Re: Pokec o všem-7
Tychi, jen počkej, až tě popadne chtivá!
... a ty semenáčky budou chtít na jaře rozsadit ... :o
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-7
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Tychi, jen počkej, až tě popadne chtivá!
... a ty semenáčky budou chtít na jaře rozsadit ... :o
To se ti Jirko povedl dobrý nákup, za ty peníze se to určitě vyplatilo, teď budeš číhat a my čekat na foto, co z které cibule vyleze. Karel
Tychi tak s tím něco dělej ! Tak málo tady snad ani nikdo nemá, muséš se přihlásit abychom ti trochu rozšířili tvůj sortiment.
Kdepak, rozesazovat se nebude, jsou v každém max. dva.
Chybí mi ke štěstí jen bílá, a sortiment se rozroste až semenáče dorostou a pak začneme nejspíš rozdávat, nevím kam bychom je dávaly letnit a vůbec, kde by rostly, mají k dispozici jen jeden parapet(o:
nejkrásnější bílá, co znám, je green godess - ale samozřejmě záleží na vkusu každého
Komulko ahoj, už jsem si myslela že se ani nikdo neukáže,Green godess mám ,ale u mne nepatří k nejoblíbenějším. Loni mi na Vánoce kvetla .CHristmas Gift...do dneška na ni vzpomínám. Tak nádherné velké čistě bílé květy s nazelenalým středem .Měla najednou dva stvoly a tak to bylo jako velká bílá kytice.Ještě se mi líbil Mont Blanc..jenže ten mi po odkvětu zašel .
Ale koukám že ty jsi už utekla, nešlo mi se nikam přihlásit, byla tu nějaká poruch,nešlo mi jít ani na hry ,ani na poštu,ale jinam ano.
Merlot jsi tu ještě?
Nechceš se ataky přidat k objednávce?
Je tu ale bloudí ,vzkazuje ti: jedu do Ivančic asi za 10 dnů a staví se.
:):):):):):):):):):):):) PRO KAREN
K JAKÉ OBJEDNÁVCE?:cool:
našla se hurááááá
no vida, ještě to tu tak docela nespí!
Merlot, dělali jsme zase společnou objednávku cibulí ,počky já to najdu
Vlákno Eurobulb řádek 234
A nabídka je tady http://www.eurobulb.nl/index.php/shop/2 … lis%29.htm
Ty máš zase noční?
DO KDY TO MÁ BÝT?
myslím že to bude posílat už brzy, ale napiš že předběžně, protože vyřizovat se to bude až najaře - rozesílat
DOBŘE,NAPÍŠU TI A POŠLOU TO K TOBĚ A PODĚLÍME SE O POŠTOVNÉ,ALE VYDRŽ,AŽ SI TO V KLIDU PROHLÍDNU.
Věřte, chtíč by byl, ale místo ne, už teď přemýšlím, kam se semenáčky, budou muset na nějaký čas uvolnit místo paprikám..
ja papriky vsevam az kolem 10.3.,takze casu dost
My koncem ledna, v dubnu jdou do skleníku kvetoucí a pak už začínají plodit. V březnu jsou na řadě rajčata(o:
mne behem dubna take jiz kvetou a seju je v 1/2 brezna
Karen-když už bojuje takhle dlouho,tak už to snad zvládne.Vydrž.Ten rozdíl ve váze je fakt velký,ale bříško má plné.
Mirku, tak je máš rychlejší(o: Něco samozřejmě dělá delší den..
Ale riskovat se mi to nechce, jsme zvyklé takhle. Jen ještě musíme stihnout koupit někde v zelenině správnou (červenou dlouhou pevnou) papriku a vyndat z ní semena, kapie už jsme zvládly, teď ještě tyhle a budeme se těšit na léto a paprikové hody(o:
ty si nekupujes seminka v kramu,to beres vazne tech z obchodu?jaky mas vysledky?
obyč i F1 měly u nás tak nízkou klíčivost, že to bylo k pláči
semena z těch, co jíme přes zimu klíčí až moc, přijde mi, že opravdu každé, jednou mi přišlo, že z nich rostou rovnou dvojčata(o:
Papriky zatím vždy zachovaly tvar, chuť i barvu. Z červené kapie jíme červené kapie, z oranžové oranžové, ze žluté žluté, z červených dlouhých (16cm) jsme loni měli ultradlouhé červené (průměr těch byl 24 cm). Na podzim už jsou pak druhé plody samozřejmě tenčí a menší, ale stále stejně chutné.
Jediný výpadek byl loni, kdy zelené dlouhé nevyklíčily vůbec, ale to určitě bylo tím, že nebyly zralé a měly mít jinou než zelenou barvu..
ano zelene papriky nejsou zelenymi-ja je zasadne nejim! navic muze tam byt jed(je to prece celed lilkovita), takze zelenym se vyhybam-v podstate to je jako kdyz bychom mely jist zeleny nezraly rajsky
Taky jsme to zkoušely z kupovaných červených paprik a šlo to. Dělala to babička co tady bydlela před námi,já teď už žádnou sadbu nedělám,pro místo - všude mám jen amky. Loni jsem měla sazenice od Evči a byly moc fajn rajčata.Papriky tady loni nevyšli. Ani velkopěstitel co jsme od něho měli minule papriky na zavaření loni neuspěl a to je má ve velkém na poli.Nic neprodával a zůstaly mu na polu nedozrálé.
tak to je Karen dost co rici-ja mam vzdy lepsi papriky z pole nez ze skleniku a dozraji vzdy, uz se musim smirit ze i my spadame pod j.Moravu, i kdyz sem ve str.Cechach
Skleník já nemám vůbec všecko jen na zahradě., ale loni prostě nešly teda nerostly. Sazenice byly pěkný, asi málo slunka nebo co .Zrovna jako okurky ale to už jsem ti říkala nakladaček jsem loni sebrala sbídou pár sklinek. Salátovek bylo víc, ale taky horší než v předešlých letech.
Mirku, byly světle zelené, trošku do žluta, tak nás zmátly. Zelené kapie taky nejím, na těch je to vidět, že jsou nezralé, chutnají jak šlupky od hrachu..
Teda Jirko to byl nákup za tu cenu velice slušný a toho překvapení až se začnou ukazovat poupátka to budeš napnutý jak kšandy a mi s tebou jaká kráska se ukáže .
Ještě máš volnou cibulku Vitata pokud ano hlásím se do fronty.
Děkuji
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-7