211

Re: Pokec o všem-10

Tak Ti díky za radu  an

212

I já Tě vítám Joeku , chodím na forum jen občas  , ale vše co jsem se naučila , naučila jsem se zde. Až už konečně začnu užívat penze , budu tady častěji. Myška

213

Joek, zdravím Tě a gratuluji ke krásné sbírce a krásným fotkám.
M.

214

Dobrý den, jsem naprostým začátečníkem v pěstování Amarylisu. Od kamarádky jsem nyní dostala cibulku ale bohužel furt z cibulky vyrůstaj jen lístečky. Jak mám postupovat v pěstování aby se mi objevil stvol??předem dík za rady  ag

215

Vítám tě na fóru, n.a.n.i., když otevřeš fórum, tak na první straně vlevo, pod fotkou květu od Magdy je menu, v kterém najdeš všechno o pěstování amarylisů. Zdraví tě  Karel

216

Omlouvám se ale ať hledám jak hledám pořád jsem slepá ac

217 Naposledy upravil: karelex (04-11-2011 15:47:21)

Taky tě mezi námi vítám. Karel myslel ,že sí máš přečíst o pěstování amarylek  tam  kde jsi otevírala vstup do fora -  klepnutím na Diskuzní forum.Nad tímto jsou uztupy do dalších - pěstování, množení, .....
A jinak, tvoje cibulka je odebraná od mateřské rostliny a je možná ještě mladá,nebo již ji máš dýl?
Mladé dceřiné cibulky necháváme první zimu růst.Když jich mám víc, sesazuje je na zimu do truhlíku.
Teprve další rok když je již větší se nechává zazimovat,v chladnu a suchu .Teplota nemá klesnout pod 5 C.Většina amek bez zimního odpočinku nekvete.

218

jo takhle ab jj tam jsem si to přečetla ale právě jsem z toho úplně chytrá nebyla. Mno dostala jsem jí asi před 14 dny. Zároveň jsem si koupila i jeden A. v obchodě. cibulky jsou podobné (z obchodu je o malinko větší ale taky má už stvol, darovaná je dceřiná cibulka ale velikostně skoro už jak ta z toho obchodu) mno nechám tomu vyrůst ty lístky a snad teda příští rok no.

219

Ta od dcery nebyla jistě zimovaná a tak tedy jestli je tak velká jak píšeš, snad by bylo lepší ji zazimovat. Pokvete aspoň ta kupovaná a ta od dcery příští rok už má větší naději.

220

Dobrá tedy, jenže ty dceřiný rostou lístky(max 5 cm dlouhy) a pokud jí mám teda zazimovat mám přestat zalívat aby listy zežloutly a pak jí vyndat z hlíny do novin nebo nechat v květináči ? toto je asi dotaz do jiného oddělení ale snad se nebudete zlobit že to píšu sem.

221

Já zimuji cibule v novínách ,ale když máš jen jednu, tak to není nutný. Já bych ji tak jak je postavila do chladna a tmy zatím nezalévat.Až zhodí lístky ,možná že i něco malinkého jí tam zůstane,můžeš občas tak za měsíc trošku zalít  a nebo nech tak. Přesadila bych až  začne koncem zimy rašit.

222

Zimování u hybridních odrůd amarylisů není podmínkou k dosažení květu,nejdůležitější je,jak se o hvězdník staráš spíše během vegetace.První podmínkou je kvalitní substrát,dále světelné podmínky a vhodná teplota.Teplota i nižší vlhkost v bytech je pro amarylis ideální,substrát by měl být vzdušnější a nikdy by nemělo dojít k jeho dlouhodobějšímu přemokření,sucho naopak neuškodí,a co se týká světla,ideální je umístění přímo na okně s přímým sluníčkem.Také je důležité během vegetačního období přihnojovat a to nejlépe při každé druhé zálivce.V prvních cca 5 ti měsících hnojivem Kristalon Start,ke konci vegetace Kristalon Plod a Květ pro založení poupat.Jinak amarylis by měl mít dostatečně dlouhou dobu vegetace a to někde kolem 8 mi měsíců.Není podmínkou zimovat cibule násilím,rostlina si sama řekne o vegetační klid a to postupným žloutnutím okrajových listů,pak omezíme zálivku na minimum(jednou za 14 dní až měsíc jen lehce navlhčit substrát ať nevyschnou kořeny) a stačí snížit teplotu mezi 10 až 15 st.Pokud rostlina naopak třeba na podzim(mě se tak letos u 1/3 amek stalo)začne znovu nasazovat listy,určitě ji do jakéhokoliv zimování nenuť.Spíše jí tím uškodíš.Jinak květ se může objevit na rostlině v podstatě kdykoliv,ale hlavní období je od října do května.Pokud bude mít tedy rostlina dobrou péči a podmínky(docílit jich není až takový kumšt) a cibuli dostatečně velikou(někdy stačí kolem 5 ti cm v průměru) pokvete.Většinou se u nově kupovaných rostlin(cibulí) dá docílit 3 - 4 stvolů s 2 až 8 mi květy,jelikož jsou dopováné hnojivy a pěstované při 18 hodinovém(i umělém) osvětlení,u doma pěstovaných je to 1 - 2 stvoly,vyjimečně i 3.

223

chci se zeptat, pokud mám prepnuty cas tak by se mi mel zobrazovat korektne cas, že? nebo proc se mi zobrazuje vas cas spatne?

224 Naposledy upravil: Pavel (04-11-2011 19:16:19)

Miro, ak si si ho v nastaveniach prepol a hlavne uložil v kolónke upraviť profil (na stránke dole) mal by si mať už dobrý, správny čas.

225

Mno kamarádka od který ten Am. mám je celoročně pěstují na radaiátoru(nevím konkrétní konstrukci ale asi tam maj naky nástavec nad tím) a žádné zazimování nedělají.furt úměrně zalívaj a prosperují jim. Proto nevím co s tím když se mu objevili ty lístky a maj se k čile k světu no jestli přestat zalívat a zimovat nebo to nechat být a zalívat dál:)

226

Pokud má nové listy,nech ji dál růst.

227

sice nevim o jake odrudy se jedna, ale takovato cena m dost zaskocila.. (akorad to je velkoobchodni cena)
AMARYLLIS K12     19,-

228

a není to překlep? neumazala se jedna číslice? ab

229

no ja nevim, treba rezane ruze tam maji za 4,90kč...hlavne, ze se na Vaclavaku prodavaji za 80kč a více...

230 Naposledy upravil: karelex (05-11-2011 17:26:59)

A co to je za prodejce? Růže mají u nás v Peny kytičku taky v té ceně jako píšeš  80-100 Kč.

Jo ta moje semínka mečíku si myslým, že mi nedozrála  ac  semeník nepraskl vůbec, rozloupla jsem jej ,něco jsem vysypala - no uvidím, ale myslím že to neporoste.Asi jim ublížil tenkrát ten mráz.Maji takovou nažloutlou barvu - křidélko a v prostředku tmavší terčík.

231

ta cena 4,90 je samozrejme za kus ne za puget-jak asi maji v Penny, nicmene je to novy obchod takze se snazi do zacatku dat pekny ceny, ale ty amky to je hodne slusny

232

A koupil jsi nějaké ty anky?

233

Dobrý den,

Využijte pondělní  akce na vybrané druhy zboží ze sobotního závozu se slevou až 50%

EXTRA AKCE RŮŽE   EQUADOR, KEŇA, HOLANDSKO
IGUANA, BLUSH, TARA, AQUA, VAMPIRE, EMMOTION, VAMPIRE, HIGH M ORANGE, MALIBU, MARIE- CLAIRE v délce 70-80cm

JEDNOTNÁ CENA  4,90,- /Ks

PROBÍHAJÍCÍ AKCE
SLEVA NA VYBRÁNÉ DRUHY KVETOUCÍCH KVĚTIN

SAINT PAULIA K12     15,-
GLOXINIA K12     15,-
GARDENIA K12     25,-
GARDENIA K9     19,-
AMARYLLIS K12     19,-
AZALEA K12     39,-
AZALEA K11     19,-
CYCLAMEN K12     27,-
CYCLAMEN K10,5     15,-
MINI MIX KVET. K5,5     15,-
a další

VELKOOBCHOD FLORPLANT
PO – PÁ   5:30-14:00
SO     6:00 – 10:00
Pražský okruh / sjezd EXIT 3 směr VESTEC
Ceny uvedeny bez DPH, akce platí do vyprodání zásob

Těšíme se na Vaší návštěvu

S pozdravem

Petra Kovářová
             Florplant s.r.o.
Office: Strakonická 5042/6         
         (areál Čs. přístavů )         
          Praha 5  Smíchov       
Phone:   +420 739 312 997
Phone2: +420 251 513 535
Fax:      +420 251 513 536
e-mail:   petra.kovarova@florplant.cz
website   www.florplant.cz

todle prislo mailem

234

Jo tak to je až na pondělí, tak tampůjdeš ? A něco nakoupíš?

235

neni zatim cas a hl.uz konci sezona v zahradnictvi tak se uz nevyplati neco nakupovat, ale rozhodne je dobre, ze o nich clovek vi a hned zjara se tam chci vypravit a asi i neco nakoupit

236

Miro,za tu cenu mi spíš připadá,že to budou řezané květiny,ale jestli to budou cibule,tak za tu cenu bych chtěl pár i já.

237

Zkusit napsat mail,jestli by poslaly i na dobírku,jinak formou E shopu.

238

Miry na jaře to za tu cenu nebude.

239

řezane to nebude je tam oznaceni K12 - coz je kontejner o velikosti 12cm...

240

Jen tak pro potěchu oka.Některé obrázky se nenačítají ale i tak paráda.
Je to strojově přeloženo z Malajštiny:

http://translate.google.cz/translate?hl … md%3Dimvns