mýlím.
teda Jirko, to bude parada! ty ji mas z Eurobulbu?
Ne,mám ji už tři roky a byla to náhodná koupě v Baumaxu.Měla to být červená,ale puky i tvar byl jiný než u ostatních,a kousek květu co byl z puku ven měl žíhání,tak jsem ji koupil.A neprohloupil.
takovy stesti bych chtel mit taky!kdyz si koupim nejakou ja tak bude vzdycky cervena nebo lososova
Já ji opylila Papiliem a semeníky zatím drží, ale na hodnocení je příliš brzy... druhý stvol rozkvete možná už zítra a bude mít tři květy
Jirko, Amputo sice mám, ale bohužel zatím spinká. Pink Floyd má myslím Eda a Estrellu Jíťa (Kopči), ale nejsem si jistá
pokud se zadari, hlasim se na seminka, i kdyby za penizky-jiste za to stoji!
taky tak staviam sa do fronty.
OK, kluci, sice si vás píšu, ale fakt je to hodně předčasný
skoda Jirko, ze ji nenabizi ta firma, co si od nich ted objednavam 10cibuli budes ji mit vskutku fenomenalni!
Asi u mě,co do oblíbenosti,vede.
Jirko, však je nádherná, gratuluji
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Giraffe