Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » H.aulicum
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pavle,ta má velkou cibuli a to poupě už brzy vykvete držím palce,aby to byla ona a jako bonus máš dvě mimča
Aulicum požnáš velice snadno i podle listů,má listy velice tuhé a silné u cibule.U jiných Hvězdníků jsem se s tím zatím nesetkal.
no parada, taky drzim pesti, asi mi to tu uniklo, ale odkud jej mas?
Mám jednu cibuli H. Aulicum,celý loňský rok měla měla jen jeden list a teprve na podzim se rozjela.Dnes má 5 nových listů a začala konečně růst i cibule.Nevím jestli je její jiná vegetační doba normální,nebo se takto prostě rozhodla jen má cibule.
Jirko, podľa toho čo si napísal o listoch to bude on.
Miro, je z Nemecka z Ebay. Dnes mi prišla. Tak trochu som si spravil predčasne vianoce.
tak to byl super kup, blahopreji..no tesim se s Tebou!
Pavle,opravdu moc pěkný vánoční dárek
Aulicum ma teda pekne napína. Stvol rastie - už pomalšie, ale čo ma zaráža je, že kv. puky vôbec nerastú, ako keby sa ich rast zastavil. Vrchná suknica ktorá držala kv.puky (2) sa rozdelila na dve a už aj schne, čo je normálne. Uvidím čo bude ďalej, snáď kv.puky neodumrú. Nič som nezmenil - miesto, teplota, osvetlenie je stále rovnaké. Niekde som čítal, že niekomu trvalo až 2,5 mesiaca od vyhnania kv.puku z cibule do rozkvitnutia. To sa mi teda zdá aj dosť dlho.
to je napětí!
Pavle je úžasnej, barva, vzor, nemá chybu.
Pavle nádhera , gratuluji
no Pavle, opravdu výstavní kráska! velká gratulace!
Pavle,opravdu krasavice.Už se těším až mi za pár let pokvete ta moje
jj je to krasavice.Tak nádherně probarvené žilkování,úžasné
pak nam řekni jak kvety dlouho vydrzi
Moc se mi tahle amka líbí! Gratulace
Díky, díky.
Miro, asi sa doba kvitnutia skráti - skúsim ho niečím opeliť.
a ze jsem zvedavy (musim to vedet hned ) cim to bylo?
Pavle, je to moc a moc pěkný kousek
Miro, ešte neviem čím ho budem opeľovať. Mám toho viac na výber. Neboj, dozvieš sa.
Druhý kvet je snáď ešte krajší.
Je zaujímavé ako pri tomto druhu kvety smerujú smerom nahor. (3.foto)
no rozhodne stoji za to, at budes opylovat čim chces, hned si zamlouvam pokud bude neco k mani, nejake semenko
Miro, opeľoval som s H.reticulatum a s Tres chic. Napodiv, čo som nečakal, tak rýchlo zoschol náznak semenníku po H.reticulatum. Druhý zatiaľ drží, ale to je veľmi skoro, ani nie týždeň po opelení.
tak snad to vyjde aspon s TCH.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » H.aulicum