Re: Nemocnice-2
áháá! to je ejdna z mala plnych co je skutecne zivotaschopna, opravdu plati to nepsane pravidlo-ze kdo chce zit, zije!
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nemocnice-2
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 19 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
áháá! to je ejdna z mala plnych co je skutecne zivotaschopna, opravdu plati to nepsane pravidlo-ze kdo chce zit, zije!
Tak jsem milou cibuli vysypala.Má krásný kořenový systém.Jedna cibulka je uhnilá a velká cibule má vyžrané podpučí skoro celé (běhají tam jakési breberky) další dvě cibulky jsou nahnilé.Takže pro příště-jak se začnou dělat malé cibulky je to signál že se něco děje.
Už jdu breberkám zkazit jejich pohodový život
Karen,co se týče té cibulky,spíš si myslím,že se ti do substrátu dostala nějaká cibulka ze semenáčků a při zalévání se dostala na povrch,kde zakořenila.Moc bych nesázel na to,že to bude D.Roma.Ale může to být i ona.
Tohle je truhlík v kterém mám za zimu zasazené jen dorost cibulek.Takové ty co jsem řízkovala nebo moc malinké dostala. Žádné semenáčky tady sázené nemám.
Já vím že je to divný způsob jak roste, ale pozorovala jsem ji už nějaký čas nežli jsem vůbec uvěřila že se o cibulku jedná. Ona opravdu leží volně na povrchu a je spojená do země tím volným kořínkem.Dá se do ní šťouchnout a ona se pohybuje volně po povrchu. Skutečně si myslím , že vyrostla z něčeho v zemi. A protože jsou tam ty řízkované cibulky na kusu staré cibule , snad teda vyrostla z toho. Další řízky nebo cibulky jsou oddělené přepážkou a až za touhle skupinkou. Myslím že to je už moc daleko. Jo a že bych něco měla v zemi ? no byla to nově koupená zemina v kšeftě. ..
Tak asi pred piatimi 5-6 týždňami som bol nútený jednu cibuľku dosť olúpať (spála+hniloba). Cibuľka bola takmer bez koreňov. Rozhodol som sa že vyskúšam niečo nové. Kvetináč som naplnil čistým keramzitom a cibuľku som doň zasadil.
Zalievanie bolo vykonávané spodom ponorením kvetináča do vedra s vodou na pár sekúnd a po podpučie, aby sa samotná cibuľka nenavlhčila. Takto som robil cca každé 2-3 dni. Tu vidíte výsledok a môžem len doporučiť. Začal jej rásť aj nový list, tak hádam bude už dobre.Je to na spôsob hydroponického pestovania rastlín.
Pavle, zajímavý způsob záchrany nemocných hvězdníků. Je vidět, že kořeny potřebují hodně vzduchu. Díky za skvělou informaci.
Je to zajímavý nápad.A vypadá to že bude dobře fungovat.
Tak dnes som vybral cibuľky zo zimovania a jedna (Novella) sa bude musieť bohužiaľ liečiť. Hniloba (vo vnútri cibule urobila svoje.)
Moja chyba, mal som si to všimnúť skôr, ale cibuľa zvonku vypadala absolutne O.K. , dokonca nasadila na kvet. Brutálne som ju orezal - čo už, snáď zabojuje. Skúsim ten môj nový systém s keramzitom. Uvidíme.
Dobrý den, asi před týdnem jsem dostala květinu amaryllis. Už měla zaděláno na květ ale ještě nebyl rozvinutý. Včera večer kdyýž jsem došla domu byla květina trošku rozvinutá ale květy červené barvy 2 usychají, vůbec nevím čím to může být. Květinu jsem včera zalila protože zemina je na povrchu sušší. Vedle kětu vyrůsta další květ a tomu se daří zatím jako jedinému růst. Nemůžete mi prosím poradit co s ní je? velice děkuji za odpověď
Vitam Te tu Veroniko, nevim zda se rostlina nespalila za dnu, kdy mrzlo...a ze ted byly pekne mrazy...
Veroniko,vítám tě.Vysypej ji z květináče a podívej se jestli nehnije.Pokud bude v pořádku,znovu ji zasázej a zalívej míň.Nemají rády přelití.
Veroniko, zdravim tě. Někdy lepší vykvete jako uříznutý ve vázičce. Helena má pravdu, může mít nemocné kořeny.
DObrý den, děkuji za Vaše rady uložila jsem obrázky jak vypadal kdyý jsem ho dostala a jak vypadá ted. Zdali je to třeba opravdu tím prostředím?
Ach jo, tak už mám zase příspěvek do tohodle neveselého tématu.
Loni jsem dostala velkou cibuli Minervy od Janky. Byla po odkvětu a nebylo vůbec pozanat, že jí vyhnívá nzbytek po květním stvolu. Mám to nafocené u sebe ve fotkách (Léčení hniloby).
Zůstalo z ni polovička cibule ale rostla a i vegetovala docela dobře na zahradě. Na podzim jsem to co zbylo z cibule dala zimovat.Cibule vypadala tenkrát takto .
Byla na hmat tuhá, a jen jsem se rozhodovala že to šikmé podpučí při sázení seříznu abych jej srovnala. Dneska jsem vyndávala poslední ještě zimované cibuli a tak jsem ji teda seřízla přitom se odhalilo nemilé překvapení. I zbytek druhého stvolu vyhníval jen jsem na to loni nedošla.
Takto to vypadalo vevnitř:
Druhá strana je čistá a tak jsem vyčistila i tu postiženou a nakonec zbyl jen malej ,ale zdravej prostředek. Přesto si myslím, že by se z toho mohla dostat,ovšem tak hned se květu nedočkám.
Teď ji nechávám dobře zaschnout a ráno zasadím.
Hniloba nebo spála mezi suknicemi je vždycky to nejhorší co může cibuli potkat. Karen, věřím, že cibulku zachráníš. Držím palce.
Vidíš Edo, možná máš pravdu, ale ten zbytek stvolu tam skutečně bylo ještě poznat, hned pod první suknicí jsem jej šťourala ven, ale to dál už vypadá jako spála přez jednu suknici.Na povrchu ale nebyla teď už žádná červeň vidět. Proto jsem nad tím vůbec neuvažovala.
no ja doufam, ze ani ta ma W.Nymph neni uvnitř chorá, ta povrchova hnilova nastesti zcela ustoupila a rostlina aspon kvete v klidu bez vyndavani
Já teď znovu prohlížela to co mi zůstalo z cibule. Je to uzavřený střed dokonce je uvnitř vidět i rostoucí lísteček.Suknice kolem něho jsou sice malé ale uzavřené - myslím jako vcelku.Proto si myslím,že to vyjde. Ještě se rozmejšlím, jestli jej zasadit do výsevního s. jako když jsem řízkovala cibuli,nebo do normální zeminy - teda kupované. Zajímá mě názoz ostatních .Mámjej dát pod sáček? Cibuli bych nedávala ,ale řízky ano :rolleyes:
pokud se da pod sacek tak je nutna casta kontrola, ale asi bych ji dal...a asi prozatim ten vysevni s perlitem
Karen já nevím s tím sáčkem .Mě chytla plíseŇ snad hned 2 nebo třetí den a řízky to chytly taky.Přesadila jsem je a bez sáčku jsou bez plísně.
rekl bych, ze kdyz se nechaji namořit a pak do lehkeho substratu s perlitem a obcasnou kontrolou, ze by to vyjit mohlo-hl.i rychleji zakorení, ale pravda je, ze zahnivat to muze vzdycky
Karen, určitě bych ho zasadil do řízkovacího nebo výsevního substrátu. Pokud ho budeš pěstovat pod sáčkem nebo sklenicí, tak stříkat týdně Previcurem. Potom plíseň nehrozí.
no radsi ji hlavne moc nezalevej, spis ji nechavej na suchu, takze mensi tyrani ji urcite bude svedcit
já vím, jen při zasazení aby sedla zemina.
no to jsem zvedav co udela..ale moc pekne a profesionalne si ji oloupala a ocistila ten web vypada dobre odkud je a co vseho maji
kdyz budu mit chvili tak se tam pojedu podivat..odhaduju tak 45min autem.. tak snad nekdy vyjde cas
Míro to máš dobrý jsou tam slušný ceny na amarylkách kdybych byla blíž tak bych ještě nakupovala.To co jsem pořizovala nebylo všechno pro mě tak se poštovné dělilo.
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 19 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nemocnice-2