Re: Botanická hippeastra
diky Zdenku za pochavlu, ale po pravde vubec jsem Te necekal nicmene to bylo prijemny prekvapko
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
diky Zdenku za pochavlu, ale po pravde vubec jsem Te necekal nicmene to bylo prijemny prekvapko
Pavle,těch tvých H. Reticulatum je mi líto.Mě pro změnu uplně odešly kořeny a teď i listy,takže zimujeme v létě
Jirko, postihnuté cibuľky H.reticulatum sú tri, ale ešte nejaké mám, takže zatiaľ som v kľude. Každá strata bolí, ale tak to už chodí.
To tvoje H.reticulatum stratilo aj korene? Nemôže to byť z premokrenia substrátu? Neznáša totiž stálu vlhkosť - to som vypozoroval u mňa. Tie postihnuté mám zasadené v čistom keramzite o zrnitosti 4-8mm a rastú. Všetky majú 3-4 listy. Je to na porazenie, keď sú zdravé tak nerastú, alebo si dajú oddych v lete na neurčito, keď sa im už konečne darí, tak zase viroza. Ale mám aj jedno nadmieru pekné,listov má 5, v najširšom mieste majú až 6,5cm. Foto priložím. Je to trochu iné reticulatum ako máme tie prvé - aspoň sa mi tak zdá. Táto cibuľka H.reticulatum je zasadená v kokosovom substráte - Lignocel. Tisne sa už aj jedno mimčo. Na fotke vidno v kvetináči aj malé H.calyptratum, ktoré som tam na skúšku zasadil.
No o přemokření nemůže být řeč,celou sezónu je na jižním okně a půda byla vždy před zálivkou prakticky jako troud.Sám jsem se podivoval,na stejném okně mám i Papilka a další původní druhy,ale ty jsou všechny ok.
pekny,moc pekny! hezky je rozmazlujes
Ani ne! Stojí na zahradě,jen jak mě tady upozornily, že nesnáší příliš velký úpal,tak jsem přez ně měla netkanou, ale jen jako přistínění.a ještě taky na déšt,je chráním aby jeneumlátil.To ale dělám se všemi letošními semenáčky.
Takhle je mám všechny pohromady. Dneska jsem ještě dala ven poslední semenáčky z domu.Tak jich tam stojí víc.
no pri pohledu na fotku si vzpomenu hned na podzim jak je budeme vsichni zimovat
jo jo taky na to myslím,to bude zase něco!!!Ale poučila jsem se, a ty maličké přesazuji už nyní do truhlíků.Budu mít ušetřenou práci, a semenáčkům ušetřím jedno přesazování. Už mám takto osázené 3!!!!
aspon nemusis vyvešovat na vanoce zadny retezy,svicky a ruzny blikátka - bude plno uz v predstihu
Tak to je úžasný.Moc ti topřeju. Mně letos v létě nekvete dočista nic.
Karen, ani mne tento rok nič v lete nekvitne. Až teraz. A to ma teda milo prekvapilo.
jen ta jedna Ismenie kvetla,ale to byla dospělá cibulka od Mirečka.Pyl mám v mrazáku.Zatím marně Pořád nám tu poprchává,tak to ani neodkrývám - neni třeba zalívat.
no to je parada, jsi pašák
Hallo
Are there also private collectors who have Hippeastrum species for trading?
I have also a nice collection, perhaps we can help each other
tady je mensi preklad pro ostatni..
Ahoj, existuji take soukromi sberateli, kteri maji odrudy Hippeastrum pro prodej? mam take krasnou sbirku, pravdepodobne si muzeme pomoci navzajem...
Hi Ton,what sort of species or cultivars do You have?I think,that if You put here your list of hippies,it is posible to trade with us some.Some forum users gives their lists here yet. Here is a link:
http://amarylis.hys.cz/viewtopic.php?id=213
! ! !
Edo, co se tu ted vlastne stalo???
Ton je trošku záhadný. Příspěvky ve všech fórech světa a fotografie kromě dvou na PBS nikde nemá nebo jsem žádné nenašel.
ja jsem zadal jeho nick na Google a neco mi to vyhodilo...ruzny fora a bylo tam jeho jmeno
Indeed, if some have Hip. species for sale, I am also interested
Ton Wijnen
Jani, chtěl bych se zeptat, v loňském roce jste si objednali semena v Brazílii.
Nemohu se k vám, protože žiji v zahraničí. Chci zkusit letos na zakázku. Tak jsem se vás zeptat - máte již zkušenosti. Dodávka je v době, kdy už máme za studena - zima.
Semena mohou být poškozeny při přepravě, např. - mráz?
V jakém časovém rámci, musí být nařízeno, a způsob dodání?
Děkujeme Vám za Vaši odpověď.
Oliq, Mauro - predajca z Brazílie posiela semená Hippeastrum druhov v poštovej obálke. Každý druh je ešte zabalený samostatne v papierovom sáčku a je označený o aký druh sa jedná. Každý druh - 10 semien - 1 balíček. 1balíček - cca 3Euro (minulý rok) + poštovné cca 6Euro. Minimálny odber má 6 balíčkov. Ja osobne som bral od neho 02/2010. Na Slovensku boli v tomto čase teploty okolo -10 C a semienka prišli v absolutnom poriadku a perfektne aj klíčili. Minulý rok objednávala pre všetkích Janka. Objednávka bola tiež cez zimu a semienka prišli O.K. Tiež dobre všetkím klíčili. A ešte platba : Paypal. Dúfam že ti tieto informácie pomôžu.
Jen upřesnění Jana - Japa :cool:
Ďakujem , Pavle.
janka
Ano, já vím.
Já mám jen 5 semenáčků z této skupinky, a z nich malinká Papilka se mi zdá, že se taky probouzejí k životu,aspoň u tří z pěti rostou nové lístečky. Jak vypadají Papilátka u ostatních???? Ty moje mají docela silné lístečky.
Chtěla bych se zeptat, jak se nyní vede těmto semenáčkům ? Ty moje 4 druhy jsem už musela před Vánocema sundat z okna -nevešly se už tam a mám je na skřínce u zdi naproti oknu. Nebyla jsem si jistá jestli jim na oknu nebude chladno.Tady mají stálou teplotu ,ale zase méně světla. přímé slunečné světlo k nim dosáhne jen tak asi na 1-2 hod,když ovšem svítí v tu správnou dobu.Od října kdy jsem je sundala ze zahrady docela vyrostly, jen calyptratum. se mi zdá že zůstává pozadu. Vrátila jsem jej zase na okno ale na kraj kde je doufám tepleji.Na fotce je vedle fotky z října pro srovnání s dnešní.
Jak to vůbec je s těmito cibulkami až budou starší ,vegetují i v zimě nebo se dávají spát?
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra