Re: Neznámá amarylka
Taky budu mít jednu neznámou,vypadá to že nebude celá červená
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá amarylka
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Taky budu mít jednu neznámou,vypadá to že nebude celá červená
Jani je moc pěkná
to jsou teda kotouče zdaji se mi teda maxi-paradni!
Mě se moc líbí je čistě bílá a květy jsou opravdu velké je od loni a vykukuje už druhé poupě.
Ty teda jsou!!! Mám ráda ty bílé květy
Já si před chvílí dovezla miláčka-jsem zvědavá co z toho bude
Jak se otevře pošlu foto-ulomila jsem největší květ,takže si budu muset počkat na další
Heli to jsem napnutá s tebou.
no Helenko, ja zrovna dnes myslel, ze kdyby se mi nejaky kvet uloupl tak hned ho jdu vyfotit do snehu a poslu sem do ankety o nej hvezdnik takovouto zajimavou fotku
Jenže on ještě není otevřený
Onko, od téhle bych si mimčo vzala(o: Je nádherná.
Tak tady jsem otevřela poupě-co jsem ulomila
A tato by se snad zítra už mohla otevřít
vypada dobre, to jsem zvedav, bude jiste hodne kontrastni
Heli ta ulomená je krásná a myslím že jsem ji tu ještě neviděla. krásná koupě stála za to!!!
Potřebuji poradit.
Tyhle fotky mi poslala kamoška ze Slovenska s kterou jsem v kontaktu. Pěstuje tuhle Amarylku již několik roků pod názvem Cracker Jack . Já mám taky s tímhle jménem jednu. Loni mi ji tak pomohl pojmenovat Eda. Co myslíte jsou to stejný, nebo je to jméno správné? První tři jsou Od Beaty ze SR.
Na dalších snímcích je ta moje.
A další to samé Beata má pod názvem Supreme Gárden tyhle dvě první a já mám jinou sice taky ze Slovenska ,ale ne od Beaty. Loni kvetla u mne poprve a to ji Eda tenkrát napsal, že by to mohla být Supreme Garden jen že má víc bíle .
no kazda je jina..
u tech druhych fotek mi take prijde, ze jsou jine..i kdyz nevim Karen jak moc je syta ta tva, psalas tenkrat, ze s cervenou mas problemy...ale vypada vic dooranzova...ale myslim, ze to jedna a tataz odruda neni..
A do třetice.Tohle je taky od Beaty a já jsem z ní celá vedle jak se mně velice líbí. Přijde mi uplně nádherná. Beata o ní píše :"Pravdepodobne je to tiež jedna z tých brazílskych divokých odrôd. Má menšie kvety, po krajoch zvlnené s červenou linkou a tieňovanou ružovou. "
V těchto divokých odrůdách se nevyznám už vůbec, ale vím že jsou tu mezi námi daleko větší odborníci. Dovedl by tuhle krásku někdo zařadit???
Karen ,ta třetí je nejhezčí-pěkný kousek
Ty prostřední fotky-tam bych řekla že je to stejná odrůda,jen každá jinak nafocena.
A ty první fotky,Beata fotila bez blesku , ty je máš z bleskem a to může hodně klamat.Na té poslední fotce je vidět že tvar květů je stejný i ten prostředek je skoro totožný,tak na 90% bych řekla že se jedná o stejnou-nidy nebudeš mít dvě úplně stejné.
A to je natom to nejhezčí
Helenko ta poslední já se na ni nemohu dost vynadívat. Beata ji má opylenou a nakříženou ptala se mě jestli má dělat i čisté hned jí píšu že ano. A ještě se z ní pokusím vyloudit cibulku kdyby tak byla.
Já se do ní úplně zamilovala.
Takže jinak v celku se domníváte,že je to pojmenované správně. Tak jo aspoň nemusím nic měnit. Ty prostřední fotky to Supreme Garden já ji fotila u sousedky ona je skutečně oranžová. Já ji zatím nevlastním kvetoucí. Myslím že ji mám mezi nekvetoucíma, ale to teprve zjistím. Tahle byla focená v pokoji s bleskem to máte pravdu. Navíc byla děsně vysoká a já jaksi nemohla trefit vzdálenost. Bylo tam přítmí vím že jsem s tím měla potíže při focení. Letos až vykvete to zkusím znovu.
Asi mám jednu hodně podobnou jako Karen. Věděl by někdo co to je zač??? Původně měla být temně rudá - takže zase se na krabičce netrefili , ale je nádherná - ten kontrast barev je opravdu takový jako na fotce.....
Tychi ta čistě bílá má jedno mimčo,tak je tvoje ale asi až na podzim je moc malinké teprve vyrazilo.
Onko děkujuuuuuuuuuuu, pokud bych nějakou hezky bílou sehnala dřív, tak se ozvu. Ale pochybuji o tom, na netu objednávat jednu cibuli nechci a v obchodech potkávám jen červené a růžové..
Tak to je ta neznámá.Nevíte co by to mohlo být ?cibulka je malá velikost květu 10x10
bohuzel to envim jak se jmenuje, podobnou mela asi i Karen, ze? ale je nadherna!
Zítra vyfotím při dením světle,vše celkem odpovídá jen ta červená je trochu tmavší.Ten střed je opravdu tak zelený-jak brčál
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá amarylka