Re: Papilio
ani mně nekvetl letos. Loni byl koupený a kvetl v březnu.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio
Stránky Předchozí 1 … 22 23 24 25 26 27 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
ani mně nekvetl letos. Loni byl koupený a kvetl v březnu.
Karen, bude odpočatý a pak si to vynahradí, odmění se pěkným květem.
Tak jsem koukal na Papilio a po dlouhé pauze po odkvětu a nárustu 4 listů, kdy již nic nedělal a připadalo mi, že přestal růst, mu začal vyrážet další list. Tak uvidíme. Cibule je pěkně tvrdá, pevná a i trochu narostla. Každopádně má zajímavý způsob vegetace.
Mám obě papilka ve skleníku po namrznutí listů jsem je ostříhala a oběma začaly nádherně narůstat nové listy.Vypadá to že jim to prospělo.Tak snad si konečně dají říct a pokvetou.
Dnes jsem byl velice překvapen při pohledu na Papílio, klube se poupátko, jupííí. Naposledy kvetl v prosinci.
Edo, bolo by super keby ti kvitlo každých 6.mesiacov - 2X do roka!!!! Som zvedavý kedy v zime ti vykvitne. Možno až na jar.
Ale musíš sa oň dobre starať keď ťa takto odmeňuje. Cibuľa by mohla mať už aj dva stvoly - zdá sa mi už pekne veľká.
Pavle, loni kvetla v lednu a v prosinci. Cibule má rozměr 72 v průměru, ale dva stvoly ještě neměla. Nyní již asi rok mám Papilio na okenním parapetu západním směrem. Přesazoval jsem loni v září.
Edo gratuluji to je super.Moje jsou na letním bytě ve skleníku.každý den je očuhuju a nic.
Edo i já ti moc gratuluji k úspěchu. Moje Papilko je též na zahradě, jen jak jsem už psala dřív po zimním kolapsu se strátou kořenů ... nějak se mu moc nechtělo. Když šlo na zahradu, mělo nějaké nové kořeny vidět,ale u všech listů mělo žluté nebo už hnědé konce . Letos jsem udělala pokus a zasadila jej také na volno do země. Měla jsem u něj dvě mimina tak ty jsou v květináči a rostou.Teďka jsem se na něj dívala a docela mě talypřekvapilo. Sice staré listy jsou z části pryč, ale rostou mu nové.Tak mám taky radost.
Děkuji, snad vydrží a rozkvete.
Tak nevím co vám dělají papilátka.Ten můj miláček po přemístění pod folii začal usychat a přišel o všechny listy.Tak jsem byla sklamaná že se mi nedaří ho přimět k růstu.No nechala jsem ho ať si dělá co chce a minulý týden jsem se dívala že už má další čtyři nové lístečky.Tak snad se mu bude letnění líbit a mohl by najaře kvést.No to si ještě počkám.
Moji mají listy ale květy nic.Jsou ve skleníku přímo v zemi.Tak uvidím...
Heleno, já si myslím, že může vykvést kdykoliv a nemusí to být až na jaře. Papilio si děla co chce. Když vyráží nové lísky, může se objevit i poupě. Před kvetením se vždy na chvilku prospí.
Moje papilio sedielo 6 mesicu z 2 listky, po letneni zacina rastit 3 nove listky, a dete uz ma 5 listy. Na stesti mouchy nema.
Dnes koukam - uz rostou 5 listu
Mě pravě vykvetl, ale nestíhám, mám dovolenou a jsem mimo PC a tak až příští týden dodám fotku. Má opět dva květy na jednom stvolu.
Na mém valí listy,tak uvidím co ztoho bude.
Můj taky roste a příjde mi to divný.Loni ,když jsem jej dala ven stál a ani jeden lísteček nerostl.Ven šel se 3listya ty měl i v říjnu.Doma pak vyrazil. Proč je taková změna.??
Karen moje začaly taky vyhánět listy .Jeden 3 a druhý2.Jsou ve skleníku přímo v zemi a vypadá že jim svědčí.Tak snad letos pokvetou.
Pavel, eda,
Vidím, že vaše cibule kulaté a ještě více na šířku než na délku. Můj vlastní dlouhé, kónické a tvar květu je odlišná.
Koupil jsem si jako H. papillio, , možná si vaše - to papillio Butterfly?
Tak jsem viděl svoje rozkvetlé papilio jen jeden den, kdy jsem ho stačil vyfotit. Hrozně rychle odkvete a když je ještě velké teplo, odkvete během několika dnů.
Oliq měl by to být Butterfly, možná to tvoje je původní rodičovský druh. Květem si jsou hodně podobné.
Je škoda, že nevydrží déle. Teplo je teplo. Moc pěkný. A teď jaký dát do ankety. Oba budou ty nejhezčí v tuhle dobu. Gratuluju ke květu Papilia. Jak už to někdo psal, jedná se o velkou událost v pěstitelském životě.
Moc krásný!! Aspoň ,že jsi stihl tu fotečku na památku. Můj nekvetl,ale teď roste. Loni touhle dobou spal.
a ja ho jeste stale nemam - no ostuda na entou :mad:
Mirku píšu ti mail.
odepsáno
eda
Ano, podobne, ale to tvoje je mnohem hezčí
Edo je nádherné . Tiše závidím snad se taky dočkám.
Stránky Předchozí 1 … 22 23 24 25 26 27 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio