661

Re: Papilio

tak to mooc blahopreji, je to radost ho mi doma a jeste kvetouci,vid? an

662

Už jsem myslel že nikdy nevykvete

663

Papilio nemá chybu paráda ab letos tu kvetlo snad každému kdo ho má an asi je příznivý rok ab

664 Naposledy upravil: karelex (11-01-2011 17:19:08)

jen mně ne  ac ,ale já ještě doufám:| loni mi kvetlo až v březnu

665

tak se koukni i mezi listym nekdy to pry dela, ze strka stvol i od listu...

666

Karen vydrž ještě nepřišel jeho čas určitě vykvete an

667

Semeník Purple Breeze x Papilio 29 den:

http://sklad.obrazku.cz/obr596291_PA130008.JPG

Začal žloutnout a pukat,tak doufám..............

668

teda blahopreju Jirko, mas muj obdiv, kdyby se Ti nechtelo vysevat vsechny semena tak jsem tady ab

669

Zatím jej nechávám doschnout a teprve zítra či pozítří zjistím,jestli jsou vůbec nějaká semena.Každopádně si chci tato semínka vyset,poněvadž je to můj první pokus s Papilkem.Jinak budou určitě dalsí ze stejného křížení na další P.B.

670

Ivan, krása, po troch rokoch je to určite zaslúžená odmena. an
Jirko držím palce!!! Super!!! an

671

tak podobný semeník jen je mladší mám u Clowna + Papilio taky. Je hodně kulatý a menší než jsem zvyklá. Zatím drží jako jediný ktde jsem Papilka použila. an

672

Já si myslím,že nám kvetou je hodně zásluhou tohoto fóra,protože jsme asi našli způsob jak ho pěstovat.

673

Také Ivane blahopřeji. Tři roky čekání, ale trpělivost se vyplácí.

eda

674

Jani, co tvé Papilio? Ten můj má čtyři listy a stávkuje ab

675

Helenko jsem na tom stejně u jednoho 5 listů a u druhého 2 a stojí.  ab  ab

676

Ani můj se nehejbe,ale jemu odešly kořeny  a znovu se zakořeňoval. Myslím že to zvládl.Listy mu neodešly žádné jen se ta růžice víc rozevřela.

677

tak drzim Karen pesti, aby se umoudrel!

678

Tomu mému lezou kořeny i z květináče a pořád nic ab

679 Naposledy upravil: dj.joop (19-04-2011 09:38:47)

Ahoj Všem.

Mám dotaz na všechny Papilkáře:

Jak to u Vás vypadá s přírůstky na listech a cibulkách?

Mě narůstají nové listy na dceřinných cibulkách,ale maminy stagnují.Co se týká přírůstků na cibulích,tak žádná sláva.Spíše mi připádají drobátko menší.Hnojím teď zjara pravidelně s každou druhou zálivkou cca 1 krát za 10 dní.Substrát jsem volil co nejvzdušnější s větším množstvím hrubých složek,aby bal nehnil,a to se daří.Velice dobře prosychá a kořenů je květník úplně plný,některé se tlačí ze substrátu ven směrem vzhůru.Jinak od prvních dnů života u mě jsou umístěny na jižním okně na plném slunci(i když koncem zimy a začátkem jara jej moc nebylo).

Na stejném okně mám i cibulku Hippeastrum Reticulatum(Mrs.Garfield) a ta má dva nové listy a dokonce vyrašil první lístek u cibulky dceřinné.

Tak u mě asi tak.

680 Naposledy upravil: Pavel (19-04-2011 16:11:33)

Jirko, u mňa sa najvačšia cibuľa (tá čo kvitla) prebrala už dávnejšie. Momentálne má 10 listov a rastie ďalší. Mimčo ktoré je pri nej má už ! 7listov. To som si ani nevšimol, až teraz keď to počítam. Ďalšie dve cibule (ešte nekvitli a neviem či to sú Papiliá) sa prebudili pred 2 týždňami a začínajú im rásť nové listy. Jedna cibuľa stratila v zime listy všetky, druhej zostali 3, takže som rád že sa znovu pri týchto niečo deje. V zime majú Papiliá veľmi malú absorbciu vody, preto treba dávať pozor na prelievanie. To je však už všeobecne známe, že potrbujú vzdušný a dobre priepustný substrát. Ja mám momentálne Papilko na východnej strane.
Jirko, myslím si že keď sa ti prebrali mimčá, preberú sa ti aj materské cibule - cca 2 - 3 týždne (môj odhad). 
Už aby sa oteplilo a mohli ísť von do foliáčku. Minulý rok im to prospelo, cibuľky pekne nabrali na objeme. Len z tej cibuľovky mám hrôzu. Vyskúšam Calypso, uvidím. Navyše je foliáčik uzavretý, ale predsa nejaká škárka sa tam asi nájde.  :mad:

Je super že ti rastie aj H.reticulatum. To moje má 1list a stávkuje.

Foto Papilia, obvod cibule 24cm(cez zimu nulový prírastok).
http://obrazku.cz/t680618_papilio19.4.2011.jpg

681

U mě se probudilo jedno maličký Papilko, jinak mateční cibule stále čeká, ale po bližším kouknutí do středu vidím nový lístek.   ab Jinak má zelené listy, které jsou na koncích trochu zaschlé. Změnil jsem pozici umístění proti minulému roku  z jižní na západní stranu.

eda

682

Moje Papilko rostlo po tom co přišlo dom ze zahrady loni. Z původních ale 3 litů dorostlo na nových 7.Pak zůstalo stát a nic nedělá - nekvetlo. Pak se ukázalo jedno mimčo  a nedávno druhé. První má 3 lístečky druhé jen první.Jak jsem se tady už zmiňovala v příspěvku 32. Cibule to přežila, ale neroste jen ty mimča rostou V posledních dnech jeden z listů zežloutl a odešel,ostatní mají stejně jak psal Eda uschlé konce listů. Nechci jej znovu vyndávat, ale zdá se mi že cibule sedí pevně.

683

Obě Papilka tlačí listy a jinak nic.Já se nedočkám   ac  ac

684

moje cibule i její mimi od doby kvetení (půlka prosince) totálně stávkuje - žádný přírůstek ale ani úbytek...

685 Naposledy upravil: Pavel (25-04-2011 13:27:36)

Tak ja som už cibule včetne Papilií zaletnil. Nech sa vyhrievajú...  ab  a naberajú energiu na budúci rok.
Som zvedavý či Papilio znovu vykvitne v septembri.  ad

686

Pavle jak jsi je vyletnil normálně ven?Mám 2 a zatím nekvetly tak je chci dát do skleníku.

687

Sú vo foliáčku, v kvetináčoch postavené na otočenej podmiske, aby kvetináč nestál vo vode, naopak aby voda vždy dobre odtiekla preč.  an

688

Díky za radu    ab     ab    an  an

689

Můj taky nic nedělá, jen jeden list odešel  a žloutnou konce listů. Dneska  jsem jej dala ven a miminka zasadila samostatně.

690

Mě raší jen listy a květy nic.