Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » H.reticulatum
Pavle je nádherný .Kdybys měl do budoucna malou cibulku,tak bych brala všemi deseti
Na tyhle barvičky jsem ujetá
Škoda že nevyšlo to křížení .
Heli cibuľka určite bude - teda už je pri tejto 5 malých čo teraz vyrastajú, takže si ťa píšem.
Květ je překrásný !!! Nádherný !! nemám slov. Taky bych měla zájem o cibulku kdyby ti zbejvala.
Pawel,
Nádherné, nádherné! ... Pravděpodobně Bangkok Rose.
A kde jste to vyškrtnoul? )
ty listy jsou jako orcideje! a kvet je super! bravo Pavle!!
Pavle, je překrásná! Já se také stavím do řady na malou cibulku (do třetice všeho dobrého), já jsem tu svou minicibulku hýčkala pár let, ale nakonec jsem stejně o ni přišla. Jana
Pavel, aj ja si prosím cibulku..ak by ešte zvýšila nejaká pre mňa
Dievčatá, všetky si vás píšem. Akonáhle podrastú a budú samostatné pošlem.
Oliq - kúpené cez ebay - tu je odkaz : http://www.ebay.com/itm/Red-HIPPEASTRUM … 892wt_1163
Cibuľky (mám dve) prišli v uvádzanej veľkosti - cca 16cm obvod, čo je na tento kultivar super veľkosť. Vačšinou ponúkané cibuľky sú veľmi malé a treba dlho čakať na kvet. Navyše niektoré bývajú napadnuté virózou.
Chlapík má aj ružové H.reticulatum - mohlo by sa jednať o Mrs.Garfield : http://www.ebay.com/itm/PINK-HIPPEASTRU … 892wt_1163
Normálne rozmýšlam či si ho nekúpim...
Pavle,pokud budeš objednávat,vezmi jednu i pro mě.A kdyby byla malá z té co již máš,byl bych ti moc vděčný.
Penízky bych ti poslal hned s cibulkami ode mě a s těmi objednanými.
Pavle,
Za odkaz diky, O Mrs.. Garsfeld. To je veľmi stará odroda, hybrid H. reticulatum var. striatifolium x hybridných odrôd. Vo väčšej kvety ako striatifolium, a rastie rýchlejšie. Je dôležité nielen infikované virozou.
Pavle,pokud bys objednával tak bych 1 garfilda taky brala
Áno, zabudol povedať, že Garfield sterilné ako mulica, semená nedávaj, bohužiaľ.
Pavle,ani ja nemohu odolat,tak se přidávám.
Dobre, v objednaní nevidím žiadny problém. Počkám pár dní, možno sa ešte niekto pridá. Cena je 9 USD + poštovné . Samozrejme peniaze budem účtovať až po doručení k vám domov. Dopredu nič nechcem.
Jirko - aj my sa budeme účtovať neskôr. O.K. ? a na mimčo si už tiež zapísaný.
moc pěkný květ a ůžasná kresba na listech, prostě paráda!
M.
Pavle taky prosím.
Pavle, připiš si také mě. Díky
Já jsem taky zájemce o objednání. Děkuji, Jana
Všetci ste zapísaný. Objednávať budem koncom budúceho týždňa. Možno sa niekto ešte pridá.
Je nádherné.
Pavle,tak jsem zasadil H.Reticulatum,myslím to první od Tebe z loňska,do směsi Lignocel,Keramzit 4 - 8 mm a perlit v poměru 1:1:1 a růst kořenů je teda neuvěritělně rychlý.Během týdne je cibulka v substrátu jak přikovaná a kořínky už se tlací spodem květináče ven.A to jsem měl problém s tím,že první kořeny ihned po narašení uplně zrudly,no a ted jsou krásně bílé a jakoby chlupaté.Teď jen doufám,že se osvědčí celou sezonu.
Som rád že máš takéto dobré správy. Myslím že tento substrát mu naozaj vyhovuje. Pozor treba dať iba na vlhkosť
Som z Bangkoku pred pár dňami dostal, to mám zasadenu.
Oliq, veľa šťastia s pestovaním.
Pavel, ďakujem. A ty tiež. Nebolo kokosový substrát, tak som zasadil zmes borovicové kôry, listov kompost a vermikulit. Pozrim sa - to, čo dostanem.
Jirko,potřebovala bych si ujasnit,jak píšeš nahoře tu směs co jsi do ní sázel cibulku.Lignocel,Keramzit a Perlit v poměru 1:1:1 .Keramzit a Perlit jsem u nás koupit dostala to první tady neznají nabízeli mně jen Lignohumát a to vím že jsi nemyslel. Lignocel je kokosová drť (našla jsem si to na internetu)
to znamená ,že jsi tam vůbec nedal žádnou zeminu? Z čeho pak bude brát živiny? Nebo čím budeš hnojit.Možná jsem tě nepochopila
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » H.reticulatum