391

Re: Pokec o všem-10

ahoj, toto je moja nová amarylka..mám ju od konca leta PunBB bbcode test cherry nymph až na to že nieje celkom červená ale má farbu niečo medzi červenou a tmavo ružovou

392

jj.cherry bych taky rád, máš ji suprovou!

393

Mirko, díky moc  ag aspoň konečne jedna s ktorou sa obchod trafil..ale máš pravdu je nádherná..už mám jednu bielu plnokvetú a jednu červenú

394

Právě jsem objevila první kvítek na bramboříku ze semen. To je radosti((o: Rostlinky jsou to sice řídké, ale květ opravdu potěšil.

395

Tychi moc gratuluji k poupátku. Bramboříky neumím pěstovat. Vždycky mi přijdou pryč. Zrovna mi jeden kvete v obýváku a během 14 dní co ho mám, už jsem ho dokázala skoro zahubit. Má sice spousty květů, ale listy úplně žluté. Snad je to vlivem tepla v místnosti - nebo nevím. Vždycky to s nimi takhle dopadne..... Je mi to líto, protože jsou to krásné květiny, ale já to s nima prostě neumím....  ac

396

To bude tím teplem. My ho taky před dvěma lety zahubily. Žlutý šel na balkon, chcípl tam, ale včelky to stihly a tak byla semena a letos jsou na koně v ložnici, je tam kosa jako z nosa, v noci jsou skoro na mrazu a nevadí jim to.

397

Bramboříky nemají rádi teplo a sluníčko jim také nevyhovuje. V létě jim je dobře ve stínu. Často jim nějakcí škůdci sežerou všechny kořeny a potom jde brambořík do háje.

eda

398

Tak jsem si prohlídla všechny nové fotky vašich kvetoucích amek a všem gratuluji, krásně kvetou!!!!!

(nechtěla jsem to psát ke každé odrůdě zvlášť ab  )

399

Chtěla jsem se zeptat(jsem v téhle krásné zálibě nová).Když mi vyroste tobolka mám ji usušit normálně na parapetu nebo na topení nebo jak to vlastně je?

400

nech to volně dýchat v pokoji, pouzdro pak praskne a semena jiz vypadaji, pokud by to zacalo plesnivet dej to  blize k topeni, ale na topeni - to muze byt risk - leda pod to dat nejakou silnou vrstvu čehosi...

401

Jestli to jde, nechej ji na rostlině.V některých případech,když máme strach že by to cibuli příliš vyčerpalo, odřízneme tobolku i s co nejdelším stvolem a necháváme semeníky ve vodě dozrávat. Většinou se to povede,i když ne pokaždé. Před dozráváním semeník mění barvu ze zelené a hnědou.Prostě tmavne.Nakonec semeník praskne.

402

Jo ještě něco, pokud stvol s květem nebo i tobolkou odřezáváme, připrav si do ruky kousek papírového kapesníčku  do ruličky  a ihned ji do dutinky zasuň .Stvol hodně roní šťávu  a neměla by zatéct do cibule - aby nezačala hnít.

403

Edo, jak jsi na tom Ty a krizeni??? pochlub se nam co kuješ za plány  an

404

Mirku, ja mám zkřížené hvězdníky jen velice málo. To ani nestojí za řeč. Na vás nemám !!!!!
Jsem rád, že se ujalo nové fórum naše kříženci. Bude asi hodně využívané.

eda

405 Naposledy upravil: Pavel (27-01-2012 21:37:28)

No a potom na nás vytiahneš nejaký "ťažký kaliber" a my budeme valiť oči!!!  ab
Minimálne čo viem tak také Papilio X Lemon Lime je pecka, nie???  ad
S tým fórom je to super. Krížencov z vlastného pestovania bude len pribúdať. Uvidíme aké farebné prekvapenia nám naše amky prinesú.

406

Pavle, ten se nezdařil. To bylo těch asi 5 semínek a žádně se neujalo. Že si to ale pamatuješ je obdivuhodné.

eda

407

No Edo, nadhod tdy co mas pod pultem?!  ab

408 Naposledy upravil: Miroslav (27-01-2012 22:15:29)

jeste chci doplnit mou špionáž, na webu lukonbulbs se zacina odhalovat nabidka- neni to vsak hotove  a tak chybi foto, ale popis teto rostliny bude velmi zajinavy!!!
uz to tu kdysi nekdo asi zminil, ale ke koupi to nebylo...

http://www.lukonbulbs.cz/katalog.php?dr … mp;flo=747

409

Situace je taková...Koupila jsem si amaryllisku,už mi vykvetla a čekám až se ještě trochu vyvine blizna....není riskantní rozmnožování v zimě?mám ji dát do většího tepla až bude opylená(uměle)?

410

bude mi kvitnúť ďalšia amarylka...ale neviem ktorá to je lebo sa mi v pivnici pomiešali  an

411

Potřebuju poradit...založila jsem si fórum ale nevím jak přejmenovat ,,testovací fórum"(už to tam bylo) a taky jak přidat další fóra.Děkuji za odpovědi.

412

Na strankách Rostlinek si z nás dělají dobrý den.Podle nich je Hippeastrum Alasca mrazuvzdorný až do _ 15 st.To je podle mě holý nesmysl.Nikde není ani zmínky o tom,že by byl nějaká hvězdník mrazuvzdorný.

413

Tak hurá můžeme jit sázet ven. Musím se tam podívat.  ab

eda

414

to muzem opravdu hned zkusit, za chvili ty 15ky padnou  ab

415

Ani pěstitelská firma Hippeastrum Breeding BV nikde tuhle vyjimku neuvádí.

eda

416

No veď keď nám zmrznú, tak si kúpime od nich nové, nie??? Toto je už naozaj sila!!! Že to tam vôbec napíšu.
Pozeral som sa aj do ich nového katalógu (mám ho doma) aj tu to majú napísané. Už dávno som sa tak nepobavil.

417

To musí být překlep, přece to nemohou psát naschvál.  Konečně já si to vyzkouším v praxi. Na podzim když jsem vše sklízela ,jsem ty semenáčky co mi popadaly na zem a nevěděla jsem co jsou zač,nechala na zahradě. Nyní jsou jen překryté chvojkou.  Tak uvidíme na jaře  ab

418

Vlastně jsem si teď vzpoměla na reklamu ,kterou jsem četla v nabídce jedné firmy na květiny. Nabízeli rostlinu něco jako můj Zmijovec. Byla tam fotka jak kvete, popis jak pěstovat,popisovali že stačí cibuli dát do nádobky bez zeminy a že pokvete i bez zeminy,...ale ani slovíčko o tom jak LÍBEZNĚ VONÍ   ab  ab  ab

419

No já vím naprosto přesně,kde se stala chyba.Dyť vono se to přece jmenuje ,,ALJAŠKA,, tak to přece bude jasně nemrznoucí.No to je přece jasný.Proč by se to tak jinak jmenovalo.No kvůli barvě určitě né.Ale já jim schválně napíšu že je to nesmysl jestli to v E katalogu změní.

420

Ale mají to i u jiného:  Hippeastrum Sonatini ´Lollypop´ / Hvězdník růžový - mrazuvzdorný, 13/+

Světová novinka roku 2011 již i u nás! Vyšlechtěný kultivar hvězdníku, který můžete pěstovat s dobrou ochranou i ve Vaší zahradě. Okouzlí Vás růžovým plným květem, často 3 až

4 stvoly květů vysoké až 40 cm. Sonatini je hvězdník mrazuvzdorný až do -15 ° C.