Re: Botanická hippeastra
Pavle, mají nádherné listy. Bílé proužky jsou originální. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pavle, mají nádherné listy. Bílé proužky jsou originální. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Ty jsou.
Jak u vás vypadají semenáčkci ze společného nákupu? Já ty svoje 4 skupinky dala taky na zahradu mezi ostatní semenáčky .Dneska jsem se na ně znovu dívala a zdá se mi ,že by už chtěli víc místa.
Nejsem si jistá jakou mám použít zeminu na přesazení. Ty normální sázím přímo do zahrady ,ale to by asi u těchto nemuselo být to pravé. Tak mi poradte. Myslím si že někde v začátku už se o tom vedla debata,ale nepodařilo se mi to najít. Nejsem si uplně jistá, snad si to dobře pamatuju, že by na capoyptratum měla být vhodná stejná zemina jako na orchideje.Koupila jsem si ji ,ale když tak ji dám sousedce.
Calyptratum jsem už i přesadila. Jako jediné mělo dost mělkou krabičku a zdálo se mi že se mu tam už nedaří. Tak jsem jej dala do většíhi květináče a do té orchidkové zeminy.
Papilko má lístečky daleko nejširší ve srovnání s ostatníma a aulicum corupa zase mají lístečky barvu červeno-fialovou i když na té fotce to tak moc nevypadá.
Karen, já je dala v kelímkách na huru.Zatím jsem nepřesazovala.Ale už nad tím uvažuji.Zeminu nechám tak jak jsen míchala hned od začátku,celkem se jim daří.Já do těch substrátů ještě přidala nadrcený polistyren aby byl vzdušnější.Složení měnit nebudu.Použila jsem pokojový substrát a na orchidejky.
Karen, myslím že sa tvojím botanickým druhom darí veľmi dobre. Majú krásné zdravé lístky. A Calyptratum má super korene - klobúk dole. Myslím že je najnáročnejšie čo sa týka pestovania, ale u teba sa mu evidentne páči. Neviem na akom mieste si ho mala doteraz, ale asi by som mu nemenil miesto. Čítal som, že sa má pestovať v teplotách max. do 30 stupňov, čo by vo foliáčku mohol byť problém v teplých dňoch dodržať. Je to predsa len horský druh. Z vlastných skúsenností viem že v lete vo foliáčku nerástol, naopak sa zastavil jeho rast a začal rásť až na jeseň pri nižších teplotách (Ostatné druhy vyššiu teplotu vo foliáčku ocenili a pekne rástli) Ale to bolo u mňa, čo nemusí platiť u teba. Prajem veľa zdaru pri jeho pestovaní!!! A ešte nemá moc rado presadzovanie.
Díky oběma za rady.
Původně - po vzejítí semen ve vodě a přesazení do výsevního substrátu stejného jako dávám všechna semena byla společně s ostatními v pokoji na okně. Ven jsem je všechny vynášela už 25.3.Jsou nepřesazená - tak jak byla doma jen naskládaná na zemi pod překrytím dvojitým igelitem. Před tímto ochlazením jak je v tuto dobu, jsem je přez den nechávala otevřené a na slunci. Svítilo na ně chvíli po ránu a pak až odpoledne a to až do západu. Když byla ta minulá horka a já je přicházela odkrýt, bylo vevnitř docela hodně páry.Přez to se mi zdálo, že jim to nijak nevadí. Ba dokonce se mi zda ,že na té zahradě všechny pookřály ve srovnání s tím jak se mi zdály doma. Já mám ty krabičky perforované i na bocích a to je velice fajn na té zahradě ,ale doma na okně mi několikrát rostlinky přesychly a nedalo se to zalít jinak nežli kelímek na chvíli postavit do vody. Na zahradě zesílily a tu jednu co jsem přesazovala do většího - Calyptratum- jsem musela už odtrhávat ze země,čily byla prorostlá do normální zahradní a rozhodně nijak kvalitní zeminy. Jase oteplí zase všechny letošní rostlinky odkryju ( mám je přiklopené drátěnou ohrádkou v které jsem v předešlých letech odchovávala káčata a přez tuto konstrukci mám natažené ty igelity.
Tak že pro to Calyptratum budu v dalších letech muset najít jiné místo protože až povyroste a půjde ke starším pod netkanou textilii, to horko by mu určitě škodilo. Moc dík Pavle za tuto informaci. A na přesazení těch dalších to udělám jak napsala Helenka zeminu namíchám zahradní - kupovanou s tou pro orchydky.
Překvapily mě cibulky i Papilka.Všechny jsou krásně kulaté a čistě bílé. Kořínky měly všechny rostlinky úžasně husté a dlouhé.Vůbec se mi nedařilo jednotlivé rostlinky od sebe oddělit, musela jsem je vyprat v kbelíku s vodou .
Mají nádherné kořínky. Jakou, používáš zeminu? Zahradní substrát nebo pokojovku míchanou s orchidkovou-podle Helenky?
Tohle jsou semenáčky co rostly jen ve výsevním substrátu.Nyní jsem je přesadila do zahradní zeminy smíchané 1:1 s kupovanou orchidkovou.Byl do toho přimíchaný zbytek výsevního v kterém rostly. Ale na ty kořínky jsem taky koukala. Ostatní semenáčci takové dlouhé kořeny nemívají .Normálně se dají rozebrat i bez vody, ale tyhle ty jsem rozdělovala v kbelíku s vodou jinak bych je dotrhala.Nebude to spíš těmi semeny?Třeba jsou vitálnější.
Anebo to bude tím, že o ně tak dobře pečuješ.
Těžko říct, ale žádnou zvláštní péči neměly. Starám se o všechny stejně a přitom právě jen tyhle botanické mají tak úžasné kořínky.
Asi to budou nějaké ADÉLY
Ahoj Evi, pozdravujem ťa a rád ťa tu znova vidím. Chcel som sa ťa opýtať ako sa ti darí s pestovaním H.bukasovii. Rastie???
ukazte nekdo fotku at vim jak by mely byt velke, dik
Miro, H.bukasovii som zohnal na začiatku minulého roka z USA. Boli to 4 malé rastlinky. Dve som si nechal a na jeseň som poslal jednu cibuľku Evče a jednu Onionovi. Momentálne sa majú celkom k svetu a aj celkom povyrástli.
Prvé dva obrázky - asi mesiac po zakúpení (začiatok roku 2010)
Leto 2010 :
a takto vypadajú v súčastnosti (sú to prvé dve cibuľky vpravo v prvej žltej bedni) :
a takto približne by mal vypadať kvet :
Sám som veľmi zvedavý čo vlastne vykvitne...
Ahoj Pavle, děkuji za přivítání H. bukasovii roste moc hezky, daří se mu. Jak bude chvilka tak vyfotím a vložím fotečku Jsem od rána do večera v práci takže trošku nestíhám
Mám docela dost maličkých cibulek u H. blosfeldiae (mám jej vyfocené v albu na rajčeti) tak pokud má někdo zájem tak se přihlašte. Jsou to fakt malinkaté cibulky, ale mají se pěkně k světu a já jich tolik nepotřebuji :cool:
Evi,kdysi jsi mi dala malinkatou cibulku ale ta se měla jmenovat Hipeastrum striatum není to to samé?
teda Pavle, ta barva je uzasna, jestli bude skutecne takove tak se i Papilio zapoti nad jeho krasou
Karen, jsou trochu odlišné Nevím proč ale u obou těchto druhů se hodně vytvářejí mladé cibulky Můžu jít s nima na trh
Jj ta moje od tebe Hipeastrum striatum taky mám z ní ohromnej trs.Jen zatím nekvetla vím že tobě ano.Kdy se stavíš?
Mě už kvetla, a přitom to byla docela malá cibulka, hodně mě to tehdy překvapilo Stavím se určitě brzy, třeba některý den po práci Zavolám ti než pojedu
uz ani nevim kde Evi bydlis, ze bych Te nalakal i ke mne
Karen jsem jiz zval
My jsme s Evčou sousedky.
v Moravském Krumlově Mirku
a já už u Mirka byl,klobouk dolu pan zahradník umí
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra