Re: Papilio
To je paráda blahopřeji
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio
Stránky Předchozí 1 … 25 26 27 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
To je paráda blahopřeji
Martin, budeš ho opeľovať??? Myslím že opelenie s H.reticulatum by za pokus stálo. Peľ mám k dispozícií.
Pavle pokvete samo. Pokud by jsi chtěl opylovat, tak není problém.
O.K. Tak by som ti teda poslal peľ H.reticulatum a ešte aj peľ Evergreenu. Keď ti príde daj ho do mrazáku - dlhšie vydrží. Bolo by super keby sa niečo podarilo. Ja som papilio opeľoval Tres Chic a Bogota, ale opelenie nebolo úspešné. Snáď budeš mať viac šťastia.
Ahoj Martin, až dnes som sa dostal k tomu poslať ti peľ. Dúfam, že už nie je neskoro a papilko ešte nejaký deň do kvitnutia vydrží. Mohol by ti prísť niekedy okolo utorka, stredy.
Pavle, uvidíme. Počítám, že v průběhu tohoto týdne bude kvést, tak to bude akorát.
Tak to by malo byť v pohode. Opeľovať papilio je dobré tak druhý, tretí deň po otvorení kvetu.
Helenka a čím si opeľovala? Mne sa tiež nezadarilo opelenie, opeľoval som Tres Chic a Bogota. Semenníky síce narástli veľké, ale boli plné "pliev" - nepoužiteľných semienok. Počítal som s tým, len som dúfal, že nejaké to semienko sa bude dať použiť a vyklíči, ale žiaľ nič. Skúsim nabudúce...
Já neměla žádný pyl, takže jen vlastním
Helenka,
papilio vlastnim pylem se ne opeľui, samosterilny bohuzel.
Oliq, nie všetky klony papilio sú sterilné pre samoopelenie . Európsky klon je však ako píšeš sterilný. Čítal som, že peľ by sa mal dať na cca 10 sekúnd do mikrovlnky. Potom percento úspešnosti pri samoopelení výrazne vzrastá. Zrejme sa v mikrovlnke zmenia chemické vlastnosti peľu. Chcelo by to vyskúšať.
Ahoj Pavle.
Dnes mi dorazil tvůj balíček s pylem. Přišel za 5 minut dvanáct. Zítra se bude květní puk rozevírat. Po třech dnech, jak píšeš, ho opyluji. A pak se uvidí.
Martin, nemusíš presne po troch dňoch, uvidíš ako sa bude kvet správať. Veď už si opeľoval. Sám vieš kedy a ako na to Pre istotu môžeš opeľoať aj dva dni po sebe. Viem že peľu je málo, ale treba využiť každú príležitosť. Ja budem držať palce, aby sa zadarilo!
Je to nádhera a toho pylu!!
Krásný, zelená na koncích lístků nemá chybu.
Martine,mohl bys mi poslat trochu pylu.Zkusil bych ho na Cybistery.Předem díky.
perfektní, fakt nadhera..kolik tak dnu kvet vydrzi?
Martin, Papilio je super!!! Myslím že zajtra kľudne môžeš už opeľovať.
Miro, Papilko kvitne veľmi krátko, záleží od teploty prostredia, ale cca 5-7 dní. Ak sa opeľuje, aj kratšie.
Díky, díky. Zítra budu mít více času, tak ho zkusím nafotit za lepšího světla. Jirko samozřejmě.
no obvykle mi jeden kvet klasicke amarylky tyky vydrzi 5-7dní (v zime kdyz se topi)
Pavle, tak je opylováno. Jirko zítra posílám pyl.
Martine to nemá chybu.Je nádherný. :rolleyes: :rolleyes:
Teda to je nádhera a moc pěkné fotky blahopřeji
Ten je potvora tak krásný. Ještě aby ochotněji kvetl.
No u Martina se mu evidentně líbí a kvete dvakrát do roka.
Já ho v neděli přesazovala a musela jsem roztříhat květináč.vůbec jsem ho nemohla dostat ven
Dneska na mě vykouklo poupě, jupíííí. Letos opět podruhé.
Stránky Předchozí 1 … 25 26 27 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio