Téma: Strelitzie
Nedalo mi to, abych se s Váma nepodělila o tu krásu co mi teď kvete, tak to dávám sem do nové rubriky, ať se to neplete mezi amarylkami
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Strelitzie
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nedalo mi to, abych se s Váma nepodělila o tu krásu co mi teď kvete, tak to dávám sem do nové rubriky, ať se to neplete mezi amarylkami
zkus prosim fotku zmensit, neda se to ani moc prihlednout, vubc se to nenacita, je to extremne velke
snad teď OK....
super:-) ja ji mam a jeste mi bohuzel nekvetla, a uz by teda mohla..zadny prcek to neni, o to vic Ti gratuluji .-)
Jani, taky asi velka fotka, spatne se to nacita a vzdycky se mi to na pc zastavi :-(
jinak pry zacinaji kvest od sveho 5.roku zivota, takze mozna, ze uz 1rok a pokvete
Teda ta je pěkná vůbec jsem netušila že vykvete v domácích podmínkách
Díky všem, mám z ní radost. Mám je tři, ale kvete vždy jen tahle (minule měla dva květy). Všechny mají odhadem tak 8 let a jsou košatější než má Janka. Chci tím říct, že v květináči mi z jedné rostliny narostlo víc trsů. Květináče mám tak 30x30x30 cm. Je zajímavé, že jedna z nich má jako by kratší a širší listy (ta co kvete) a dvě z nich mají listy protáhlejší, delší. Kive mi říkala, že jsou dva typy strelitzií-to jsem ani nevěděla, druhá je modro-bílá. Já znám jen tu oranžovou....Fotky té modro bílé se dají najít na googlu v obrázcích, když zadáte slovo strelitzie :- )
Kopci tu modrou jsem viděla, je taky moc hezká.Na Fuentaventuře rostou jako křoví kolem silnic.Byla jsem u vytržení ,zrovna kvetly.
Ta moje je teda mladá a já jí přesadila asi prěd rokem a rozdělila jsem jí.Byly taky 3.,ty jsem rozdala po rodině.
Kopci moc gratuluji - strlizie je nádherná!!!
Také jí mám doma už několik let, ale jakoby se zastavila a nedělá vůbec nic. Loni jsem jí přesadila a ani to jí neprobralo. Vůbec mi neroste ani neodumírá. Je to zrovna několik dní co jsem jí pohrozila jestli se neprobere tak jí na podzim vyhodím - jsem zvědavá jestli to s ní pohne. Jednou jsem takhle pohrozila cykasu a najednou pustil a dneska je z něj fešák
jo tak to mame uplne stejny problem!
tu nicolai jsem videl kvest v botanicky Liberec, Praze, Amstrdamu a pokazdy se mi libila, akorad je snad 3x vetsi nez ta klasicka
Je ,já si přivezla před lety semena ale nevzešla.I když možná to bylo mou nedočkavostí ,psali že trvá i rok než vzejdou a já to po pár měsících vzdala a květník vysypala.
no mozna sis tim zachranila misto na půl obyvaku
To máš pravdu,tahle je opravdu obrovská.
ja tu mam jednu Anturii a ta uz ma 1/3 pokoje :lol:
Anturka jsem odvezla k rodičum na barák.Měla jsem 4 ale u mě je na ně sucho a chudinky živořily.
ja mam spis takovy neobvykly druh-asi nemusi mit tolik vlhkosti tak to dohani rustem
Tak kdybys náhodou přesazoval a dělil vspomeň si na Slavkov. čím větší kytka tím jsem spokojenější.Kamaádi říkají že už neví jak to u mě vypadá jen kytky.
tadle neodnozuje, porad roste do vysky a rapik ma delku metr a list 20-30cm tak asi si dokazes predstavit co je to za monstrum
No potěž tě to je pěkná Adéla.A jakou barvu má květ?
Mirku, ta tvoje anturka je do ruzova ? Nebo se mi to zda...? Ja mam doma taky jednu, cervenou, taky je to tak trochu Adela...:-). Uz se mi 2x vysypala z kvetinace, jak je velka- a ja porad nemam cas ji presadit do vetsiho.
Jinak strelitzie se dneska jeste vic rozevrela, kvet je daleko bohatejsi, vypada uzasne. Taky jsem nasla poupata na Double Records a na cervenem kolibrikovi o ktery jsem skoro prisla.....Tem co nekvete: ja s ni nic extra neprovadim, hnojim ji jako ostatni kytky-Kristalonem a pres leto je jako ostatni kytky venku. Jiny recept na ni nemam....Takze zkuste premlouvat, vyhrozovat, prihnojit, vyhodit pres leto ven-ono neco z toho urcite zafunguje :-))
byla venku a stejne se ji to nelibilo...melas ji na uplnem upalu?
jj, anturko ma takovou hodne svetle ruzovou barvu, je to A.ferreriense-malo obvyklé kvete dvakrat za rok-na jare a na podzim
Mirku, byla ne na úplně přímém slunku, ale ani ne v polostínu. Z rána a odpoledne byla chráněná révou-přistíněná a svítit na ni začalo až navečer, když sluníčko už nebylo tak ostré..Tak mě z těch tří kvete taky jen jedna..:-).
Jo a ta růžová anturka je krásná....
no hlavne sem rad,ze je to rarita
teda, to mi delas schvalne, kdyz vis, ze na ni tak dlouho cekam! tise zavidim a gratuluju!
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Strelitzie