Re: Pokec o všem-7
Pyl dneska dorazil a hned 2x oběma moc dík .
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-7
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pyl dneska dorazil a hned 2x oběma moc dík .
ve skutecnosti musi byt jeste krasnejsi nez na fotkach, moc blahopreju
ale vubec nezavidim tu spoustu prace :lol:
Karen jsou moc pěkný.Ještě vnímáš okolí po těch probdělejch nocích?
Mirku je to náročný, ten prcek se sám nenapije, a Džes má hrozně malinký cáky .K použití jsou zatím jen poslední pár. Tak i ty holky musím kontrolovat aby se napily. Proto je krmím i v noci a na spaní není čas. Už jsou lepší, ale ještě je pořád musím kontrolovat,držet u cáku a tomu malinkýmu pejskovi odstřikuji a krmím stříkačkou.
Komulko,pyl je doma,děkuji.
si matně pamatuji, ze se obcas strikackou dokrmovala mala prasatka a kotata
Kájo, můžu ti poslat už jen čistá semínka, teď mám dost A jestli chceš křížence, tak ti pošlu na jaře semenáček.
A jinak semínka jsem všem dnes poslala, tak čekejte obálku
A Karen štěňátka jsou nádherná. Hned bych si pro jedno přijela
Evi, psala jsem ti že bych dala přednost sazeničkám na jaře, ale jestli je to problem, tak semínko taky někam ještě dám.Rozhodně bych je nechtěla propást.
ja jako hlava zapomnetliva sem si to zamluvil hned-uz vidim na jare jak vvsechno vysevam a hlavu se bude tocit kolem! uz mam semena i barevnych kukuřic - no co ja jeste budu pestovat to radsi vedet ani nechci
Karen, tobě pošlu potom semenáčky A Mirkovi zítra pošlu ty semínka, nebo až v pondělí?? Nevím jestli by do pátku přišli... napiš jak je chceš poslat, to bude nejlepší
Karen, držím pěsti ať to ve zdraví vydržíš.Semínka Donau a křížená už klíčí-zatím jen kořínky,ale je vidět že se snaží
Karle, snad už budeš jen zdráv.Drřím pěsti.
klidne je posli zitra-kdyz v po prijdou, budu rad-to nechodim do prace takze je muzu v poklidu vysit..
tak dobře, pošlu je zítra
Helenko a jak ti klíčily ty semínka Donau a křížená? U mne ta křížená vzešla uplně všechna,ale ty čistý těch jen tak polovička. Křížená už mají zelené lístečky čistá ani jedno. To je docela zvláštní. Samo že byla daná do vody jeden den. Jen jsem tam dala dost málo vody, nebo nevím možná se odpařila. Včera jsem koukala že mají kořínek až na dno a jak se o něj opírala převracela se a klesala ke dnu. Tak jsem je dneska zasadila. Oboje i ty co zatím neměli nic zeleného.
Karen ti špunti rostou před očima :rolleyes:
To je dobře
Karle...tak to Ti nezávidím-hlavně ať už je dobře
Evi ahoj
Marci dala bych přednost ,kdyby jim už bylo aspoň 14 dnů a abych se mohla vyspat. Už jsem fakt dost ospala.
Tak to Ti věřím,taky jsme jednou piplaly miminka,ale kníračů Ale tam stačily 2 dny a chytly se.Bude dobře a pak je nebudeš chtít dát
Jirko, tak hlavně aby se zadařilo!
Karen, ty už jsi dostala pyl taky? to je rychlost! jinak jste s Džesinkou dvě obdivuhodné maminy
Karen jsou krásný.Vydrž.
Mirku-jak to vypadá s tou ozářenou cibulkou?Už se budí?
Jak Vám koření cibule z nových nákupů.Mě letos velice špatně,některé nemají kořeny ani po odkvětu 2 i 3 stvolů.Jewel,Double Record,Lady Jane a ani Neon ještě nepustily jediný.Tak jsem je včera znovu zasypával stimulátorem a některým i lehce ořezal podpučí.To seřezávání se mi zatím osvědčilo v připadě velmi vysokého podpučí téměř stoprocentně a tak zkouším,jestli to cibuli bude stimulovat k rychlejší tvorbě kořenů i u ostatních.
po objednávke priamo z Holandska súhlasilo iba 50% odrôd,to je moja minuloročná skúsenosť.Máte niekto podobné skúsenosti,poprípade ako ste riešili reklamáciu?Ďakujem.
Musím říct, že z podzimních nákupů cibule opravdu špatně koření. Exotika úplně vypadla z květináče - nemá žádný kořen - zato se může pyšnit dvěma stvoly - nevím co s ní po odkvětu bude. Riloně trvalo od září cca do listopadu než nasadila na květ, nyní zrovna dokvetla,ale nemá ani jeden lísteček - takže asi také kořeny nic - moc......
Jirko mam stejný problem Lemon Lime třeba nezakořenil od 4.10. a oba stvoly zaschly.
Leni, ozarena cibulka se probudila, 1cm uz je nad cibuli!
Jirko, zobecním letošní i loňské nákupy, protože je to stejné. pokud cibule při nákupu neměla žádné původní kořeny, nezakořenila vůbec. takto jsem musela z loňského jarního nákupu z EB vyhodit dvě cibule. po vykvetení nerostly ani listy ani kořeny. žádný stimulátor ani řezání nepomohlo. jedna navíc byla totálně prolezlá spálou. letos od podzimu jsem zatím bez kořenů sázela jedinou cibulku z nákupu z Polska , stvol vůbec nevyrostl - kvete přímo nad cibulí a až dokvete, tak půjde. při zdvihnutí z květináče před několika dny jsem zjistila, že nejen není jediný kořínek, ale rejdí v ní jakési malé bílé larvičky
Pavol, psala jsem svoje zkušenosti s EB obsáhle Martinovi, který chtěl reference, takže tady jen velmi stručně:
konkrétně EB umožňuje reklamovat pouze 14 dní od nákupu!
event. reklamace týkající se jen několika cibulí je bezpředmětná. já měla k reklamaci 3ks v ceně podle kurzu v den nákupu za 386,- Kč a za balíček do NL do 500g zaplatím 380,- Kč a vůbec nemám jistotu, jestli by poslali nové cibule. v případě EB na písemnou reklamaci vůbec nereagoval...
Loni mi třeba všechny cibule od Bráta i jiných dodavatelů,ačkoli byly úplně bez kořenů,zakořenily,v tom problém nevidím.Většinou staré kořeny po koupi vždy odstraním,v přelitém substrátu jsou již většinou zhnilé a u volných cibulek natolik seschlé,že o jejich regeneraci nemá smysl ani uvažovat.Ale letos mi více jak polovina cibulek prostě kořeny nevytváří,raší listy i puky a cibule se tím ještě víc oslabují.Nebýt mouchy,tak bych mohl loňský rok označit za úspěšný,ale letos to začíná špatně.A to mám cibule ve dvou odlišných prostředích na zkoušku: jedna část je na oknech při teplotě 18 - 20 stupňů a druhá pod umělým světlem s teplotami okolo 25 stupňů.A u obou koření stoprocentně jen cibule pěstěné loni doma.Já mám pocit,že jim oddalují vegetaci a skladují je i déle než rok.A z toho se pak hodně špatně vzpamatovávají.
je to možné, ale já jsem se až do loňského ledna a nákupu u EB nikdy nesetkala s cibulí bez kořenů. samozřejmě ty seschlé také odstraňuju, ale dužnaté nechávám, event. když jsou moc dlouhé zastřihávám a nikdy jsem neměla s kořeněním problém... teď z podzimní dodávky (kromě té polské) mám pár cibulí, které po odstranění suchých mají jen 2-3 kořeny, ale nové pak rostou... je fakt, že s doma pěstovanými se to nedá srovnávat.
určitě s nimi provádějí psí kusy, protože jde o to, aby cibule vykvetla a ne aby dále žila... po dva až tři roky před prodejem prý procházejí nějakou specielní kůrou - bližší informace nebyly k dispozici
Moje letošní první koupené cibule u fa Cibulka byly San Remo, Ambience a Donau, všechny kořenily nádherně a to až lezly kořeny ven z květináče. Z Polska mám jednu je to Clown..Ten je horší, kvetl zatím jedním stvolem se 2 květy pak se na cibuli ukázala hniloba ..při ošetření bylo vidět, že má -měla jediný kořen který se větvil a bohužel se mi ulomil.Tak nevím teď raší lísteček a vypadá to i na druhý stvol .Co dělá kořen netuším. Pak mám dva cybistery z fa.Eurobubl oba bez listů finišují do květu. Cibule je zdravá tak nevím co kořeny.
Víc mě namichlo že už 2 cibule z loňska jsem ošetřovala na začínající flek na cibuli po zasazení. Jsou to teda jen dvě z 12 které jsem ze starých sázela. Tak takto to vypadá u mne.
DEKUJU!! Dnes mi Evi dorazila ta seminka, jsem necekal, ze dorazi uz dnes! diky moc
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-7