Re: narcisová moucha
Všechny letošní měli do 1 cm. U mě se zatím žádné z larev nepovedlo přečkat do podzimu,vše jsem podchytil behem vegetace.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Škůdci » narcisová moucha
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Všechny letošní měli do 1 cm. U mě se zatím žádné z larev nepovedlo přečkat do podzimu,vše jsem podchytil behem vegetace.
pokud byly larvy male nebyla to tzv.mala narcisova moucha?
Jo jinak Zdenku, jak jsi se ptal tak jsem vystudovany zahradnik
Hned sem si to myslel,zahradník a ještě se smeje,ale sluší ti to.Víš on byl záhon kde byly minulý rok brambory prázdný a amkám se už do země hodně chtělo tak sem je zasadil ale čas přinesl že zapomenutý brambory vyrostly a semenáčky se mezi nimi krčí a tak jim tedy amkám stále hlídám místo aby vykukovaly a myslim že žíjou a třeba narcizovku brambory nelákají a amek si ani nevšimne.
myslim, ze by to mozna mohlo klapnout - prece jen brambory jsou uplne jina celed, navic pro nektery hmyz pachnou
jinak podle ceho sis myslel, ze jsem zahradnik, to by me zajimalo
Jirko mohl bys více vysvětlit jak dojdeš ke tvrzení že všechny letošní měly 1cm.jeví se mi to že máš přehled, to poznáváš kde?Existuje snad u tebe nějaký testovací místo?jde snad o náhodná setkání s narcizovkama?
Miroslave jaksi dlouho jsem sem na stránky amek jen nahlížel a k komunikaci se vědomě nepřidával a často se mi tvý názory líbily a mnohdy sem se nechával ponaučit logickými záležitostmi a z Tvé konverzace jasně zní poznání zahradnické problematiky a to mě dávalo téměř jistotu že jsi zahradník.Ale jsi mile otevřený zahradník a takových je málo,mnozí které znám jsou tajnůstkáři a nechtějí poradit či povědět což u tebe problém není
no protoze chci, aby vsichni pestovali a potom si muzem sednout a kecat pekne dlouho co jde, nejde apod. a hlavne jsem rad, ze jsem utahnul na Karen bič se slechtenim a ze ji to chytlo no a ja uz litam se slechtenim ve 4 kulturach a letos bude pátá
Jinak kde bydlis? - at vime jake mas podminky (nadm.vyska apod.) - mozna jsi to tu psal, a ja byl nepozorny nebo jsem se sem nedostal - obzvlast v kvetnu
Ne nepsal sem to sem jen sem se tů zmínil že sem koupil v Třeboni amky a docela sem prodělal ze tří přežila jedna a bydlím ve Strakonicích zeměpisná délka: 13° 54´ 8" v. d.. nadmořská výška: 393 m ... Strakonice (německy Strakonitz) jsou okresní město v Jihočeském kraji na soutoku Otavy píše Wikypedie jsem tu rodák a zatím nic nešlechtím zahradničím u řeky tedy z vrchu na řeku koukám a když ji přejdu sem na včelíně
Pekny a strucny zivotopis, ted uz ale musime psat o ty mouse, nebot by Eda nemel radost
Miroslave souhlasim a když budeš mít zájem můžem komunikovat na 7kenedz@seznam.cz chápu že né vše se na stránky amek hodí.Moucha je téme pro mne asi na delší čas
Mirku, tak zítra ti to chci poslat.
Jelikož jsem letos již cca 20 cibulí řízkoval,resp. vyhodil ,a u všech jsem larvu našel a zabil,jsem si velikostí larev docela jist.Nebyla mezi nimi jediná větší nežli 1 cm.Ale také tvrdím,že by mohli dorůstat i větších velikostí,ale né u mě ,jelikož jim nedám šanci dospět.Tedy zatím.
Ano Jirko to chápu,tobě se asi projeví na listech změna tak zasahuješ,já sem ve střehu a jak mile něco jdu do toho jako Ty.
Mé amky dlouho spaly a pořád se jim nechtělo fungovat a tak sem je vysadil na sluníčko,západní je pak za stavením a připadá mi že je to dobře.Kolem cibulí sem namulčoval zežloutlou trávu
a amky vykvetly a překvapilo mě že když mají snad dobrý růstový podmínky,semeníky se nadmuly ale nedozrály za krátko zaschly tak že asi rozmnožování je neláká.Je pravdou že sem je ničím nepřihnojil.jasně v říjnu je vyndám,otřepu zem,nechám jim kořeny ty zaschnou a bude připraveno na příští kratochvíly s amkama:-)
no mas je moc pekny, pekne tam září! ja mam namulcovane Hymenocallisy tak jsem plny v ocekavani zda budou atakovány či nikoliv
Míro Hymenokalsy krásně kvetou tobě taky kvetly?,Ty má narcizovka taky ráda.četl sem o tom,zatím je nepořizuju,víš já nevim kde bych je skladoval když mají přezimovat při 17°C nebo nepokvetou.Jak je zimuješ Ty?A když by byly v teplejším prostředí tedy v bytě při 22°C nebudou vysychat? jak Ty je zimuješ?
Zdenku,já je mám na chodbě v krabičce na skříni.
Helenko,hned jak mě pozveš na návštěvu bu vědět více.Já třeba zimuju muškáty v mancardě to je místnost která je otevřená celoročně na chodbu a chodba je na sever a mancarda(ložnice) na jih s oknem tak tam muškáty mají fain a minimálně +10°C a pak jsou obývaný místnosti s průměrem 22°C a tam by se jim asi nelíbylo to by vysychaly a amky sem zimoval tam kde brambory a tam je taky kolem +5°c tedy jistě tam nemrzne a je tam sucho a vlhký sklep nemám
to je fakt neuveritelny! no hlavne, zes to odhalila vcas, tahle potvora by mohla hrat hlavni roli v hororu Vetřelec
Nevěřila jsem že se objeví ve skleníku a mám hrůzu že to neuhlídám.Čím to stříkáte?Spátky jsem našla od Edy že stříká Calypsem jak to aplikujete,přímo na cibule nebo jako zálivku.
Jani, Calypsem stříkám celé rostliny, nezalévam.
Calypso nezabralo,2 postřiky běhěm 14 dnů a moucha stále žila.
A čím likviduješ ty?
Jen mechanicky.Zatím jsem na nic nepřišel.
pokud Calypso nezabira (dobry pripravek) posledni moznost je postrik Vertimec
Takže lovecká sezona začíná (u mě )
Ne máte na skladě Mospilan, Actara, v obchode neprodávají?
já mospilan mám v prášku a na mšice funguje velmi jistě je to na savý potvory mám dobrou zkušenost
Podle mých zkušeností na mouchu narcisovu platí také.
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Škůdci » narcisová moucha