Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Vittatum
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
peknej Jirko! vypada jak Kolibřík
Veru tak, pekný... budeme držať palce, snáď to opelenie dopadne dobre. Vittatum by malo byť diploidné, takže by semienok malo byť dosť a nemal by byť problém pri dozrievaní. Aspoň sa dozvieš či to je "čisté Vittatum". Ešte raz, držím palce.
A čím že si opelil Papilio? Prezraď!
Papilko jsem opýlil P.Breeze,tak uvidíme.
Je nádhernej. :rolleyes: :rolleyes:
dj.joop
Nadhernej:|
Profil kvitky, prosím?
Pěkný Jirko. Držím palce.
Abys Jirko nebyl sám, tak mě také vykvetl Vittatum a protože jsem si schoval trochu pylu z Papilka, tak jsem ho také použil na opylení.
no to jsem Edo zvedav jak tohle nase krizeni dopadne, dej pak vedet jak semenik roste ci neroste .-)
Edo,tohle ale vypadá na hybrid,krátké hrdlo květu a je asi i větší.Můj květ má jen 10 cm,a co jsem našel v dostupných informacích,tak by měl mít květ celkově žlutozelenou patinu.
Má 14 cm, co vím, tak je min. 50 let stará odrůda. Přesný název jsem ovšem nikdy nenašel a to už ho sháním mnoho let.
Trochu jsem pátral a moje Vittatum by mohlo být i vzácnější Hugoi.
a kde Jirko presne patras,pochlub se:-)
Třeba tady: http://www.huaerlt.com/Hippeastrum/Hipp … mp;search=
Ale většinou z více zdrojů,porovnávám,a hledání zabere i 3,4 hodinky.Stránky v angličtině jsou ok,ale někdy je to španělsky,rusky,něměcky a dokonce čínsky či japonsky,takže přelouskat to je na dlouhé lokte.
Mám na zítřek připravený další oříšek k rozlousknutí,sehnal jsem nový kultivar,ale nikde jsem ho zatím nenašel.První květy mi zmrzly a hned po přenesení do tepla zvadly,tak jsem je nestihl vyfotit,ale během dneška či zítřka rozkvete druhý stvol,tak bude i fotečka.
a co to udajne ma byt??
Je to dárek,tak nevím.Koupeno v Anglii.
teda to bude zas spešl
Diky Jirko,
Citata: This illustration is closer to the form originally described in the 18th century.
..a ještě něco co by mohlo být vittatum, ale z jiného zdroje :-) a s menším květem
ta posl.mi pripomina nejakou odrudu, ale ted nevim jakou :cool:
Tak vzpomínej mámji z fora zahrady.
sice ne mohutnosti, ale abrvou lehce Ambianci
no to ale skutečně jen lehce to se pak podobá u Clownovi
ten neni tak zeleny skoda, ze to urcovani je tak tezke
Edo a jak jsi dopadl s tím opylením Papiliem? já neuspěla s jeho pylem prakticky asi nikde ...
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Vittatum