Re: Botanická hippeastra
Jani, semínka dorazila včera v pořádku.Stávkoval nám počítač,tak jsem se sem nedostala.Jinak Děkuji
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jani, semínka dorazila včera v pořádku.Stávkoval nám počítač,tak jsem se sem nedostala.Jinak Děkuji
Jani tak dluh je uhrazený z účtu dcery Zuzana Machálková. Platila to dneska kolem poledne.Byla se kouknout na pejsky. Dík za trpělivost. Karen
Jani,taky jsem to poslal dnes.Děkuji.
Já taky děkuju:-)
zajimalo by me, kdo je vysel klasicky a kdo do vodni lazne,pochlubte se
U mě plavou, ale teprve od včerejška.
Moje taky plavou
Pavliku, tobě ještě nedošla ta semínka původem z Brazilie? Já je dávala plavat 7.1.
u mě taky plavou, ale teprve od 11.1., předtím se jim voda zdála moc studená
Tak 17.1. už ti taky porostou, vlastně určitě dřív to jen já si to všimla až dneska. Vůbec jsem to nečekala tak brzy.Říkala jsem si že nebudou už tak moc čerstvá tak že to bude trvat déle.
Klíčení semen : Papilio x Vittatum 100%,Glaucescens zatím nic.
Taky mi ně co klíčí,zatím jen tak dva tři kousky.Tak uvidím příští týden
Jirko, mě zase Papilium x Vittatum nic
v pondeli jsem vyseval primo do zeme, a calyp. uz se nadzvedava...
tak já dávala plavat něco 12. něco 15. a papiliumxvittatum ze středy má jedno dnes kořínek! doufám, že to bude pokračovat
Kořínků už tam mám dost, ale dneska už jsem viděla u dvouch semínek že vystrkují lísteček nahoru, jen není vůbec zelený jak jsem zvyklá u těch všech ostatních, ale má barvu jako kořínek. To se asi časem dobarví.
takze jsou jakoby bila?!
ano, taky je to takové jako jde dolů kořínek,nyslím i tvarem, ale je to teprve začátek ,maličké,.To semínko má i dolů kořínek.Mně to totiž nejdřív přišlo, že se to semínko obrátilo a kořínek trčí nahoru, ale není to tak má to i kořínek dolů
dnes vsechny 4 botaňáky se jiz nadzvedaji, tak mam radost, ze to prozatim je takto nadejne
Mám velkou radost,dnes pustilo několik semínek Glaucescens kořínky.A u Papilio x Vittatum první lísteček.Jedno semínko sice už zašlo,ale i tak spokojenost.
Já dneska přesadila z vody do sadbového substrátu ty moje :aulicum 'Pedra do Garrafăo', aulicum corupa Herb a alyptratum. Ten poslední - Papiláček má sice kořínek, ale lísteček zatím ani jeden.:D Tak jsem jej ještě nechala plavat. Celkově mně vzešlo všechno mimo dvouch z různých skupinek. Tak že klíčivost i u mne je skoro 100%
vypadaji jak exoticka pažitka,vid? jinak si dopis ten nazev k calyptratum...
Ale já ten název kopírovala z nabídky ,tučně bylo vytištěné jen to co tam mám tak tam dopíšu i ten zbytek Hippeastrum calyptratum Herb.
Nevěděla jsem ,že to je důležitý, tak ti dík.
ted si z hlavy nevzpomenu na cely nazev, ale cely nazev je tady v sekci odrudy hvezdniku a tamm to je...
To myslíš tady to? Hippeastrum calyptratum 'Biritiba', ale to tam napsaný nebylo to víš já tomu tak nerozumím, ani nevím jak se to čte
TAK TO TAM MÁM NAPSAT?
jojo,to jsem myslel mel by to byt kultivar, nevim, zda vyslechteny nebo nalezeny tez v prirode,ale kultivar to je..
ten výraz Kultivar znamená že je to přírodní forma, je to tak?!
Stránky Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra