Re: Pasadena
Moje měla loni 14x14 cm
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Pasadena
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Moje měla loni 14x14 cm
Radime, nádhera, gratuluji.
Je nádherná, pro Passadenu mám slabost a ta mi zrovna odešla, kdyby byla cibulka tak se stavím do řady.
Karen, potom co mě mateční cibule zašla a měl jsem po rozřezání dvě maličké, tak jedna z nich, menší nepřežila, ale druhá se má k světu a nyní jí rostou nové listy. Jsem rád že mám alespoň jednu.
Vím, že jsi o ni bojoval.Ta moje byla na podzim dobrá nebo jsem si to aspoň myslela.Kdyý jsem ji ale letos zasadila,prostě od spodu zhnila.Nebylo co rozřezávat - nezbylo žádné podpučí. Vůbec jsem s tím nepočítala. Mož ná ta tvoje, vychovaná doma ,bude odolnější.
Mě ještě nekvetla, tak ani nevím jestli je to ona.Má dvě cibulky,tak zatím nemohu nikomu nic slibovat.
Pasadena je ale zvláštní odrůda. V únoru jsem přesazoval a do dneška přibrala 4mm v průměru. Zaschly všechny listy a asi přezimuje (v létě?). Znovu jsem jí přesadil, oloupal slupky a žádná spála není vidět, je úplně zdravá, kořeny jsou také v pořádku. Nemůžu přijít na to, co vlastně potřebuje, proč zasychá v létě.
Tak já mám z poslední společné objednávky novou a smůla se mě držídál.Po dodání měla kolem sebe izolepou přilepenou identifikační cedulku.Právě pod touto izolepou - po odlepení se mi jedno místo nezdálo.Sloupla jsem to ale nezdálo se ,že něco hrozí. Mořila jsem v novém preparátu co mi tady nabídli, jmenije se to KOCIDE. Krček cibule vypadal suchej,tak jsem si moc z toho nedělala. Po zasazení to bylo 5.11. se nic nedělo, ale už 16.11. se na boku ukázala podezřelá skvrna.Tak znovu ven očistit a všechny kořeny byly docela jasně mrtvé.Tak jsem čistila i podpučí .Kontrolovala jsem znovu krček a našla jsem tam založené poupě. To jsem teda měla velkou radost,ale asi předčasně. Zase nic a neroste a neroste. Včera večer jsem našla další škaredou skvrnu na boku cibule. Po vytažení co jsem našla ukazuje foto :
S obavou jsem se dala do dalšího čistění a ukázalo se, že moje obava byla na místě. Tentokrát hniloba šla do větší hloubky a mezi listy bylo i jedno dobře utajené ložisko.Doufám, že to byla ta příčina po vykrojení se ale zdá že to není nejhorší
Tentokrát jsem použila Kocide přímo na okrájenou část a potom teprve dala do vody.Třeba to tak víc zabere. znovu zasazená vypadá dost uboze
Tak mně držte palce aby se z toho dostala.Jinak mě čeká další řízkování.
Karen, držím palce. Pasadenu zalévám vždy jednou za tři týdny Previcurem asi dva měsíce a zatím vyrostl jeden list což považuji za úspěch. Previcurem jsem zaléval ještě další choulostivé hvězdníky a také začaly vyrážet nové listy (Pink Floyd, Mambo). Myslím si, že Previcur pomohl. Určitě podporuje růst zdravých kořenů, ale na červenou spálu bude slabý.
Karen,tak tahle cibule mi taky stávkuje a já si říkala čín to může být
teď si nejsem jistá kam jsem ji dala,budu se muset po ni zítra podívat
Heli a to ji máš taky z té poslední společné objednávky? Už nemám přehled kdo si co kupoval.
Edo já jsem velice zvědavá jak se dál povede té tvojí když je to vlastně nová cibulka a není z těch kupovaných. Ta moje původní kdyby byla aspoň měla mládě, ale umřela "bezdětná"
Co se tyka Passadeny, je to cibule, ktera takhle spatne skoncila i u me, presne jak nafotila Karen. Nebyla moje, ale koupila jsem ji mamce a ona nekdy ve snaze doprat kytickam je prelije... Podle me prelila i tuhle a kdyz jsem si ji brala pak ja na zachranu uz bylo pozde...:-(.Nepomohlo nic...
On bude mít Eda pravdu, že potřebuje nejspíš zvláštní péči ,jen ještě pochopit co to je. KDYŽ ALE ONA JE TAK KRÁSNÁ !!!
Karen, já ji mám už druhý rok kupovala jsem ji ve společné objednávce u Jošta.Když přišla nekvetla,tak jsem si říkala že za rok.
Vyrostli u ní tři malé cibulky,tak jsem je dala na jaře pryč-ty zašly.A pořád to bylo,rostu,nerostu,tak jsem ji ven přes léto nedala a měla ji na huře.V září to vypadalo že se s cibulí něco děje,byla celá suchá a jen v prostřed jakoby razila znovu odnož.
Včera jsem ji hledala a konečně našla.Já ji rozřízla jestli nemá nějakého červa a jedna půlka už je v háji a v té druhé co byl ten prostředek,tak to chci dnes přesázet a budu zalívat minimálně.No uvidíme
To teda nejsou nadějné vyhlídky
Moje Passadena:
Měla 7 zdravých listů,kořeny jak je vidět ok a takto kvetla:
pekne! jinak Jirko, vidim, ze je mas jak v plastovych tak keramickych kvč., v jakych mas lepsi vysledky?
Pokud je hliněný květináč větších rozměrů je určitě lepší,ale u menších je problém s rychlou ztrátou vody v letních měsících a na přímém slunci.Preferuji spíše plast pokud jde o květníky do 10 cm v průměru.Ale podle mě je daleko důležitější typ substrátu.
Heli je to smutný, ta moje ještě žije, ale nevim nevim....Zůstal z ní jen prostředek, ukázal se malej lísteček, a zase uschnul, Měla jsem ji zase venku, od spodu hniloba pokračuje.Tak nevím co,asi nic
S Pasadenou jsou jenom samé problémy. Ta moje má dva malé listy a zase neroste.
Edo moc ti držím palce aby ti to vyšlo
Jak se dalo očekávat, jediné dva listy žloutnou. Od září je zasazená ve výsevním substrátu s přimícháným pískem asi 3:1. Pěstovaný při denní teplotě kolem 26 stupňů. Je vidět, že to cibulce nevyhovuje. Něco je špatně. Jirko asi jsi jediný komu Pasadena roste. Nemohl bys prozradit substrát a teplotu. Nevím, co by ještě mohlo mít vliv na růst, snad umístětí, jižní nebo jiná světová strana. Nyní jsem ji měl na západní straně.
Pasadena mi taky odešla A dneska jsem vyhodila další dvě cibule a to Splash a Picotte
Přesadil jsem ji. Kořeny má pěkný bílý, tak dostala kokosové vlákna, perlit, písek a previcurovou zálivku a umístím ji do 20 st. tepla a jestli neporoste...
Mám podezření, že u Jirko to není Pasadena. Žádné bílé tečkované ohraničení okrajů lístků. A pokud ve středu druhého. Spíš Red Peacock?
S Pasadenou mám stejný problémy.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » double » Pasadena